Mitä vitamiineja lapsenne syö/ikä?

Onko jokin tietty valmiste jota käytätte ja onko ollut selvää vaikutusta esim. vilkkailla tai väsyneillä lapsilla. Kyselen mielenkiinnosta, meillä on ollut 4-vuotiaalla tytöllä käytössä Multitabsin pureskeltava monivitamiini ja Sanasol, kumpikaan ei tahdo maistua tytölle. Olisin kiinnostunut tietämään myös kalaöljyn vaikutuksista. Kiitos :)
 
epsukepsu
Meidän 3,5v moniallergikko napsii päivittäin VitaMaxi-vitamiini-ja kivennäisvalmistetta sekä Calcichew-kalkkitabletteja. Talvella sitten lisäksi Deetippoja. Näiden lisäksi saa myös Rela Drops ja Gefilus maitohappobakteerivalmisteita.

Multitabs Xylitolia sai aiemmin kunnes sen tuoteselosteeseen ilmaantui ikävästi sana "soijalesitiini" ja tuote piti vaihtaa toiseen (VitaMaxi).

Hyvähän se on jos vitamiinien ym. tarpeen voi tyydyttää syömällä hedelmiä ja kasviksia, mutta allergisella lapsella, kuten meidän, on monet hedelmät ja kasvikset kiellettyjen listalla, niin ei auta muu kuin antaa ne vitamiinit purkista.

Terve tuo meidän lapsi on ainakin ollut, allergioita lukuunottamatta. =) <br><br>
 
Meillä syödään sanasolia.Lapsi 2,5 vuotta on aina ollut hyvin terve ja energinen ja syö paljon marjoja,hedelmiä ja kasviksia,mutta neuvolasta näin neuvoivat koska on pienikokoinen.Tosin ihan vaan geenien syytä... :/
 
Kokeilemme
Tähän asti on syöty vaan Jekovittia eli d-vitamiinia, nyt perhepvhoitaja suositteli Sanasolia, jota ostinkin, mutta ei ole vielä kokeiltu. Hyvä kun tuossa on monia vitamiineja, niin ei tartte erikseen ottaa d-vitamiinia. Meilläkin on tyttö 2,3 vuotta ja aika pienikokoinen, n. 13 kg ja n. 85 cm ehkä, syöpi aika hyvin kaikkea, mutta meilläkin on pienikokoista tämä suku molemmilta puolilta ! Terve tyttö on ollut ja virkeä ja tykkää kauheasti lukea kaikkea mahdollista.. tai siis katsella lähinnä ja joku aikuinen hänelle lukee ! Paljon osaa jo sanoja ja lauseitakin !
 
meillä lapset 5v 3,5v ja 1v kaikki saa d-vitamiinia kesällä satunnaisesti ja talvella säännöllisemmin (ihan joka päivä en muista antaa)
Lapset on terveitä eikä heillä ole allergioita joten muut vitamiinit tulee terveellisestä ja monipuolisesta ruuasta
 

Yhteistyössä