Miten olette saaneet lapset syomaan vihanneksia?

Tarvitsisin neuvoa miten saada meidan 19 kuukautta vanha poika syomaan vihanneksia. Se ennen soi melkein kaiken mita sille annoin ja muutama kuukausi sitten tuli tosi vaikeaksi saada se syomaan vihanneksia. Se syo vaan joko pastaa, kekseja tai banaania.
Otan vastaan vinkkeja miten saada pienet lapset innostumaan vihanneksista?

Kiitti tosi paljon!
 
Keksejä? :eek:

Kokemusta ei o, mut auttasko ihan vaihtelu? Jos on kyllästyny tai totuttu rakenne ei miellytäkään tällä hetkellä. Aikasemmin kyspänä annetut raakana jos mahollista ja toistepäin. :) Valikoimaa on laajasti, joten uusien kokeileminen vois auttaa. Esimerkki? Meillä poika tahtoo ehottomasti sitä mitä vanhempansakin syö eli syödään itekin kasviksia ja hedelmiä pojan kanssa. Välillä pitää syödä salaa, kun ei ton ikäselle mahottomia määriä voi antaa. :D

Syökö sun lapses lihaakaan? Aattelin tökkiikö sekin nyt, kun et tuossa maininnu.

*Muoks* Ootko muuten masutanu kypsennettyjä? Silläkin saa vaihtelua. :)
 
Tuo on hyva vinkki, ma kokeilen uusia ruoka-lajeja, raakana jne. Kiitti =)

Me ei olla sille lihaa tarjottu koska ollaan kasvisyojia, mutta se syo kylla jugurttia ja juo maitoa, mista saa proteiinia. Seka papuja myos, kun teen niista pihveja.

Kiitti vinkeista :wave:
 
Meidän 20 -kuinen alkoi jokin aika sitten myös tosi nirsoksi. Onneksi pojalla on kuitenkin kohtalaisen terveelliset mieliteot: raejuustoa, kurkkua, marjoja. Mutta ruoka ei meinaa mennä mitenkään kaupaksi, varsinkin jos ruoka on uutta. Itsetehtyjä ruokia on vain muutama mitä suostuu syömään. Me tehdään niin, että tarjotaan sitä ruokaa mitä on ja jos se ei kelpaa, nii sitten ei kelpaa. Jos yhdellä ruualla ei ole syönyt juuri mitään, tarjotaan seuraavalla ruualla kaupan sosetta, mitä on aika helppo lappoa suuhun kun kääntää huomion johonkin muualle. Ne kaupan soseet on semmoisia, että tuskin ne mitään hirveen hyviä on, muttei pahojakaan eikä niissä ole mitään omituisia makuja tai mausteita. Mutta pääasia, että saa jotain syödäkseen. Olen ajatellut, että turha se on stressata, ketään ei voi pakottaa syömään, eikä sille tielle voi mennä, että tarjoaa kaikkea mahdollista kodista löytyvää tai tekee aina yhtä ja samaa ruokaa.
 
Anteeksi, unohtui kokonaan vastata tohon vihannes kysymykseen :D
Eli minäkin olen sitä mieltä, että syötte vaan itsekin paljon vihanneksia ja kokeilette kaikkia erilaisia. Meidän poika tykkää jos saa nakertaa vaikka tosi isoa kurkun palaa tai kokonaisen porkkanan. Kermaviilistä voi tehdä vihannespaloille dippikastiketta -dippailustakin meidän poju tykkää. Kokeile vaikkapa hunajamelonia -taas meidän pojan herkku, tai vesimelonia, hedelmäsalaattia.
 
Meillä parhaiten on toiminu se, kun laittaa tarjolle, mutta ei pakota syömään eikä edes maistamaan. Maistaa jos haluaa ja aika usein (1v10kk) kuopuskin haluaa maistaa kun isoveikakin syö. Meillä lapset saa myös kaupassa valita mitä hedelmiä ostetaan ja nyt kun kuopus on ihastunu kurkkuun, niin aika usein ostan sitä. Meillä kasvikset maistuu vaihtelevasti, joskus tomaatti piti kuoria ja salaatti ei mastunu ja välillä taas toisin päin. Talvella laitan aika usein vaikka uunikalan kanssa pakastevihanneksia ja kun se muusaa muun ruuan sekaan, niin uppoaa ainakin nuoremmalle.
 

Yhteistyössä