Miten muiden +2v ovatko vielä vaunuissa..

  • Viestiketjun aloittaja ***
  • Ensimmäinen viesti
ap
Alkuperäinen kirjoittaja anve:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja km:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
kaveri vaan ihmetteli, kun meillä vielä 2v on vaunuissa... sen takia tää kyssäri!
siis vaunuissa vai rattaissa?
Onko niilläkin eroa??? Noh, vaunuissa.
Ai siis onko makuuasennossa pötköttämässä hereilläkin ollessaan?
No EI! Meil on rattaat!!!!! :D
ja meillä ne on kärryt :D
:D Nyt sain tästä ketjusta hulvattomat naurut...
 
vieras
Päikkäreitä ei ole koskaan nukkunut vaunuissa. Rattaat ovat yhä käytössä, riippuen tietysti matkan pituudesta ja siitä, mitä tarvitaan mukaan. Allen kilometrin matka leikkikselle menee apostolinkyydillä, mummulaan 3km päähän mennään usein pyörällä (sinne kun ei tarvitse ottaa mukaan vaippoja tai varavaatteita kun sieltä löytyy niitä valmiiksi) mutta kilometrin matka kauppaan tehdään niin kauan vaunuilla, kun muksu niihin mahtuu ja niissä suostuu olemaan, koska niiden kanssa on NIIIIIIN helppoa raahata kauppakassit kotio.

Meillä ei ole autoa, joten kärryteltyä on tullut jokunen kilometri.
 
:)
Alkuperäinen kirjoittaja km:
Alkuperäinen kirjoittaja :):
No itselläni on nyt 3v lapsi, mutta jos olisin 2v yrittänyt vaunuihin tunkea niin olisin saanut pitkän katseen lapselta.

Ihan omat jalat 2v:llä on, joilla kävellä.
Talvella tykkäsi istua pulkassa ja käveli lenkeillä.
Keväällä lumien sulattua lapsi istui pyörän selkään ja äiti vieressä käveli.
Ja ollaan muutama viikko sitten otettu pyörä taas esille ja poljetaan kovin.

Laita se 2v polkupyöräilemään ja unohda ne vaunut. Tai olitko tosissasi.

Päikkäreitä ei silloin enää nukkunut kotona, tarhassa nukkui, kun täti käski ja sama meno jatkuu vielä
Sä et taida tehdä mitää pitkiä hikilenkkejä? Vai polkeeko sun 2v 10 kilsaa tosta vaan sellasella tosi reippaalla kävelyvauhdilla? Meillä ei ainakaa.

En mäkää käytä rattaita meidän 2v:llä jos kävellään tohon puolen kilsan päähän lähikauppaan tai lähimpään leikkipuistoon ja jos on aikaa matkantekoon. Mutta kyllä mulla jäis kuntoilulenkit tekemättä ilman rattaita. Aika kohtuutonta olis vaatia ton ikäistä kävelemään tai ees pyöräilemään kymmentä kilsaa... eskarilaiselta se onnistuu pyörällä mutta kyllä 2v on rattaissa ja on vielä 3v:näkin.
Lapsen kanssa teen kauppamatkat polkupyörällä, lapsi polkee minä kävellä kipitän nopeesti.
Tehdään pyörälenkkejä lapsen tahtiin, aika pitkiä.
Mennään pyörällä leikkikentälle leikkimään.

Lapsi ei viihdy rattaissa, ne ovat vauvoille, kuten lapsi ilmaisee.

Kyllä teen pitkiä lenkkejä, jotta saisin vartaloa hiukan kesäkuosiin, mutta ne teen rauhassa itsekseni.

Lapsi jää silloin isin kanssa leikkimään ja se kuntoiluhetki on omaa aikaani.
Saan mennä jolkottaa mukavasti ja lapsen ei tarvi istua töllöttää rattaissa vaan saa kotona leikkiä tai pyöräillä isin kanssa.
 
Pusse
Meidän 2v 3kk taaperoinen lopetti VAUNUISSA nukkumisen pari viikkoa sitten, vaikka olisi edelleen niihin mahtunut, alkoi vaan tympiä se sitominen kun pysyy PINNASÄNGYSSÄ paremmin tallessa. Ja samaisissa VAUNUISSA kulkee pitkät kävelymatkat, mutta ihan istuen, ovat katsokaas sellaset yhdistelmävaunut, ja niin hyvät ovatkin ettei niiden käyttöä raaski lopettaa =)
Meidän RATTAAT taas on niin lelut ettei niitä voi edes kuvitella lykkivänsä tota viiden kilsan matkaa keskustaan...
 
Meillä vanhempi viittä vaille 3-vuotias, ja istuu puistomatkat pääsääntöisesti rattaissa. Jaksaisi kyllä kävellä sen matkan (ja on välillä kävellytkin) mutta istutan sinne aina jos (tai siis kun) alkaa karkailla tms. Pudeen meillä on noin vartin matka ja sen vielä jotenkin istuu yleensä, kun siskonsa istuu vieressä, mutta en mä mihinkään vaunulenkille voisi enää kummankaan (nuorempi 1 v 4 kk) kanssa lähteä, ei ne sitä varttia kauempaa paikoillaan ole.
 
vierass
Meillä 2-vuotias kävelee niin pitkälle kuin jaksaa, rattaat on mukana ja takaisin rattaiden kyydissä. Lapsi kävelee 3-4 kilsaa ja äiti sitten 6-8 :) Kyllä minäkin tarvitsen liikuntaa ja totaaliyksinhuoltajana se ei oikeen onnistu ellei lapsi istu rattaissa. Meiltä on matkaa metsäpolkua pisin 2 kilsaa leikkikentälle ja poika kyllä jaksaa kävellä sinne ja takaisinkin (rattaita kun ei metsään oikeen voi ottaa). En kuitenkaan halua vielä luopua rattaista sen takia, että JONKUN MUUN mielestä 2-vuotias on liian iso rattaisiin...

Päikkärit nukkuu joko ihan sängyssä tai sit ei ollenkaan.
 
tuo 2 veekin on niin laaja käsite että riippuu onko just täyttäny sen 2 vai onko jo vajaa 3..
mutta siis miten teillä onnistuu kaupungilla shoppailut ilman rattaita? ei meillä ainakaan kun kaikki paikat halutaan koluta johon mulla menee hermot kun ei kerkeä mitään katella kun kaikki aina menisi perässä juoksemiseen.. ja poika siis just täytti 2, ehkä syksyllä voi olla taas erillälailla..
 
1v.+4v.
joilla tuplarattaat, ei siis vaunuja, 4v.llä on erityistarpeita jonka vuoksi tuplat on oltava, pääasiassa kyllä 4v. jo kävelee. 1v.llä tulee vielä pitkään rataskyyti olemaan, tuskin reilu 5km lenkkejä 1v. vielä kävelee :D
 
Meidän 3v istuu todellakin vaunuissa kun vien siskoaan yhdeksäksi päiväkotiin sekä istuu osan matkasta kun haen.On sellanen ajokoira että 2km matka venyisi 3h lenkiksi kun käy ojat ja allikot läpi.On kyllä tosi reipas kävelijä ja pyöräilijä.Reittimme kulkee myös autotiellä joten parempi olla kyydissä.
 
K.M.
Meillä istutetaan vielä 4-vuotiaskin tarpeen tullen rattaisiin. Esim lomamatkoilla kun koluamme ristiinrastiin kaupunki nähtävyyksiä. Ensi viikolla kun lähdemme Eurooppaan kaupunkilomalle ja päätimme miehen kanssa että viimeisen kerran otamme rattaat mukaan myös tälle esikoiselle. Ei niissä koko ajan tarvitse istua, mutta hyvät olla olemassa jos alkaa väsyttää. Joskus saattaa vielä jopa hetkeksi niihin nukahtaa, vaikka muuten ei päiväunia nukukkaan.
Kaksostytöt on nyt 2 eikä tulis mieleenkään lähteä omaa postilaatikkoa kauemmas ilman rattaita.
Kaikki lapsemme ovat hyvin aktiivisia muuten ja liikkuvat paljon, vaikka rattaissa lenkeillä istutaankin.
 
huu
Alkuperäinen kirjoittaja Rinoa:
mutta siis miten teillä onnistuu kaupungilla shoppailut ilman rattaita? ei meillä ainakaan kun kaikki paikat halutaan koluta johon mulla menee hermot kun ei kerkeä mitään katella kun kaikki aina menisi perässä juoksemiseen.. ja poika siis just täytti 2, ehkä syksyllä voi olla taas erillälailla..
Mä en shoppaile kaupungilla lasten kanssa, en ainakaan niin, että lähtisin lasten kanssa itsekseni. Meillä kuopus 2v2kk ei viihdy rattaissa kuin lyhyitä matkoja ja silloinkin pitää olla liikettä. Ei mitään saumaa siihen, että laittais lapsen rattaisiin ja lähtis kauppoihin kiertelemään, pienen hetken jälkeen haluaa pois, vääntää ja kääntää ja alkaa huutaa jos pitää istua. Muutenkin haluaa kävellä ja käveleekin reippaasti ja mielellään ja sopii meille. Tarkoituksena on ensi kesän aikana jättää rattaat pois käytöstä ja siirtyä pyörän päälle.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Rinoa:
tuo 2 veekin on niin laaja käsite että riippuu onko just täyttäny sen 2 vai onko jo vajaa 3..
mutta siis miten teillä onnistuu kaupungilla shoppailut ilman rattaita? ei meillä ainakaan kun kaikki paikat halutaan koluta johon mulla menee hermot kun ei kerkeä mitään katella kun kaikki aina menisi perässä juoksemiseen.. ja poika siis just täytti 2, ehkä syksyllä voi olla taas erillälailla..
Noh, ehkei ne sujukaan ja ne on niitä n.2v lapsia joita me huuli pyöreänä katsomme, että äiti vaan katsoo ryysyjä ja lapsi telkkuaa liukuportaissa tms... :D
 
boo
Meidän 2v3kk istuu tyytyväisenä rattaissa ja istuu vielä pitkään. Päiväkodille on matkaa 2km ja todellakaan ei ole aikaa antaa lapsen kävellä itse aamuisin, takaisin päin kyllä saa kävellä, mutta usein pyytää rattaisiin isoimpien risteyksien ajaksi ainakin. Rattaita tarvitaan myös kaupunkireissuilla, meillä kun lähdetään aina koko porukan voimin ja kun kilometrejä kertyy, niin en odota lapsen jaksavan kävellä koko ajan. Päiväunet sujuu myös hyvin rattaissa jos viikonloppuisin tai lomilla ei ollakaan päiväuniaikaan kotona. Tänäänkin käytiin 5km päässä kirpparilla, joka on niin iso, että siinäkin oli lapselle ihan riittävästi käveltävää, ja kotimatkan lapsi nukkui rattaissa. Jotenkin tuntuu että perheet joissa rattaita ei tarvita enää kun lapsi on yli kaksi, eivät juurikaan liiku missään, vaan kauppaan pitää mennä aina ilman lapsia kun ne ei osaa käyttäytyä (niin kuin ne siellä kotona sen oppisi miten ihmistenilmoilla toimitaan) ja lenkki tosiaan löytyy vain jääkaapista.

Kyllä muuten jokainen kasivuotias mahtuu vaunuihin, jos on yhdistelmät pehmeällä kopalla ;)
 
vieras
Mun lähipiirissä on ainoastaa kaksi kaksivuotiasta jotka ylipäätään yltää polkimille ja heistäkin vain toinen osaa polkea. Epäilen suuresti että kenenkään alle 2,5- vuotias pyöräilisi puoltakaan kilometriä niin hyvin ja sellaisella vauhdilla, että oikeasti sitä voisi käyttää liikkumismuotona.
 
siiri
Alkuperäinen kirjoittaja boo:
Jotenkin tuntuu että perheet joissa rattaita ei tarvita enää kun lapsi on yli kaksi, eivät juurikaan liiku missään, vaan kauppaan pitää mennä aina ilman lapsia kun ne ei osaa käyttäytyä (niin kuin ne siellä kotona sen oppisi miten ihmistenilmoilla toimitaan) ja lenkki tosiaan löytyy vain jääkaapista.
Ihan saman olen omassa lähipiirissäni huomannut. Lapsia ei voi ottaa mihinkään mukaan, kun se on niin hankalaa ja kilometrin päähän kauppaan tai kirjastoon pitää ehdottomasti mennä autolla.
 
noh
rattaat on yleensä lenkillä mukana, mutta valitettavan harvoin suostuu niissä istumaan. Päikkärit on nukuttu sisällä siitä asti, kun siirtyi 11 kk iässä yksiin uniin.
 
Rattaissa näkisin sen tarpeen merkityksellisemmäksi kuin lapsen iän. Meillä 5v erityislapsi kulkee yhä täysin rattaissa (motorisesti ehkä n. 1v:n tasolla). Pikkusiskonsa täyttää kesällä 4v ja pidemmille reissuille otetaan hänellekin mielellään rattaat mukaan vaikka harvemmin niihin enää suostuu menemäänkään. Hänellä myös motorisia ongelmia eikä kuitenkaan jaksa kävellä kovin pitkiä matkoja.
 
Alkuperäinen kirjoittaja maximillianna:
Alkuperäinen kirjoittaja Rinoa:
tuo 2 veekin on niin laaja käsite että riippuu onko just täyttäny sen 2 vai onko jo vajaa 3..
mutta siis miten teillä onnistuu kaupungilla shoppailut ilman rattaita? ei meillä ainakaan kun kaikki paikat halutaan koluta johon mulla menee hermot kun ei kerkeä mitään katella kun kaikki aina menisi perässä juoksemiseen.. ja poika siis just täytti 2, ehkä syksyllä voi olla taas erillälailla..
Noh, ehkei ne sujukaan ja ne on niitä n.2v lapsia joita me huuli pyöreänä katsomme, että äiti vaan katsoo ryysyjä ja lapsi telkkuaa liukuportaissa tms... :D
eikö siksi olekin parempi antaa sen lapsen olla niissä rattaissa eikä juoksennella ympäriinsä.. kaikki kun ei voi aina jättää sitä lasta sinne kotiin vaan se kulkee matkassa minne ikinä menetkin.. ja oman mielenterveyden osalta siihen kuuluu myös pitkät ostosreissut ;)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Rinoa:
Alkuperäinen kirjoittaja maximillianna:
Alkuperäinen kirjoittaja Rinoa:
tuo 2 veekin on niin laaja käsite että riippuu onko just täyttäny sen 2 vai onko jo vajaa 3..
mutta siis miten teillä onnistuu kaupungilla shoppailut ilman rattaita? ei meillä ainakaan kun kaikki paikat halutaan koluta johon mulla menee hermot kun ei kerkeä mitään katella kun kaikki aina menisi perässä juoksemiseen.. ja poika siis just täytti 2, ehkä syksyllä voi olla taas erillälailla..
Noh, ehkei ne sujukaan ja ne on niitä n.2v lapsia joita me huuli pyöreänä katsomme, että äiti vaan katsoo ryysyjä ja lapsi telkkuaa liukuportaissa tms... :D
eikö siksi olekin parempi antaa sen lapsen olla niissä rattaissa eikä juoksennella ympäriinsä.. kaikki kun ei voi aina jättää sitä lasta sinne kotiin vaan se kulkee matkassa minne ikinä menetkin.. ja oman mielenterveyden osalta siihen kuuluu myös pitkät ostosreissut ;)
:D Kylläpä vain.
 

Yhteistyössä