Mitä yli 2v. maitoallergikkonne juovat?

Mä jemmasin apteekin maitoja niin että ne riittivät lähes 3v asti. Ostin siis apteekista maksimiannokset aina ja kun menekki ei ollut sitä, niin pärjättiin pitkälle noilla. Sitten nyt kun ne loppuivat, niin en ole saanut menemään muuta vastaavaa alas kuin maustamatonta kaurajuomaa. Sitäkin enimmäkseen murojen kanssa, ei juurikaan juomana. Vesi on meidän tytön juoma ainakin pääosin. Ja siihen kaveriksi kalkkitabletti turvaamaan riittävää kalkin saantia.
 
Kauramaitoa meillä menee, tyttö 2 v 3 kk. On alkanut mennä paljon enemmän kun korviketta meni, mutta yksi syy voi olla se, että maidon saa juoda pullosta ja tutista on vierotettu... liekö hyvä vai huono, en tiedä. :whistle:
 
meidän tyttö on 2v10kk, ja ollaan ostettu apteekista Tuttelin soijamaitoa ilman reseptiä, mut sen teko on lopetettu, et 1 paketti olis enään kaapissa, sit siirrytään vesi linjalle, kun noi kaupan soija-kaura-riisimaidot ei käy.
 
meillä maitoallergia todettiin toisen kerran (siis vauvana oli ja näytti meneen ohi) kun neitonen oli jotakin 4-5 v eli ei lähdetty enää millekään korvikemaidoille opettamaan. Juo ihan vaan vettä ja laimeita mehuja ja kalkit tulee tablettipurkista. syö välipalana joskus yosakaurahapatemössöä. kalkkilisää sitten vähän sen mukaan tuleeko mitään kalkittua riisimaitoa käytettyä sinä päivänä ruuanlaitossa ja miten tuota yosaa.
 
Juuri tätä olin tulossa kysymään! Saako riisimaitoa siis aivan tavallisesta kaupasta? Entä, sopivatko soijamaidot, joihin on lisätty kalkkia ja vitamiineja? Niissä kun lukee ei alle 3-vuotiaille. Meillä loppui myös Nutri-Soija ja vettä ei tunnu menevän tarpeeksi. Sitä voisi tosin koettaa juoda erilaisista mukeista...
 
Meillä neiti 1 v 10 kk ja näyttäisi myös pikkuhiljaa tottuvan tuohon Gogreen kauramaitoon. Nyt vaan mietin, että kuinka paljon sitä pitää vuorokaudessa juoda, että ei tarvitsisi kalkkilisää antaa. Vai pitääkö sitä kalkkilisää jokatapauksessa antaa, joi sitä maitoa kuinka paljon tahansa...
 
Meillä on menty aikoinaan riisimaidolla kun kaurakaan ei sopinut. Ja riisimaito löytyy ihan maitohyllystä ja myydään tosiaan ihan kalsium lisälläkin (hyvin varustetuista kaupoista). Tuo riisimaito on jokseensakin mauton ja makea. Mutta hyvin on meidän lapsille kelvannut. Annoin usein ruokajuomana silloinkin kun oli korvikkeilla. Meidän neiti etenkin kun joi muuten 1100 ml/vrk tuota kallista korviketta. Pari desiä sitten korvattiin tuolla riisimaidolla. Oli myöskin herkkujuomana kun muut joivat mehua/ limsaa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Syys:
Meillä neiti 1 v 10 kk ja näyttäisi myös pikkuhiljaa tottuvan tuohon Gogreen kauramaitoon. Nyt vaan mietin, että kuinka paljon sitä pitää vuorokaudessa juoda, että ei tarvitsisi kalkkilisää antaa. Vai pitääkö sitä kalkkilisää jokatapauksessa antaa, joi sitä maitoa kuinka paljon tahansa...
Yhtä paljon kuin tavallistakin maitoa, eli 6 desiäkö se suositus nyt on. Saman verran kalsiumia siinä on kuin lehmänmaidossa.
 
Meillä neiti juo edelleen Nutramigeniä, mutta totutan häntä pikkuhiljaa riisimaitoon. Saattaa kyllä olla, että saa taas lausunnon Nutramigenistä. Mutta parempi pelata varman päälle. Onko muita, jotka saaneet korvikkeita yli kaksivuotiaille lapsille?
 
Mitenkäs on tuon riisimaidon sopivuus vilja-allergiselle? Ainakin Rice-Dream-maidossa on teksti: saattaa sisältää ohraproteiinin jäänteitä. Meillä on tuon tekstin takia jäänyt vielä kokeilematta. Ehkä jo uskaltaisin =)
 
Meidän neidillä meni kyllä jo allergia ohi, mutta eipä ole oppinnut (eikä ole opetettu) juomaan mitään maitotuotteita. Vedellä ja mehuilla pärjää + tietysti kalkkitabu. Kun lopetti almiron peptin (ei vaan enään kiinnostanut), testasin kaura- ja riisimaidon. Ei maistunut nekään, joten vettä on lämpimän ruuan kanssa, ja mehua välipaloilla.
 
Alkuperäinen kirjoittaja kolmastulossa:
Meidän neidillä meni kyllä jo allergia ohi, mutta eipä ole oppinnut (eikä ole opetettu) juomaan mitään maitotuotteita. Vedellä ja mehuilla pärjää + tietysti kalkkitabu. Kun lopetti almiron peptin (ei vaan enään kiinnostanut), testasin kaura- ja riisimaidon. Ei maistunut nekään, joten vettä on lämpimän ruuan kanssa, ja mehua välipaloilla.
Meillä kans tuo maitoallergia jo ohi, mutta mitään maitojuomia ei poika 2v5kk suostu juomaan. Syö jugurttia ja saa sit sen mukaan lisäkalkkia miten on jugurttia syönyt. Jugurteistakaan ei suostu syömään kuin yhtä sorttia, nirso kun on :x Juo sit vettä ja laimeaa kotimehua juomaksi.
 
Meillä tuon vielä alle 2 v:n, 1v9kk, maitoallergia paheni jälleen ja jo ruokavalioon otettu keitetty maitokin joudutaan poistamaan. Hän ei ole missään vaiheessa käyttänyt minkäänlaisia korvikkeita eli ei ole juonut maitoa kuin alle kuukauden, jonka jälkeen maitoallergia todettiin. Eilen kävin ostamassa kalkkitabletteja, sillä imetyskerrat/vrk ovat jäämässä noin 1-3 ja määrät tuntuvat pienenevän.
Ruoanlaitossa käytän kauramaitoa lähinnä. Juomana hänellä on ollut koko ajan pelkästään vesi eikä siis jogurtteja tai viilejäkään voi ottaa ruokavalioon, vaikka niitäkin kokeiltiin.
 
meillä juo omaa tehtyä mehua, pelkää kaikkea valkoista, kun yhdistää sen koviin vatsakipuihinsa! :| ruuan laitossa sit käytän soijamaitoa, enimmäkseen sitä mitä saa apteeksista, lääkäri määräsi. Käytössä teitysti myös nuo kalkkitabletit ja annan myös noita mini multitabseja
 
me käytiin eilen justiin pojan kanssa (3v.)ravintoterapeutilla kun on vaikea vilja-allergia ja nyt jäi tavallinen maitokin pois,ei hylamaitokaan passaa.aloitettiin sitten kokeilu soijamaidolla.joi parisen kuukautta mehua ja vettä sekä kalkkitabletteja ja lisäksi sanasol vitamiinia.eilen ainakin joi sitä maitoa hyvin =)

8.10 07.Nyt kun juotiin sitten kolmisen päivää tuota soijamaitoa niin eipä sekään sovi.ihottuma tosi pahana ja suolisto/hengitysoireita tullu.mennään tänään lääkäriin että saapa nähdä mitä sanoo,ilmeisesti siirrytään riisimaitoon..
 
Käytiin torstaina ihopolilla kontrollissa ja saatiin lääkäriltä virallinen lupa kokeilla riisimaitoa, vaikka siellä varoitetaankin tuosta mahdollisesta ohraproteiini jäämästä. Siispä lähdemme riisimaito-kauppaan!
 
ja koska sopivaa korviketta ei löydy, meillä mennään riisimaidolla. ja vitamiini ja kalkkilisillä.

natumi riisimaidossa ei ole ohrajäämiä, sitä meille suositteli lääkäri, kun poika reagoi myös kotimaisille viljoille. mutta siinä ei ole myöskään lisättyä kalkkia.
 
Mistäköhän tuota Natumin riisimaitoa löytää? Meillä ei S-marketissa ole muuta kuin Rice Dream-maitoa. Niitäkin näyttää olevan luomua ja tavallista, luomussa vaan ei ole sitä kalsiumia. Vieläkään en ole uskaltanut kokeilla, kun päärynäsose kokeilu laittoi taas pojan kipeäksi... :( Eikö se koskaan helpota?
 

Yhteistyössä