Miten harjoitella jaloille varaamista?

Meillä 8kk vauva ei varaa jaloille vieläkään, 6kk neuvolan jälkeen saatiin passitus fyssarille joka totesi ettei mitään vikaa ole. Ollaan koitettu seisottaa siten että itse istun lattialla jalat harallaan, vauva jalkojen väliin seisomaan, toisella kädellä painetaan vauvan polvia omaa vatsaa vasten niin että polvet ovat suorassa ja toisella kädellä autetaan jalkapohjat tasaisesti lattiaan. Maks. minuutin suostuu seisomaan, sitten alkaa huuto.
8kk neuvolalääkärissä lääkäri totesi että jos ei 10kk mennessä ole alkanut varaamaan jaloille, sitten lastenlääkärille.
Miten voisin harjoittaa jalkoja? Vauva ei varsinaisesti ole vielä "löytänyt jalkojaan" ts. selällä ollessaan ei leiki jaloillaan eikä vie niitä suuhunsa.
Alan olla aika epätoivoinen, olenko tehnyt jotain väärin tai jättänyt tekemättä, neuvolassa näin nuorempia vauvoja jotka hyppivät äitinsä sylissä ja meillä vaan ollaan jalat lötköinä.. :'(
 
Jos vauva jo ryömii, on ne jalat sieltä löytyneet :hug: Minunkaan esikoiseni ei "leikkinyt jaloillaan", eli tiedän mitä tarkoitat tällä. Valitettavasti en osaa muuta neuvoa antaa kuin sitä sylissä hyppyyttämistä vaan, tai sitten jalkajumppaa niin että vauvan ollessa selällään sinä omalla kämmenelläsi vastaisit vauvan jalkapohjaan.. jossain vaiheessa luulisi hoksaavan, että tuotakin voisi potkaista!

Toivottavasti joku muu osaa antaa asiantuntevampia neuvoja, halusin vain vastata jotain jotta tiedät ettet ihan huomiotta ole jäänyt. Ja huoli pois: lastenlääkärillä käyntihän on kuin bonuskierros näissä vähenevissä terveystarkastuksissa! Sittenpä pääsette asiantuntijan tarkastettavaksi, hän kyllä kertoo onko tarvetta tehdä vielä jotain ja jos on, mitä. Tsemppiä kovasti, nauti rauhallisesta lapsestasi - tulee vielä sekin päivä, ettet perässä meinaa pysyä!

terv. myöhään liikkumaan oppineen, nyt täyttä karkua juoksevan esikoisen äiti
 

Yhteistyössä