mitä teitin 4,5 kk osaa / tekee =)

Meillä Nuutti (synt 1.1.o7) kääntyy selältä mahalleen ja toisinpäin. ja menee konttausasentoon ja heiluu :D . ja nukkumaanmenon kanssa aina hirvee taisto,,varsinkin päivisin ! miten teillä ? ja hampaita on kaksi. <br><br>
 
Meidän Miika (toinen nimi on muuten Nuutti :D ) synt.29.12.06 osaa kellahtaa mahalta slälleen, mutta ei ihan vielä toisinpäin(yritys on kyllä jo kova, että eiköhän sekin kohta jo onnistu) ja jalat menee jo masun alle ja puoliks kyljellään hirveen metelin kanssa työntää itteensä eteenpäin. Esineistä pitää jo pitkän aikaa kiinni ja viihtyy kauan helistimen seurassa. Hampaita ei vielä ole, mutta kaksi valkoista pistettä näkyy ikenissä. Nukkuu 10-12h yö unia ja harvoin tarvii tapella nukkumaanmenon kanssa :heart:
 
meillä 7.1.07. helistimä heiluttaa ja tarttuu leluihin yhdellä tai kahdella kädellä osaa vaihtaa lelua kädestä toiseen. Kaikki lelut laitata suuhun. Ei hampaita vielä. Ei käänny. Nyt vasta pikkasen on alkanut opettelemaan menemään kyljelle, mutat ei tajua että voisi siitä keikauttaa masulleen.... viihtyy kyllä masullaan hyvin.
Nukkumaan menee kuin pieni enkeli kun siirreettiin hänet omaan huoneeseeen :)
 
mamaR
Roope s.26.12.06 kääntynyt selältä mahalleen vapusta alkaen. Ottaa esineitä käteen ja soseita maistellessa haluaa ehdottomasti itse viedä lusikkaa suuhun (tai sinnepäin ;) ). Kiertää mahallaan navan ympäri ja yrittää kovasti eteenpäin, mutta liikkuu vain vähän taaksepäin, mikä selvästi ottaa pattiin! Välillä pungertaa takapuolta konttausasentoon, mutta unohtaa tyypillisesti tuolloin etuosaston kokonaan ja tuloksena merkillinen 'naama maassa-ahteri ilmassa' -asento. Pitää kiinni jaloistaan selällään ollessaan, juttelee paljon ja milloin mitäkin (yhtenä päivänä kiljumista tai kurkku-korinaa, toisena suloista tättättää jokellusta). Naureskelee paljon, esim kutittelulle, vieraille nauraa vain vanhempien sylistä-vierastaa syliin otettaessa.

Tähän asti nukkunut oikein hyvin ja makeasti -äidin kainalossa :) Tällä viikolla aloitettu yksinnukahtamis ja -nukkumisharjoitukset kehdossa. Nukahtaa sinne melko hyvin, mutta herää yöllä tissittelemään useamman kerran ja laiska äiti sitten jossain vaiheessa aina ottaa viereen nukkumaan :whistle: Hampaita ei ole, kuolaa ja kaluaa kovasti nyrkkiä, mutta sitä on jatkunut jo kauan, ei ehkä mitään tekemistä hampaiden kanssa.
 
Moikka!

Meidän Saku (2.1.2007) osaa kääntyä hienosti selältä mahalleen, mutta toisinpäinkääntyminen ei vielä onnistu kuin vahingossa. Eilen puhkesi alahampaat. Tarttuu hallitusti esineisiin ja osaa juoda yksin pidellen koko maitopullonsa!! Muutama päivä sitten hän alkoi pidellä kiinni omista varpaistaan. Välillä nostaa myös pyllyä ylös konttausasentoon, mutta meilläkin toi yläpuoli vähän ontuu... Ei vierasta, mutta vieraat ihmiset tarkastaa päästä varpaisiin moneen kertaan. Tällä hetkellä hauskinta on pomppiminen sylissä!
 
Meidän poika (synt.1.1.07) kääntyy selältä mahalleen ja toisin päin. Tarttuu käsillä leluihin ja heiluttaa, järsii ja katselee niitä. Selällään ottaa varpaistaan kiinni. Pyörii napansa ympäri ja kovasti yrittää ryömiä. Pepun nosto, jaloilla vauhdin potkiminen ja käsiensä varaan nousu onnistuu, mutta eivät samanaikaisesti, joten ryömiminen ei vielä onnistu. Kiljuu, älisee ja päästelee vokaaleja. Naureskelee paljon. Kylvyssä potkii ja loiskuttaa vettä jaloillaan aivan mahdottomasti. Muutenkin on kova poika potkimaan. Uusimpana taitona on tullut käsillä läpsyttäminen, eli esim. taputtaa käsillään lattiaa vinhaa vauhtia. Kovasti koittaa punnertaa itseään istumaan.

Nukahtaminen on ollut pienestä alkaen vaikeaa, eikä edelleenkään nukahda itsekseen. Yöt koisii äidin ja isin välissä, päiväunet vaunuissa. Öisin heräilee monta kertaa ja on aikamoinen tississä roikkuja.<br><br>
 
vakkari harmaana
Täällä neiti kääntyy mahallee ja siitä taas selälleen ja silleen kieritään. :D Myös vetää jalkoja koukkuun ja yrittää pungertaa eteenpäin.Jotenkin se vaan menee kun on aina eripaikassa mihin sen jättää.Nyrkkiä jyrsii hullun raivolla ja kuolaa.Yöt nukkuu kellonympäri,mutta kerran yössö tisutellaan.Tuttia ottaa itse koko aika suusta ja sitten alkaa huutamaan. :whistle:
 
Joonas (s. 12.1.07) kääntyy selältä mahalleen ja toisin päin, tarttuu leluihin, vie ne suuhun, hyppii kovasti, istuu sylissä selkä suorana (ei auta vaikka kuinka yrittää pitää puoli-istuvassa asennossa). Nukahtaa yleensä helposti ja nukkuu omassa sängyssään. Yösyöpöttelynkin hallitsee vielä :kieh:
 
Meillä Lenni (synt. 3.1.07) on kääntynyt jo kuukauden ajan selältä masulle ja 3 viikon ajan masulta selälle. Tosin tuo masulta selälleen meno tapahtuu enemmänkin vahingossa, kuin tarkoituksella... Selältä masulleen poika on taas samantien, kun lattialle laittaa. :D Liikkuminen Lennillä on paikallaan pyörimistä, vielä ei ryömitä.
Istumaan Lenni on "jäpittänyt" jo 2kk iästä lähtien, joten on ollut/on pitkä aika odottaa, että 6kk tulisi täyteen.
Leluihin tarrautuu molemmilla käsillä ja lelut pysyy käsissä, tosin kaikki lelut ohjautuvat samantien suuhun... Suussa ovat myös aina nyrkit ja kuolaa tulee mieletön määrä. Hampaita ei vielä näy.
Pärinää, kiljumista, huutoa,murinaa ja vaikka minkälaisia ääniä tuo pikku-ukko pitää. Hän on myös kova poika nauramaan :heart:

Alkuyön Lenni nukkuu omassa pinnasängyssään ja aamuyöstä siirtyy sitten meidän viereen nukkumaan. Etupäässä Lenni nukahtaa tisulle. Joskus saattaa nukahtaa myös sitteriin ja vaunut on sellainen paikka missä uni tulee takuuvarmasti.

Lenni on myös kova poika suukottelemaan! :heart:
Naamat on märkinä äidillä, isällä ja iso-veljellä, kun Lenni suukottaa :D
 
Meillä tyttö (s.19.1.07) Kääntyy selältä masulle, tarttuu leluihin, kikattelee ja kiljuu. :D

Olen perustanut kerhot Tammivauvat 2007. Tulkaa tekin sinne =)

Salasanan saa multa yv:llä ja sen kanssa pääsee sitten hakemaan jäsenyyttä. B)
 
en nyt tiedä että voiko tähän ketjuun vastata kun meillä on vasta 3,5 kk ikäinen tyttö ja hän keikuttaa itseään mahallaan edestakaisin sekä sivuttain että pitkittäin ja tänään kellahti sängyssä ekan kerran mahaltaan selälleen. tarttuu helistimiin ja kaikkii mahdollisiin leluihin, tutkii niitä ja vie suuhun (on tehny näin jo 2 viikkoa), soseita ja pulloa syötettäessä on ehdotonta että neiti pitää itse lusikasta/pullosta kiinni =)

sori jos täällä on jo oma aihe näille 3,5 kk:n ikäisten touhuille. olen ekaa kertaa tällä puolen keskustelukanavaa :ashamed:
 

Yhteistyössä