Miten lasten tiliasiat

Siis semmosta ajateltiin illalla mieheni kanssa kun hänellä on kaksi lasta ex vaimon kanssa. Ja nuorempi heistä (12v) on nyt asunut meillä vähän yli vuoden. Hankimme hänelle visa electron kortin ja tilin. Että oppisi vähän rahan käyttöä ja kuinka toimitaan ostoksia tehdessä.

Voiko tiliä rajoittaa ettei äiti käytä niitä rahoja. Miten teillä tiliasiat menee?? ajattelin lähinnä sitä kun poika lähtee opiskelemaan että hänellä olisi oma tili ja siellä käyttörahaa ettei ex vedä niitä välistä. Onko jotain rajoituksia olemassa tuohon asiaan liittyen. Vai saako toinen vanhemmista käyttää tiliä kuin omaansa vaikka toinen vanhenpi on sen avannut??
 
Voi määritellä tilikäyttöoikeuden niin että joko vaan toisella vanhemmalla tai sitten voi avata yhteisen tilin lapselle ja vanhemmalle jolloin toisella vanhemmalla ei ole mitään asiaa sille tilille.
 
kiiks
molempien vanhempien suostumus täytyy kuitenkin olla alaikäisen tiliin - samoin kuin siis sitä myöten myös käyttöoikeudenrajoituksiin... Meillä ei onnisutnut - etälapsilla ennestään tilit joihin molemmilla vanhemmilla käyrröoikeudet. Isä tallettaa - äiti nostaa rahat...
 
Meillä ainakin mies(etä) avasi lapselleen tilin ja käyttöoikeus on vain lapsella ja miehellä...Pankki ei tähän mitään äidin suostumuksia kaivannut!
Meilläkin haluttiin säästää lapselle tulevaisuuden varalle kun äiti otti itselleen lapsille anatamamme rahat! :kieh:
 
tuo ei tullut mieleeni että voi laittaa isän ja pojan nimen tiliin jolloin ei äiti pääse tiliin ollenkaan. Pitääkö tämä paikkansa.
Yhteishuolto on meidänkin tapauksessa jolloin pankin kuuluu vaatia molemmilta vanhemmilta tiliä avatessa nimet. Ja vaikka toisen vanhemman nimeä ei olisikaan niin pystyy hän nostamaan tililtä rahat. Koska on lapsen huoltaja.
Olisi jo aika alkaa säästämään rahaa sitä ajokorttia yms. varten. Mutta ei vielä ole varmaa pysyykö rahat tilillä... muuta kun vasta sitten kun lapsi täyttää 18 v.


 

Yhteistyössä