Miten järjestitte...

Hei vaan!
Laskettu aika 21.10 ja esikoinen syntyi 3 viikkoa ennen l-aikaa mutta nyt ei tällä kaverilla ole kiire, myllää masussa mielellään.
Miten järjestitte esikoisen hoidon silloin kun menitte synnyttämään kakkosta tai ylipäänsä seuraavia lapsia??
Olemme muuttaneet joku aika sitten ja ns.turvaverkostoa ei pahemmin ole, siskoni on hälytysvalmiudessa ehtinee parissa tunnissa meille, ei työaikana tosin.
Isovanhemmat on 150 km ja 300 km päässä.
Jos tule pikaista toimintaa niin menen ilmeisesti yksin synnyttämään kun mies jää kotiin pojan kanssa...
Hankalaa kun on tavallaan yksin uudessa paikassa..
Mummoja on sitten tulossa hoitoavuksi kun vauva on syntynyt ja silloin haluaisin olla just ittekseen vauvan kanssa, tutustella ihan rauhassa ja harjotella kahden lapsen hoitoon ittekseni, miten sen sitten kauniisti sanon heille??Kokisin että minun täytyy tavallaan kestitä heitä ja huolehtimista on lisää jos joku tule heti taloon kun on laitokselta päästy eli pääsen helpommalla kun suoriudun ittekseni.
Onneksi asioilla on taipumus järjestyä, ainakin toivon niin..
 
Meillä kutsuttiin anoppi hätiin (välimatkaa n. 40 km). Puolilta öin alkoi tihenevät supistukset ja esikoinen nukkui jo. Asuttiin tuolloin Tukholman saaristossa eikä mies voinut lähteä autoilemaan, kun oli juuri ottanut viikonloppuviskinsä. Anopilla ei taasen ole autoa, joten hän otti taksin ja me sitten jatkettiin samalla taksilla Tukholman keskustaan. Kyllä siinä anoppia ja taksia odotellessa mietti vaikka mitä... suppareita tuli parinkin minuutin välein. Hyvin kerettiin ja toinen lapsemme syntyi 3 viikkoa etuajassa - sairaalassa :) .

Kuopus syntyi 4 viikkoa etuajassa ja olin samaisena iltana mammaystävien kanssa illallisella. Suppareiden väliä siinä laskettiin ja jälkiruoka jäi väliin. Mies oli kotona kahden vanhemman lapsen kanssa ja ystäväni kuskasi mut kotiin (30 km). Siitä hälyytys isovanhemmille, lapset autoon (olivat yöpuvuissa) ja eikun matkaan kohti mummulaa (30 km). Synnytyssairaala sijaitsi 10 min matkan päässä ja hyvin kerettiin - taas.

Eli ihan perinteisesti on mummut hoivanneet isompia sisaruksia, kun ollaan lähdetty synnyttämään. Siinä matkanteossa onkin sitten ollut oma jännityksensä, kun tosiaan ovat nuo lapset syntyneet sen verran etuajassa.

Mitenhän sitä sen neljännen kanssa... Se välimatka isovanhempiin on yhä 30 km ja aina on iltamyöhäsellä vaarana se, että mahdollinen kuski (vaari tai oma mies) on ottanut saunakaljan. Sitten vaan taksikyytiä puolin ja toisin. =)
 
Hei!
Jos asuinpaikalla toimii MLL, voit kysyä heiltä apua. Meillä oli kuopuksen syntymän aikaan tarvetta myös tällaiseen turvaverkostoon. MLL:n toimesta perustettiin sellainen soittorinki eli muutama henkilö joille olisin tarvittaessa voinut soittaa mihin aikaan vaan. Kävi kuitenkin niin hyvin että tyttö syntyi aamupäivällä ja miehen siskonmies pääsi hoitamaan esikkoa siihen saakka kun mummi ehti parinsadan kilsan päästä meille. Ja ehkä ehdit tutustua vielä johonkin mukavaan äitiin tai naapuriin, jolta voit kysyä tarvittaessa tilapäistö hoitoapua (esim. jos lähtö tulee yöllä). =)
 
Meillä oli isovanhemmat sen verran etäällä kun toinen oli lähellä tulossa..Esikoinen oli päivät hoidossa naapurissa,ja yöt kotona isin kainalossa.
Kuopuksen syntyessä isovanhemmat asui jo niin lähellä että kaks ekaa kiikutettiin sinne.
 
kukkerikuu
Mulla oli suunniteltu sektio. Vein lapsen ns. parkkihoitoon entiselle hoitajalleen, jolle ei ollut tilalle tullut toista. Mies vei hoitoon arkisin ja viikonloppuisin olivat mummoloissa. Olin vauvan kanssa sairaalassa 11 päivää eli kaksi viikonloppua. Meillä oli lupa viedä poika sinne hoitotädille, jos olisi tullut lähtö aiemmin esim. vesien menon vuoksi.
 
Tittamaari
Meilläkin oli samankaltainen tilanne kun odotin kolmosta, mies oli työmatkalla Göteborgissa ja minä yksin kotona kahden pienen lapsen, 3- ja 1- vuotiaiden kanssa.

Miehen sisko tuli meille työmatkan ajaksi yökyläilemään, siltä varalta, että kolmonen alkaa syntyä. Kakkonen syntyi vauhdilla, 2h 45min, joten ajattelin, että jos tulee taas pikasynnytys, en ehdi viemään muita lapsia hoitoon enkä odottamaan ketään meille.

No, kolmonen ei syntynyt miehen työmatkan aikana, eikä tosiaan mitenkään nopeasti =)

Pyydä siis isovanhempia jo valmiiksi teille asustelemaan.
 
anumartta
toista lasta odottaessa asuimme "vieraalla" paikkakunnalla
meinas tulla jo paniikki,kun molemmat isovanhemmat asuivat
500 km päässä.kai me ois otettu esikko mukaan, mutta onneks miehen työkaverin tyttöystävä tuli apuun.hän oli meillä alku-
illasta seuraavaan aamuun ja veei esikon aamulla päiväkotiin.
josta iskä hänet päivällä kävi.
kolmosen kohdalla ukki sattu oleen käymässä ja lapsenvahdiksi.
silloin ei enää asuttu "vieraalla"paikkakunnalla.vettä rupes tihkuun.
mut omalla autolla mentiin yli 100 km ja talvi oli...
 
Josefin-70
Hiukan samantapainen pulma meilläkin. Oma äitini asuu kyllä lähellä, mutta on vielä työelämässä. Eläkkeellä oleva anoppi asuu parinsadan kilometrin, mutta ei omista autoa ja on jo niin huonokuntoinen ettei pärjäisi vilkkaan 4-vuotiaan kanssa. Toivon vain,että jouluvauveli syntyisi viikonloppuna, kun äidilläni olisi vapaata. Muuten voi isukki joutua jäämään kotiin hoitamaan esikoista ja minä yksin synnärille :/
 
Kiitos kommenteista..
Omat vanhempani ovat 70vee ja tulevat ensi viikolla meille n.viikoksi.
Mieheni vanhemmat ovat molemmat hyvin kiireisiä ja työelämässä ja ovat antaneet ymmärtää että heidän varaan ei voi laskea mitään.
Toivottavasti synnytys alkaisi ensi viikolla..
 

Yhteistyössä