Miten hyötyä kiertoilmauunista?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Aamu Uninen, 18.08.2008.

 1. Aamu Uninen

  Aamu Uninen Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2007
  Viestejä:
  411
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaihdoimme hellan, ja tässä uudessa on nyt tavallisen uunin lisäksi kiertoilmatoiminto, kiertoilma alalämmöllä ja grillaus kiertoilmalla (uuni Gorenje -merkkinen). Joskus 80-luvulla asuimme asunnossa, jossa oli kiertoilmauuni, enkä sitä sen kahden vuoden aikana oppinut käyttämään, vaikka käytin matalampaa paistolämpötilaa: jopa pannari paloi.

  Kertokaa vinkkejä kiertoilman (onnistuneeseen) käyttöön.
   
  #1
 2. vieras

  vieras Vieras

  Mä aikasemmin poltin kaikki leipomiset, kun pidin kiertoilmalla. Nyt pidän tavallisella, mutta esim. pullia ja pikkuleipiä voi paistaa 2 peltiä kerrallaan jos on kiertoilma päällä. Sillon toimii. Ja ruuat teen kiertoilma päällä
   
  #2
 3. vieras

  vieras Vieras

  meillä on kanssa gorenjen kiertoilma ja sillä tulee esim ranskanperunat rapeemmiks,ja toimii muutenkin nopeemmin kun tavallinen.ite en tee kaikkia kiertoilmalla just esim jos leivon ni paistan tavallisella mut sitten taas ruuat voi kyllä kiertoilmalla paistaa,pitää vaan muistaa että ne tulee nopeemmin.en nyt osaa neuvoa ton tarkemmin :)
   
  #3
 4. vieras

  vieras Vieras

  Ruoka muhii lempeästi jälkilämmössä

  Monet ruoat, leivonnaiset ja raakapakasteet voi panna jo kylmään uuniin jolloin sähköä säästyy jopa 20%. Käytä uuniruokien valmistuksessa paistopussia tai kannellista astiaa. Näin säästyy energiaa ja uuni pysyy puhtaana.

  Uuni kannattaa sammuttaa hyvissä ajoin ja jättää ruoka kypsymään jälkilämpöön. 200 °C:een lämmitetyssä uunissa on vielä puolen tunnin kuluttua virran katkaisemisesta lämpöä 120 °C. Uunin kuumentaminen kuluttaa energiaa enemmän kuin kuumana pitäminen. Siksi kannattaa leipoa tai laittaa ruokaa kerralla enemmän ja leipomisen jälkeen laittaa ruoka muhimaan valmiiksi lämpimään uuniin.

  Jauhopeukalo ottaa tehot irti kiertoilmauunista

  Kiertoilmauuni eroaa tavanomaisesta uunista kuumennustapansa perusteella. Perinteisessä uunissa vastukset lämmittävät uunin ylä- ja alaosista, mutta kiertoilmauunissa lämpö jakautuu tasaisesti puhaltimen avulla.

  Kiertoilmauunista on hyötyä erityisesti silloin, kun perheessä leivotaan ja paistetaan usein. Kiertoilmauunissa voi paistaa 2-3 pellillistä kerralla. Paistolämpötila on 20 °C alhaisempi kuin tavallisella ylä- ja alalämmöllä. Kypsennys kiertoilmalla säästää sähköä ja aikaa, eikä uunia tarvitse tehokkaan lämmönsiirron ansiosta esilämmittää.
   
  #4
 5. vieras

  vieras Vieras

  meillä kans molemmat toiminnot ja muuta ei enää käytetäkään kuin kiertoilmaa.. se kun lämpenee heti niin voi käyttää esim. mikron asemasta jotain suurempia lämmitettäessä tai vaikka mikropizzojen teossa, tulee nopeesti rapeita :) ja grillitoimintohan on ihan huippu, pihvit tulee tosi hyviks!
   
  #5
 6. Aamu Uninen

  Aamu Uninen Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2007
  Viestejä:
  411
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksistanne!
   
  #6
 7. Siipien havinaa

  Siipien havinaa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2008
  Viestejä:
  3 110
  Saadut tykkäykset:
  0
  eikös sillä voi kuivattaa sieniä...en oo varma :whistle:
   
  #7
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti