Mitäs meinasitte leipoa jouluksi?

Me leivotaan ainaskin karjalanpiirakoita, mutta kauhiasti tekis mieli leipa jotain makeaakin. Hassua sinällään, kun ei meillä käy vieraita, eikä juurikaan itsekään makeita syödä, mutta leipoa vaan tekee mieli. Joten antakaas vinkkejä hyvistä jouluherkuista. Pipareita on jo leivottu (ja lapset ne melkein jo syöneetkin) ja torttuja ehkä teen.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja mutzi81:
Me on leivottu pakkaseen jo piparit, maustekakku, appelsiinikakku, taatelikakku. Huomenna leivotaan tuulikin hilloleivät, vaniljaseppeleet ja ässät. Tänään tein laatikoita. :)
Et viittis laittaa ohjeita.
Kuulostaa niin hyvältä....
 
TAATELIKAKKU

1 pkt kivetöntä taatelia
1 1/2 dl sokeria
2dl vettä

keitä nuo aineet soseeksi hiljalleen(n.15min.)

Vähän jäähtyneeseen seokseen lisätään
150g sulatettua jäähdytettyä voita
2 munaa yksitellen sekoittaen (ei vatkata)
3dl vehnäjauhoja
3/4dl perunajauhoja
1tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

175 astetta n.1h
 
APPELSIINIKAKKU

200g sokeria
4 munaa
250g voita
250g vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
yhden appelsiinin mehu ja puolet kuoresta

Vatkaa sokeri ja keltuaiset. Lisää voi sulatettuna. Vehnäjauhot ja leivinjauhe sekoitettuna. Sitten mehu ja kuori. Lopuksi vaahdotetut valkuaiset.

175 astetta n.1h
 
No pipareita ja torttuja(tällä kertaa vähän erikoisempia) ollaanki jo leivottu. Syötykin jo ollaan ne. En varmaan sen kummenpia leivo, paitsi noita edellisiä uudet satsit. Jouluna kun on muutenkin niin paljon syötävää ja lopulta aika vähän mitään torttuja ja kakkuja jaksaa. Viimevuonna oli torttuja pakkasessa varmaan vielä keväällä :whistle:
 
tyttöjen äiti
Tein tuossa päivällä kaksi erilaista kuivakakkua, ne riittää. Vanhempi tyttö menee huomenna toisen mummon luokse tekemään pipareita, ne tulee sieltä. Meillä ei hirmuisasti käy vieraita eikä itse kahvilla paljon imellyksiä syödä niin vähän tulee leivottua. Jos sitten vieraita tulee niin tekasen nopsaan valmiista torttutaikinalevyistä torttuja. Vähäiset on meidän perheen leipomukset...
 

Yhteistyössä