Mitäs mieltä tuosta jääkiekkoilijan raiskaustuomiosta?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ei meillä ole tarpeeksi tietoa, että voitaisiin olla mitään mieltä
Onhan meillä. Tuomio tuli. Ja kaksi vuotta ehdotonta, joka on enemmän kuin kevyemmät tuomiot eli syyttäjä on saanut esitettyä vähän kovemman näytön kuin kaikkein heppoisimmissa tapauksissa. Tapauskuvauksesta tiedämme, että raiskauksesta ei ole epäselvyyttä, jos teko saadaan todistettua, kuten nyt on käynyt. Uhri otti yhteyttä poliisiin välittömästi, otti yhteyttä poikaystäväänsä välittömästi ja kävi lääkärissä tutkituytamassa vammat heti tapausta seuraavana aamuna ja vammoja löytyi, vaikka kyse ei väkivaltaisesta raiskauksesta ollutkaan. Kuivana sisään kuitenkin. Kaikki tämä indikoi vahvasti sitä, että uhri on ihan tosissaan tullut raiskatuksi eikä vain katumapäälle. Lisäksi on hätäkeskustallenne, ystävien todistukset uhrin mielentilasta sekä (ilmeisesti, en jaksa tarkastaa muistanko oikein) hoitavan psykiatrin lausunto traumasta.

Summa summarum: jos kyseessä olisi joku mamu tai huumehörhö, ei kenellekään tulisi mieleenkään kyseenalaistaa yhtään mitään. Näyttö on aika vahva raiskaustapaukseksi.
 
vierailija
Nainen on toiminut julkisuudessa neuvottujen ohjeiden mukaan. Myös poikaystävä on toiminut hienosti.
Onneksi maailma on tässä asiassa muuttunut paremmaksi verrattuna pimeään viime vuosisataan. Silloin yleensä mölyt pidettiin mahassa.
 
vierailija
Jos seurustelee, niin aika outoa roudata kännisiä jääkiekkoilijoita kotiin. Sen verran pitäis naisella päässä liikkua.

Pitäis ainakin olla lieventävä asianhaara.

Oikea tuomio sakot ja oikeus jatkaa peliuraansa.
 
vierailija
Missä miehen vastuu? EIkös miehen pitäisi olla varovainen kun tietää nämä rangaistukset.

No se on kyllä totta, että aika usein nainen jättää näissä tapauksissa syyttämättä.

Mites palstalaiset naiset ja miehet. Jos nykykriteereillä tarkkaan mietitään, niin ootteko joskus joutuneet "nykyraiskauksen" uhriksi. Luulisin ainakin, että miehistä iso osa on nykytulkinnan mukaan raiskannut.

Ite ainakin muistan, että ysärillä se oli ihan perusjuttu, että jos nainen sammui niin joku käytti hyväksi. Ei ehkä piluun työntynyt peniksellä (sitäkin tapahtui) mutta sormetusta ja muuta mukavaa. Harvemmin noista tuohon aikaan oikeuteen lähettiin. Raiskaus oli aivan selkeä ja vaatii vastaantappelua naiselta.
 
Pin
Näin tietämättä kunnolla molempien stooria asiaan, on todennäköisyys tietenkin sen puolella, että rikollinen on tuomittu. Käräjäoikeus ei heppoisin perustein tuomitse ihmisiä rikoksista ja mutulla, kuten netti-Pertti. Käräjäoikeudella on myös sellaista tietoa, jota minä en tiedä enkä ole niin helvetin yksinkertainenkaan, että antaisin jonkun pojun söpöyden tai ihqun jääkiekkoilutaustan hämätä ajatuksiani. On totta kai aina pieni mahdollisuus väärästä tuomiosta, mutta todennäköisyydet kallistavat asian jyrkästi toiseen suuntaan.
 
vierailija
Jos seurustelee, niin aika outoa roudata kännisiä jääkiekkoilijoita kotiin. Sen verran pitäis naisella päässä liikkua.

Pitäis ainakin olla lieventävä asianhaara.

Oikea tuomio sakot ja oikeus jatkaa peliuraansa.
Ei roudannut, vaan nainen oli nukkumassa kun jääkiekkoilija ilmestyi taloon kahden muun naisen vieraana. Nuo kaksi muuta poistuivat myöhemmin ja jääkiekkoilija jäi. Hyvä kommentoida kun et edes tuon vertaa ole selvillä tapahtumista.
 
Oikeudessa on esitetty todisteet ja tuomio on tullut niiden perusteella. Tapausta kommentoiva yleisö ei noita todisteita ole tarkastellut.

Jotenkin haistan tässä tuomion saaneiden/epäiltyjen eriarvoistamista. Jos tuomittu olisi poliitikko tai afrikkalaistaustainen taksikuski, ei taitaisi tuhansia tuomittua puoltavia kommentteja nettiin ilmestyä. Jääkiekkoilija ei tarvitse tai ansaitse mitään erityiskohtelua.
 
  • Tykkää
Reactions: Pin

Yhteistyössä