Mitä tehdä perunasta ja jauhlihasta?

  • Viestiketjun aloittaja kokki
  • Ensimmäinen viesti
Viipaloit perunat, paistat jauhelihan ja paljon sipulia, uunivuokaan kerroksittain ja lihaliemi tai mieleisesi mausteliemi päälle niin että perunat peittyy ja uunissa kunnes neste on lähes kokonaan poissa. Helppoa ja hyvää :p
 
Perunamuhennosta ja jauhelihat sekaan:

perunamuhennos pannulla

5-6 keskikokoista perunaa
30-50 g rasvaa
2 dl maitoa
pari rkl jauhoa
suolaa, mausteita

Pilko perunat kuutioiksi ja pane pannulle, jolla on rasva sulatettuna. Anna niiden paistua jonkin aikaa. Heittele jauhoa päälle ja sekoita (tai sekoita jauho kylmään maitoon) ja lisää maito ja anna sen kiehahtaa (jauhelihat voi lisätä maidon kiehahtamisen jälkeen). Anna muhia välillä sekoitellen niin kauan, että perunat ovat pehmeitä ja mausta sen jälkeen.

Perunamuhennos ilman lihaa on hyvä lisuke.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Kovajänis:
Jauhelihaperunavuokaa, siis ei mitään muussisotkua vaan viipaloiduista perunoista :p
Tätä mäkin meinasin ehdottaa, meidän äiti tekee tätä useinkin mutta itse ei ole vielä tullut kokeiltua. Hyvää on joka tapauksessa :) Itse varmaan pilkkoisin perunat reilunkokoisiksi kuutioiksi (loraus öljyä + mausteita) ja paahtaisin uunissa ja jauhelihasta pihvit tai jotkut yrttilihapullat ja tarjoilisin salaatin kanssa.
 

Yhteistyössä