Miten lapsen saa juomaan maitoa, vai saako?!

  • Viestiketjun aloittaja äiti pulassa
  • Ensimmäinen viesti
äiti pulassa
Lapsi kohta 5v. Maitoallergia takana.

Maitotuotteita on alkanut käyttämään pikku hiljaa 3v ->
Maitoa ei paljon ole suostunun maistelemaan, toisiaan on yritetty hanakammin, toisinaan annettu olla kokonaan. Pakottamiseenkaan kun en usko.

Nyt lapsi innostui tarrojen keräämisellä maidon juonnin avulla. Saisi kerätä tarroja aina kun juo ruualla 1/3 mukillista maitoa. 8 tarraa niin saa palkinnon. Innostui ja alku oli lupaava.

Kuudennen maitolasillisen kohdalla alkoi pistämään vastaan, sanoin että ei tietenkään ole pakko juoda (itku kurkussa oli), mutta sitten ei tule tarroja. Jätettiin asia lapsen päätettäväksi, eikä hoputettu asian kanssa. Piti maidon juonnista päivän tauon ja seitsemän mukillinen tuotti jo suuremman tuskan, oksennusrefleksin.

Urhoollisesti joi kuitenkin sen 8 mukillista, sai tänään palkintonsa ja ilmoitti että ei juo maitoa enää ikinä.

Menikö tämän harjoituksen idea totaalisen mönkään?!
Mitäs nyt? Ehdottaessa uutta 8 mukillista, ei innostu enää ideasta. Ja ei se palvelekaan oikein tarkoitustaan jos maidon juonti tuottaa joka kerta yökkimistä ja selvää ahdistusta..

Olisi kiva kuulla mitä tahansa muiden lasten maidon juonnin kieltäytymisistä/tai sen juomaan oppimisesta!
 
"pk:n täti"
Kalsiumia saa muustakin kuin maidosta. Ei maitoa ole kenenkään pakko juoda.

Itse pk:ssa työskentelevänä en ymmärrä tätä maidon ja puuron ihannointia ollenkaan. Parempiakin vaihtoehtoja on olemassa, mutta kun se raha...
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Jätkä;27044033:
Eihän ihminen lehmänmaitoa tarvitse, en ymmärrä miksi edes pitäisi opetella juomaan sitä?
Se on helppo keino saada kalsiumia. Lisäksi sisältää protskuja, eikä tuo paljoa energiaa. Ehkäisee keskivartalolihavuutta. Ja on vaan niin HYVÄÄ!!! :p
 
"vieras"
[QUOTE="pk:n täti";27044057]Kalsiumia saa muustakin kuin maidosta. Ei maitoa ole kenenkään pakko juoda.

Itse pk:ssa työskentelevänä en ymmärrä tätä maidon ja puuron ihannointia ollenkaan. Parempiakin vaihtoehtoja on olemassa, mutta kun se raha...[/QUOTE]

Ja mikä ihmeen vika on puurossa?! Täynnä kuituja, erittäin kevyttä ja ihanteellista ravintoa lapsille ja aikuisille.

Pitäis pk:n täti tietää, ettei tuolla tittelillä olevilta kukaan ota ravinto-ohjeita tosissaan...
 
"a.p"
[QUOTE="pk:n täti";27044057]Kalsiumia saa muustakin kuin maidosta. Ei maitoa ole kenenkään pakko juoda.

Itse pk:ssa työskentelevänä en ymmärrä tätä maidon ja puuron ihannointia ollenkaan. Parempiakin vaihtoehtoja on olemassa, mutta kun se raha...[/QUOTE]

Tämä "pakotus" ona saanut alkunsa päiväkodista.
Kun muutkin juovat niin Hildankin pitäisi juoda, kun ei kerta allegiaa enää ole, muille tulee paha mieli kun yhden ei tarvitse juoda maitoa.

Viime vuonna hoidossa oli eri hoitajan ja veden juonti oli itsestään selvyys. Ikinä ei oletettu että pitäisi jotenkin opettaa maidolle. Nyt siitä ruvettiin uuden toimintakauden alussa puhumaan, kun hoitajat vaihtuivat.

Ja lapseni kertoi että se maito on hänelle kaadettu joka ruualla lasiin. Vaikka viime vuonna oli sovittu pk:n kanssa että vettä annetaan. Muuten jää hoitopäivän aikana nesteiden saanti aivan liian pieneksi! MAITOA EI SIIS HOIDOSSA JUO, vie sen kärryyn lähes koskemattomana :(

Kotona on tyydytty juomaan vettä ja kalsiumia saa aika paljon muustakin ruokavaliosta: mm. jugurtit, viilikset, raejuusto, tav. juusto joka päivä ruokavaliossa. Lisäksi annan aina kun tuntuu ettei ole saanut kalsiumia tarpeeksi, kalsiumlisää.
 
Sanot niille hoitajille, että tarjoavat vettä. Kerrot, ettei lasta voi pakottaa juomaan maitoa, koska tulee siitä huonovointiseksi. Itse ei yksikään tuntemistani entisistä maitoallergikoista ole oppineet pitämään maidon mausta. Yksi juo laktoosittomaan maitoon tehtyä kaakaota (ei yhteyttä enää maitoallergiaan, vaan on todennäköisesti myös laktoosille herkkä) silloin tällöin, mutta sitäkin harvoin, koska saa vatsavaivoja.

Jos kerran kalsiumia saa muualta, niin maitoa ei tarvitse pakolla opettaa juomaan. Etenkään jos tulee noin huonovointiseksi.
 
"Milla"
Enpä tässä nyt muuta keksi mutta jos laittaisit kaakaojauhetta aluksi maidon joukkoon ja vähentäisit sitten kaakaojauheen käyttöä pikkuhiljaa kunnes juo pelkkää maitoa?
 
gew
Itse en juonut maitoa sen jälkeen kuin rintaruokinta loppui. Se vain maistuu niin järkyttävän pahalta. Söin pentuna kalsiumini juustona, jogurttina, raejuustona, viilinä... Maito on imeväisille. :)
 
halipupu harmaana
Mun lapsella on myös ollu maitoallergia ja maitoa on kyllä oppinut juomaan, mutta kaakao ei uppoa ja sen tietävät pk:ssa, joten saa sitten maitoa kun muut juovat kaakaota. Pakottamalla tuosta hommasta ei nyt varmaan mitään tule ja kyllä pk:ssa pitäisi ottaa tuollainen asia huomioon ja antaa lapsen juoda vettä.

Omassa pk. ryhmässä on mm. maahanmuuttajataustaisia lapsia, joille maidon juominen on yhtä tuskaa ja he saavat juoda vettä, koska on ihan kohtuutontaa vaatia lapselta maidonjuomista, jos hän ei ole sitä 5v:nä vielä tottunut juomaan.
 
"nonni"
älytöntä tämä nykyinen maidon tuputtaminen. Maito on vasikoiden juomaa,ei ihmisten. Homogenoidussa maidossa ei ole mitään terveysvaikutteita,päinvastoin,prosessissa teräviksi pilkkoutuneet proteiinit hajoittavat suolen pintaa ja aiheuttavat myöhemmin näitä koko ajan yleistyviä suolistosairauksia. Rasvaton maito kelpaa ainoastaan liiman tai maalin materiaaliksi.Anna lapsen juoda vettä,tai kauramaitoa jossa on kalsiumlisä. Jos lapsella voi olla joka päivä karkkipäivä,eikä reikiintyvät hampaat haittaa,on edellinen vinkki ihan järkevä. Yhtä järkevä kuin suklaamurot ja suklaajugurtit.
 
no ei se maito oo pakollista juoda. Sanot sen ap sinne tarhaan ja piste. Omanikaan ei juo ja se ei oo mikään ongelma. Hän juo vettä ja saa kalsiumia hapanmaitotuotteista. Töissäkään emme juotata lapsille maitoa jollei se maistu.
 
Ilmoitat sinne päiväkotiin, että viet asian eteenpäin, jos maitoa pakottavat juomaan. VAnhemmalla on oikeus päättää, mitä lapsi juo.

Kalsiumia saa niin monesta ruoka-aineesta maitoa enemmän. Tämä maidon yli-ihannointi on täysin Valion aikaansaannosta. Meillä kukaan lapsista ei ole vasikka ja ruokajuomana on aina vesi.
 
"Annika"
No meillä ainakin hoidossa tarjotaan myös piimää, eikö se voi juoda sitä? Piimä on kuutenkin vatsaystävllisempää kuin maito, itsekään en juo suuria määriä maitoa kun ilmeisest laktoos sekoitta vatsaa, hapanmaitotuotteita missä on vähempimlaktoosia pystyn käyttämään paljonkin, joten varsinaista intoleranssia mulla ei oo.

Tuo että itkun kanssa on juonu ne 8lasillista kertoo minusta siitä että sillä tulee vatta kipeäksi tms siitä maidosta.
 
Mulla on 9-vuotias joka ei samasta syystä ole koskaan juonut maitoa eikä varmaan tulekaan juomaan, ei myöskään syö juustoa leivän päällä tai esim. raejuustoa. Syö kyllä jogurttia ja joitakin muita maitotuotteita. En ole pakottanut tai kiristänyt millään, juo ja syö jos tahtoo. On muuten tosi hyvä syömään kaikkea eikä mitenkään nirso, esimerkiksi ihan kaikkia kasviksia syö. Se on tärkeämpää kuin maitotuotteet.
 

Yhteistyössä