Miten kaikilla voi olla kotona niin hienoa?!

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 17.07.2017.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Ihan sama asuuko omakotitalossa vai kerrostalossa jne, mutta miten kaikilla voi olla niin hienosti sisustettu koti? Millä rahalla esim kaikki lapsiperheet sisustavat?
  Kaikkien kodit kuin sisustuslehdistä..

  Terv. Kade köyhä
   
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Ne on vaan siivonnut....Näyttää heti hienommalta
   
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei turhaa krääsää, tavarat paikallaan ja paikat suht puhtaina. Siinä salaisuus.

  Monen ihmisen ongelma on mun mielestä (siis minun sisustusmaun mukaan) liikaa tavaraa, krääsää etc. Se tekee kodista levottoman ei yksikään kaunis asia korostu.

  Aloita ap karsimalla. Mieti mitkä on kodin parhaat puolet. Missä tiloissa vietätte aikaa jne. Pienillä jutuilla saa ihmeitä aikaan. Ja tässäkin lajissa esim kirppis ja vaikkapa Tori.fi voi auttaa. Käytettynäkin löytyy paljon kivoja juttuja. Mutta muista ensin tehdä "suunnitelmaa" millaiseksi kotia haluat muuttaa muuten tulee helposti ostettua sillisalaatti kotiin.
   
  #3
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  Piilota tavarat pöytäpinnoilta ja lattioilta. Tavarat ojennukseen, niin johan kummasti piristää ilmettä.
  P.S. Moni sisustaa halvalla Ikea sälällä, ei hyvä!
   
  #4
 5. Softy

  Softy Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Viestejä:
  9 883
  Saadut tykkäykset:
  3 610
  Mulla ei ole. En ole ostanut huonekaluja yms. 20 vuoteen.
   
  #5
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei meillä kaikilla ole hienoa, ainakaan normaalitilassa. Hetkellisesti saan kodin näyttämään hienolta kolmen päivän ankaran raivaus- ja siivousurakan jälkeen. Tämä tapahtuu vain pari kertaa vuodessa. Muuten eletään melkoisen kaaoksen keskellä.

  PS. Edullinen Ikea- ja Jysk-sälä on ihan yhtä hyvännäköistä kuin kalliimmat huonekalutkin. Kyse on vain silmästä, hallitseeko sisustamisen taidon.
   
  #6
 7. vierailija

  vierailija Vieras

  Pikkutavarat piiloon ja huonekalujen keskimääräinen korkeus tasapainoon. Esim ei vain matalia tasoja, vaan hyllyjä myös katseen korkeudelle seisoessa, taikka tauluja. On kätevää jos lelukorit ja kaikki on lattiatasolla missä lapsetkin, mutta kuvissa se ei ole niin tyylikästä.

  Tiedostan nämä asiat teoriassa, mutta meillä eletään kuitenkin käytännön ehdoilla. Eli lelut on lattialla, legot usein korjaamatta pois (koska muistan itsekin miten ärsyttävää oli aloittaa aina alusta kun oli joku lajittelua vaativa rakennusprojekti kesken), sama koskee maalaustarvikkeita, vaatteet sopivasti tuolin karmilla odottamassa (ei ensimmäisen pidon jälkeen pyykkiin, mutta ei pesupuhtaiden sekaan kaappiinkaan).

  Huonekalut kannattaa kerralla ostaa kunnolliset, vaikka maksaakin enemmän. Meillä on 15 vuotta vanhat sohvat ja niin hyvärunkoiset etten suostuisi edes vaihtamaan. Päälliset vain ostettava uudet joskus...
   
  #7
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  No ei meillä ole. Esim. uuden sohvan sijasta ostin sohvanpäällisen, näin ja monella muulla tavalla voi siis vähän säästää.
   
  #8
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  Olen siis ap..

  Meillä on aina tosi siistiä. Tytöt ovat jo 11v ja 14v, joten mitään lelukaaosta ei enää ole. Molemmilla tavarat omissa huoneissa.

  Mä siivoan kunnolla kerran viikossa ja joka päivä vähän. Vessaremontti vei paljon rahaa. Vessa ja muut pesitilat rempattu padin vuoden sisällä ja seinät tapetoitu tai maalattu. Lattiat hiottu ja lakattu. Keittiöön ostettu kaikki uudet kodinkoneet 3v sitten ja edellinen omistaja oli vaihtanut keittiön tasot ehkä noin kuusi vuotta sitten.

  Meillä menee kaikki raha muihin kuluihin. Ylimääräiset säästöt syö joulu, synttärit, tyttöjen pesisleirit, pianotunnit yms. Yritetään säästää lasten ajokortteihin. Olis kiva jos edes yksi lomareissu saatais vuoteen ja sekään ei tosiaan mikään kallis.

  Kaikki on niin ysäriä. Ei se ikeakaan halpa ole. Meille 500€ on iso raha. Ei todellakaan siis mikään ikean (esim liatorp astiakaappi, hyllykkö jne) olis kiva, mutta ei se mikään halpa ole.

  Meillä on kaikki sitä niin "ihanaa" kirsikkaa. Sohvat ovat ostettu vuonna 1997 ja sellaisen löhömalliset siniset, mitä nyt silloin oli muodissa. Takkahuoneessa sellanen iso kulmatyöpöytä, halpis avohyllykkö täynnä mappeja.. mies on yrittäjä ja kunnon työhuone pitää olla.
  Tekstiilit meillä on ihan kivoja. Uusia huonekaluja on lähinnä tyttöjen huoneissa.

  Allergioiden vuoksi en uskalla ostaaa esim sohvia käytettynä.

  Tori.fi kautta oon ostanut eteiseen senkin, keittiöön astiakaapin, puutarhakalusteet, kenköhyllyn jne. Paikalliselta facekirpparilta löytynyt pari kivaa kattolamppua.

  Esim kivoista ruokailuryhmistä pyydetään Facebookin kirpparillakin ainakin 400..
   
  #9
 10. Zariza

  Zariza Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Viestejä:
  987
  Saadut tykkäykset:
  94
  Ne ovat vain Kuvia. Kuvissa näkyy vain yksi nurkka, ja kuvaa varten tämä valittu nurkka on tietysti stailattu. Jos katselet saman henkilön kotikuvia, ehkä juuri täällä; kuvat on otettu muutamien vuosien aikana samasta nurkasta tai saman tilan vähän eri nurkasta. Heti huomaa sen : kömpelön stailauksen. Kuvissa on sama sohva, sama pöytä, jonka päällä on AINA se sama kasviruukku, joka on todistetusti siis muovikukka. Pakko olla, koska kasvi ei pysy vuosia saman näköisenä, kokoisena ja samassa ruukussa.
  Itse kuvassa olevan tilan henkilö mussuttaa asuvansa suuressa ihanassa talossa. Mutta miksi sitten aina se sama nurkka, sohva, pöytä ja kukkaruukku? Värit ovat aina mustaa ja valkeaa. Mutta joukossa joka kerta uutena on aina kirjava laukku tai kirjavia.. laukkuja.:ROFLMAO: Joku muu voi valita omaan kuvaansa kirjavan tyynyn tai kirjavan sohvapeiton. It´s so easy.
   
  #10
  Viimeksi muokattu: 17.07.2017
 11. viisikymppinen isoäiti

  viisikymppinen isoäiti Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2012
  Viestejä:
  18 964
  Saadut tykkäykset:
  741
 12. pilipali

  pilipali Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2014
  Viestejä:
  317
  Saadut tykkäykset:
  15
  Mulla on yks kaveri joka sisustaa jatkuvasti, mutta hänkin ostaa lähinnä käytettyä ja hakee facen roskalava ryhmästä ja tuunaa tai sitten rakentaa/ompelee itse. Mutta tuollainen vaatii kädentaitoja ja pitää osata katsoa mikä voisi sopia omaan kotiin ja miten siitä saa hyvän.

  Minun oma koti on kaukana sisistus lehdistä. Itsekin käytän lähinnä kierrätettyä ja tuunailen. Mutta en jaksa koko ajan muutosta. Joten ei tosiaan muodin mukaan vaihdu kalusteet.
   
  #12
 13. vierailija

  vierailija Vieras

  #13
 14. vierailija

  vierailija Vieras

  Ihan hienoja, joo. Mä en vaan ymmärrä valkoisen ihannointia kaikissa pinnoissa. Hiukan saattaa joukossa olla mustaa tai jopa harmaata, mutta mitään muita värejä ei nykyään sisustuksessa käytetä.
   
  #14
 15. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei kai se muodissa oleva valkoinen sisustuskrääsä paljoa maksa?
   
  #15
 16. Maksaa. Maksaa ihan stanasti. Toki krääsä ei ole enää muodissa ollut vuosiin. Nykyään muodissa ovat esim lokki valaisin, vita eos valaisimet, kartell, string, Hay, Muuto, Artek tai sit joku riviera maison, jean Vernet, pentik yms ja voin kertoa että maksaa ihan julmetusti.

  Toki huonekalut ja tekstiilit sanelee enemmän. Matto jne pitää nykyään olla yleensä joku kallis.
   
  #16
 17. Hephepc

  Hephepc Vieras

  No mä en kuule ole käynyt ikinä noin hienossa kodissa, mitä linkitit. 98% suomalaisista ei asu noin hienosti.
   
  #17
 18. Vierailleen

  Vierailleen Vieras

  Just. No tollasia taloja en ole nähnyt kenelläkään. Ei varmasti asu ihmiset noin. Tai kai joku asuu.
   
  #18
 19. vierailija

  vierailija Vieras

  En tunne ketään, kuka asuisi noin laitetussa kodissa. Linkkaamasi talot edustavat selvästi keskivertoa hienompaa asumista.
   
  #19
 20. vierailija

  vierailija Vieras

  Kyllä mä tiedän sotkuisia ja vähemmän nättejäkin koteja. Osalla on kyllä upeat eikä se johdu rahan määrästäkään.
  Mutta tärkeintä ei ole hieno ulkonäkö vaan sisin. Paras aarre on usko Jeesukseen!
   
  #20
 21. DaLin

  DaLin Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2012
  Viestejä:
  413
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kauniita koteja. Suurin osa ihmisistä ei asu noin hienossa kodissa. Mäkin olen käynyt monien lasten kavereiden kotona, omien tuttujen kotona, naapureissa, työkavereiden luona jne ja tulotaso vaihtelee noin alemmasta keskitulosta selvästi suurituloisiin. Tulee mieleen oikeasta yksi tuttu, joka asuu ehkä vastaavanlaisessa kodissa, kuin etuoven linkeissä.
   
  #21
 22. vierailija

  vierailija Vieras

  Hahaha. Jotkut porvarit asuu noin. Mun duunari tuttavat tuskin ees tietävät että tollasia koteja on olemassa.. meillä ei tuu koskaa oleen noin hienoo.
   
  #22
 23. vierailija

  vierailija Vieras

  Minun tuttavapiirissäni ei ole yhdelläkään tällaista nykyajan harmaavalkoista sisustusta ja värimaailmaa. Kuulemma yhdellä pojan kaverilla on. Aika marginaalista se siis kuitenkin taitaa olla. Ainoastaan asuntomessuilla olen nähnyt näin siistejä (ja värittömiä) koteja.

  Toki itsekin haluaisin nyt viimeisen trendin mukaisen sisustuksen, mutta se on taas 10 vuoden päästä vanhanaikainen, joten olen tyytyväinen nykyisiin vaalean koivun värisiin irtokalusteisiimme.
   
  #23
 24. vierailija

  vierailija Vieras

  Meillä 2010 valmistunut talo, eli tavallaan uusi vielä. Pinnat, keittiö, vessa jne on ns uudenlaisia ja vielä siistissä kunnossa. Nykyaikainen yleisilme. Lisäksi meillä on aina aika siistiä. Jonkun mielestä varmaan hienoa. Kalusteet hankittu tuolloin 2010, eli ei nekään eduista mitään ysäripommia.
  Silti meillä ei ole kauheasti sisustettu. Yleisilme on uudehko. Kaikki melko tylsää ehkä ja tummia kalusteita, yksivärisiä seiniä, ei hienoja kattovalaisimia, kaliita tekstiileitä, ei ole vitaa, kartellia eikä artekia.
  Mulla ei ole mikään paras esteettinen silmä, mutta ei se huonokaan ole.

  Mun mielestä ihmisillä on tosi arkisia ja tavallisia koteja. Nuo talot etuovessa selvästi normaalia hienompia ja laitetumpia.

  Instagram, blogit jne vääristää paljon.
   
  #24
 25. vierailija

  vierailija Vieras

  Lisään vielä, että tuttavapiiriini kuuluu ihan tavallisia duunariperheitä, varakkaampia perheitä ja jopa miljönäärejä, mutta kenelläkään ei ole tuollaista kuvissa näkyvää edustuskotia, edes niillä monimiljonääreillä. Sielläkin bongasin juuri Ikeasta ostettua hyllyköitä.
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti