Meidän makaronilaatikko on aika lähelle sitä koulun makaronilaatikkoa. Itsekin yritin sitä jäljitellä, vaikka en ole sitä syönyt sitten peruskoulun eli "muutamaan" vuoteen.
Mutta kokeileppas tällasta reseptiä:
(eikä nyt ole tietty 100% samanmakuinen, mutta yhtä herkullinen ja kuohkea)
5dl Makaronia
5dl Maitoa
2.5dl Ruokakermaa; Flora Kevyt & Paksu
400g Nauta-Sika jauhelihaa
4kpl kananmunia
Kiehauta vesi ja lisää sitten makaronit.
Keitä n. 12min ajan ja sekoita vähän väliä makaroneja, jotteivat tartu pohjaan kiinni.
Laita uuni päälle 200 asteeseen.
*HUOM! Tämä aste meillä käytössä kaasu-uunissa, jos teillä on sähköuuni, voi valmistua ehkä samassa lämpötilassa tai sitten vain kokeilemalla onko teille sopiva lämpötila 220 ja silloin valmistuis myös nopeammin*
Tee munamaito seos.
Riko kulhoon kananmunat ja lisää maito.
Riko haarukalla kananmunat ja sekoita.
Paista jauheliha. Kun makaronit ovat kypsiä, kaada ne siivilään.
Tässä välin voitele vuoka.
Kaada makaronit voideltuun vuokaan ja lisää joukkoon jauhelihat.
Sekoita ja lisää munamaito. Viimeiseksi lisää ruokakerma.
Sekoita hyvin ja laita uunin keskitasolle.
Makaronilaatikko on valmis n. tunnin kuluttua.