miten junaan pääsee vaunujen kanssa

  • Viestiketjun aloittaja neuvokaa blondia
  • Ensimmäinen viesti
neuvokaa blondia
Tyhmä kysymys, mutta en ole matkustanut junalla vuosiin. Nyt olisin lähdössä 3 ja 1-vuotiaiden kanssa yksin ja mietin vain, että pääseekö junaan helposti vaunujen kanssa ja sopiiko ne vaunut olemaan oman istumapaikan vieressä, että saisi sen pienemmän sinne nukkumaan matkan ajaksi... :)
 
-
voit varata istumapaikat vaunuvaunusta. siinä on vaunun edessä tilaa mihin jättää vaunut. tai perhehyttiin voi nostaa vaunut jos haluaa, mahtuu hyvin.

ja joissakin junissa pääsee suoraan sisään rullaten, joissakin pitää nostaa vaunuja pari porrasta.
 
ei pääse helposti
jos on vanha juna. pyydä jotain nostamaan, jos ei ole ketään niin konnari tulee auttamaan. hätätilenteessa saa voimalla kiskottua ylös. Niissä vaunuissa on ne inva/lastenvaunumerkit, sellaisissa on myös penkkipoaikkoja vaunuilla kulkeville.. muuten pitää jättää siihen eteiseen..
 
vieras
Jos olet ihan lähiaikoina matkustamassa niin kannattaa varautua siihen että on vanhaa kalustoa liikenteessä (pikajunia) joihin meno voi olla hieman hankalampaa - eikä tilaakaan ole niin runsaasti kuin nykyisissä ic ym. junissa.
 
Ota IC-juna jos vain mahdollista, sinne voi ajaa suoraan rattailla sisään ja varata etukäteen vaunupaikan -taitaa olla yleensä vaunussa 2- eli vaunut ovat suoraan edessäsi hyvässä tapauksessa.

Vessa on iso ja siisti ja ilmastointi pelaa. Yläkerrassa on leikkipaikkakin. Ja jos porukkaa on enemmän voi ottaa "hytin" mikä on parin pienen vilkkaan tenavan kanssa aika luksusta (eivät pääse ryntäilemään edestakaisin käytävällä).
 
intercityssä helppo matkustaa ja saa vaunut ihan viereen... pikajunissa vaunut usein jätetään sinne "pyöräkoppiin" ja lapset sitten istuu sylissä tai itse miten nyt vaan onnistuu.... eli jos vaan intercity tai vastaava (en tiedä millainen on pendolinoissa) niin on parempi vaihtoehto....
 
siis invalidivaunu on kai vaunu johon sijoitetaan myös lastenrattaiden kanssa liikenteessä olevat. ei tarvitse valehdella mitään, varaat paikan ja sanot, että olet lastenrattaiden kanssa liikenteessä. samassa vaunussa saattaa olla ihmisiä pyörätuolien kanssa mutta ei kovin usein kuitenkaan ole...
 

Yhteistyössä