Mitäs tää vois olla? Kokemuksia!(vatsavaivoista...)

  • Viestiketjun aloittaja huih
  • Ensimmäinen viesti
huih
Mulla on aina olut herkkä vatsa. Nyt on vain kahden viime viikon aikana ollut aivan kamalia vatsaoireita. Sain eilen illalla valtavia mahakramppeja. Niin kovia että meinasin punaisia päin ajaa kun ajelin leffavuokraamosta kotiin. Kotiin kun pääsin niin syöksyin vessaan. Ja ihan vetenä tuli. Koko illan makasin sohvalla kaksin kerroin kun mahakramppeja tuli ihan jatkuvasti.
Yön yli nukuttua ajattelin sen helpottaneen mutta ei... Syötin pojalle aamupalaa niin taas tuli aivan valtava kramppi :( Voisin verrata sitä tunnetta ja kipua synnytyspolttoihin, sellaisiin joka vain jämähtääkin tuohon vatsalle eikä menekään selkään tai reiteen. Kestää pari minuuttia, sitten ehkä vartin tauko ja taas.
Oon ihan neuvoton ja lääkärikammoinen :( Onko joillain kokemusta? Syön hapanmaitotuotteita koska luin että auttaa ärtyneeseen vatsaan.
 
ap
navan ympärillä, enimmäkseen alavatsalla. Mutta krampin tullessa koko mahan alue on herkkä ja arka ja kipu tuntuu koko vatsalla. Koitin kuulostalle tuota että msissä kohtaa tarkalleen tuntuu mutta todella hankala sanoa... :( nyt taas täysin kivuton. Tälle aamua kramppeja tullut viisi.
 
ix
vatsataudilta eniten kuulostaa, varsinkin ripuli aiheuttaa usein todella kivuliaita vatsakramppeja.
panadolia voi ottaa vatsakipuihin, mutta jos jatkuu päiväkausia tai kivut pahenevat on syytä mennä kammoista huolimatta lääkäriin.
ja hapanmaitotuotteissa on eroja, kannattaa ostaa joko maitohappovallmisteita (apteekista tai isoista marketeista), itselläni auttoi myös gefilusmehu antibiottikuurin sekoittamaan vatsaan.
 
ap
Kiitos vastauksesta. Kävi mielessä tuo mahatauti, mutta että kestäisi näin kauan, parikin viikkoa? Ripulia ei ole ollut aiemmin kuin vasta eilen . Kramppeja pari viikkoa.
 
ap
huomaan etten pysty kahvia juomaan ollenkaan, maha örtyy siitä, samoin on melkein kaikkien ruokien kanssa... pienen suupalan jälkeen maha reagoi vahvasti. En ole tietääkseni syönyt mitään vanhaa ja ruokamyrkytys tuskin. Huoh. Ajattelin lähteä apteekkiin ja ostan jotain vatsaa rauhoittavaa, jos se ei tepsi niin pakko kai lääkäriin mennä... Onko kenelläkään ollut tälläisiä vaivoja? :(
 
ap
ihan normaali... jätin mausteet pois (melkein kaikki) koska ensin ajattelin johtuvan niistä. Mutta silti, vähäisesti maustettu ruokakin saa aikaan krampin, mutta ei aina. Joskus pystyn syömään leipää ilman mitään kipuja, joskus taas en. Maitotuotteita menee ilman kipuja useimmiten mutta välillä saattaa tehdäkin krampin. Eli todella vaikea kartoittaa mikä sen aieheuttaa koska välillä se ruoka mikä sai aikaan kipuja, ei teekään niin seuraavana päivänä.
 
kysmys
huomaan etten pysty kahvia juomaan ollenkaan, maha örtyy siitä, samoin on melkein kaikkien ruokien kanssa... pienen suupalan jälkeen maha reagoi vahvasti.
Vaihda heti luomukahviin (itse käytän Colombiaa, mut annostus paljon pienempi kuin tavallisesti, kun on liian väkevää muuten. Luomupavut kun ovat paljon pienempiä...) mut ei sit semmosta maitoa eikä kermaa, missä on karrageenia, E407. Ne yksistään riittää saamaan aikaan kouristuksia terveillekin mut jos et tuota tiennyt? Se karrageenihan on levää, hydrokolloidia ja sisältää jodia, jota saattaa saada liikaa - odottavat äidit ainakaan eivät saa siksi käyttää levätuotteita. Oletko mahdollisesti käyttänyt sellaista? Luomumaito on paras kahvilisuke, aina se rasvaisempi ja onhan Pirkka-valikoimissa sellainen kerma, missä ei ole mitään lisättyä, mut loppuu kaupoista heti ku nse sinne asti pääsee:)
 

Yhteistyössä