Miten käytän hapanimelä/sweet sour kastiketta?

Mihin käytätte tuota kastiketta? Tykkään mausta, kiinalaisessa syönyt, mut en osaa mitään valmistaa.

Antakaahan jotain vinkkejä! :hug:

Miten esim. ite tehdyt lihapullat. Voiko tota sekoittaa taikinaan, vai pitäiskö niinku sivellä pintaan,marinoida... ??
 
Maustekastikkeita voi lisätä pari kolme ruokalusikallista vaikka tavalliseen jauhelihakastikkeeseen tai nakkisoosiin. Antaa kivan säväyksen, vaihtelua. Kyllä UncleBensin sweet&sour -lasipurkeissa olevat soossit säilyvät kuukaudenkin jääkaapissa käyttökelpoisina, sillä niissä ei ole mitään maitotuotetta tai herkästi pilaantuvaa.
 
Ne tölkissä olevat sopii kastikkeeksi kanalle/possulle ja litran pullossa olevat dippikastikkeiksi vaikka ranskanperunoille (meidän 2v:n mielestä parempaa kuin ketsuppi) ja esim. uunijuuresten päälle (porkkana, lanttu, sipuli...)
 
Samu
Esim. tällanen vois olla hyvä ja helppo resepti:

HAPANIMELÄ KATKARAPUWOKKI

(4 annosta)


1 ps (180 g) katkarapuja (pakaste)
2 rkl öljyä
1 tl raastettua inkivääriä
1/4 -1/2 tuoretta punaista chiliä
1 ps (450 g) wok-vihannessekoitusta (pakaste)
1 tlk (350 g) Sweet & Sour -ateriakastiketta
1/2 tl suolaa


1. Anna katkarapujen sulaa jääkaapissa hitaasti ja valuta ne hyvin. Kuori inkivääriä hiukan ja raasta tai hienonna silpuksi terävällä veitsellä. Puhdista chili siemenistä ja kalvoista ja suikaloi malto.2. Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää inkivääri ja chili. Kiehauta hetki öljyssä ja lisää wok-vihannekset. Kuumenna käännellen kunnes irtonainen neste on haihtunut, noin 5 minuuttia.3. Lisää ateriakastike ja mausta suolalla. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää valutetut katkaravut ja kuumenna. Älä anna kiehua, etteivät katkaravut sitkisty. Tarjoa välittömästi keitetyn jasminriisin kanssa.

 

Yhteistyössä