miten jollain on oikeesti vara ostaa

\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.05.2007 klo 20:26 jybis kirjoitti:
onhan niitä "halpoja",eikä oo pakko asuu keskustassa..tai edes välittömässä läheisyydessä.
espoosta tosin ei varmaan halpaa löydy,se on semmonen kaupunki se =)
mutta suurmetsästä löyty vielä viime elokuussa 60neliöö kaksio 67tonnilla..joutu remppaamaan mutta hyvä tuli ;)
mut kuka haluu asuu jossain 60 neliön kopissa.. neliöitä pitää olla vähintään liki 200.. jokaiselle oma ja TILAVA huone.. ja piha ei saa olla mikää postimerkki vaan kunnon piha!! eli se maksaa!!!! sillo on mietittävä et haluuko asua mualla ku khä kolmosen sisäpuolella. me ollaa tehny se ratkasu et asutaa mielummin tilavasti maalla kuin ahtaasti kaupungissa.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.05.2007 klo 21:43 Liiiiikkkis kirjoitti:
Me ollaan ihan tavallisia, hieman alle keskituloisia ja meillä ainakin oli varaa ostaa omakotitalo Vantaalta. Lähes saman verran olisimme joutuneet maksamaan vuokraa kerrostaloasunnosta Helsingissä (josta muutimme) kuin nyt maksamme omasta talosta.

Meidän elämäntyyliin ei kuulu turha tuhlailu, vaikkei toisaalta jouduta pihistelemäänkään, paitsi hoitovapaalla, jolloin ajattelimme laittaa toisen auton seisontaan. Jos on vähänkään taloudellista tajua, niin keskiverto työssäkäyvälle perheelle 200 000 euron laina ei ole lainkaan kohtuuton.
Mun mielestä 200 000? laina on aivan järkyttävä! Vaikka me miehen kanssa tienataan n. 3000? netto niin silti en koskaan ottais tollasta määrää lainaa. Ostettiin Riihimäeltä oma ja maksettiin siitä alle 100 000?.
 
lisko
Näin se käy. Aloin säästää pieniä summia asunnon varalle jo kesätöistä sen aikaiselle nuorten asuntosäästötilille. Kun valmistuin ammattiin tilillä oli sen verran melkein kuin pienen asunnon käsirahaan meni. Ilman muuta laskin heti että vuokrarahat menee hukkaan, mutta omaa asuntoa kun maksaa saa joskus jotain takaisin. Siinä sitten muutaman vuoden makselin sitä takaisin, ja mieskin maksoi. kaikki irrotettava raha pistettiin maksamiseen, ja kun perheen vuoro tuli, myytiin pieni kämppä (vuosien varrella maksetut asumiskustannukset pienellä korolla takaisin saaden). Ja ostettiin perheasunto - ja Espoosta kyllä. Täällä on työpaikat ja tänne jäädään. Mitään isoa ei saa ostettua hetkessä vaan vaatii tälläista suunnittelua vuosikaudet. Rankkaahan se on -ellei suorastaan mahdotonta jos joutuu koko asunnon hinnan ottamaan velaksi.
 
Keittiönoita
Harva kai sitä asuntoa pääkaupunkiseudulta käteisellä ostaa, joten pankkiin vaan ja lainarahalla =) Useimmiten tulee jopa pääkaupunkiseudulla edullisemmaksi maksaa omaa kuin vuokraa.... omasta se laina sentään joskus loppuu.
 

Yhteistyössä