Miten paljon sairaana kun aloittanut pph:ssa?

Hei,

onko kokemuksia n. 1,5 v. perhepäivähoidossa aloittaneiden sairastamisesta? Jokainen luonnollisesti oma yksilönsä, mutta onko jonkun tilaston jopa 30% sairaana "toteutunut"

Meillä poika 1,5 v. aloittaa syksyllä pph:ssa.
 
Poika aloitti pph:lla viime syksynä 1v 2 kk iässä. Tuntui että ekat puoli vuotta poika oli sairaana koko ajan, kun jokainen pienkin nuha meni korvatulehdukseksi. Siihen päälle sitten vielä muutama mahatauti. Helmikuussa korvat putkitettiin ja muistaakseni sen jälkeen ei ole ollut päivääkään pois sairauden takia. Yksi mitä kyllä täytyy ihmetellä on se miten poika vältti jokaisella muulla hoitolapsella, sekä heidän sisaruksillaan ja jopa hoitajan teini-ikäisellä tyttärellä kiertäneen vesirokon. Koko joulun tienoo odotettiin että koska ilmestyy vesirokkonäpyt meidän poijaalle, muttei sitten ikinä tullutkaan.
 
Meillä meni poika perhepäivähoitoon viime lokakuussa reilun 9 kk ikäsenä ja sairasti tosiaan aika paljon siinä syksyn aikana. Varsinkin kun ei ennen sitä ollut sairastanut ollenkaan ja sai melkein heti ensimmäisen kamalan flunssansa, jossa kuume nousi lähelle 40 astetta ja pysyi siellä viikon päivät niin ajattelin että tätäkö tämä nyt sitten tulee olemaan... Tammikuulle asti niitä tauteja riitti noin kolmen viikon välein ja kaksi kertaa meni nuha korvatulehdukseksi asti, mutta kevätpuolella alkoi helpottaa. Helmikuun puolivälin jälkeen on ollut keskimäärin yhden päivän kuukaudessa pois pienen lämmönnousun takia, mutta nuhat eivät ole enää sen jälkeen olleet niin pahoja, että haittaisi elämää juurikaan (eli ei kovaa kuumetta tai korvatulehduksia).

Totta kai pienet on aluksi enemmän sairaana, mutta jostainhan se vastustuskyky on saatava. Jotkut sairastaa enemmän, toiset vähän vähemmän. Meillä ei tosiaan tullut loppujen lopuksi mitään aivan älytöntä sairauskierrettä, joten päästiin varmaan vähän vähemmällä kuin jotkut muut tästä päivähoidon aloituksesta.
 
Mrs Cunningham
Meidän nuorimmainen meni vasta 3-vuotiaana ryhmäperhepäivähoitoon, ja sairasti ensimmäisen puoli vuotta käytännössä koko ajan. En tiennyt niin montaa eri flunsaa edes olevan, ja vatsatauteja riitti myös. On ollut rokkoa ja ötököitä :x Hoitajat eivät ehdi nuhaneniä niistelemään, joten seurauksena sitten bakteerien muhimisesta korvatulehduksia koko hoitolasten porukalla pitkin talvea. Mitä vanhempana hoitoon lapsi "joutuu" , sen paremmin hän jaksaa taistella tauteja vastaa, rankkaa on pienellä kun pää aina täynnä räkää ja kuumetta ja muuta. Vastustuskyky heikkenee heti ekasta taudista, ja uudet pääsevät taas paremmin kimppuun. Yhdenlaisen flunssan sairastaminen ei tuo vastustuskykyä muita flunssia vastaan vaan heikentää vastustuskykyä. Jokainen flunssa on viruskannaltaan erilainen, ja siksi niitä riittää jokaiselle monta sairastettavaksi koko kalenterivuioden ajaksi.
 
Tyttö oli 11,5 kk ikäinen aloittaessaan viime elokuussa perhepäivähoidon. Vuoden aikana on sairastanut noin viisi flunssaa (nuhaa, yskää ja joskus kuumetta). Lääkärissä on käyty kolme kertaa.

Kotihoidossa olevien ystävieni lapsen ovat sairastaneet vähintään yhtä paljon, osa enemmänkin. Kovin yksilöllistä siis on lasten sairastumisherkkyys.
 
Tyttö meni 10 kk ikäisenä, eikä ekan vuoden aikana sairastanut kuin 2 flunssaa ja 2 mahatautia. Oli vissiin suht ärhäköitä liikkeellä, mies meni samat läpi. Ite olen asiakaspalvelussa, etten ihan hirveen herkästi sairastu, joten yhden mahataudin menin lievänä läpi.

Meillä toki on syöty Rela-maitohappobakteeria pienestä pitäen, ne auttavat tuohon vastustuskykyyn, etten tiedä paljonko niiden apu on ollut, muutta hoitotädin mielestä meidän tyttö on ollut todella terve muihin hoitolaisiin verrattuna.
 
Naapurustossa oleva perhepäivähoitaja totesi, että pääsääntöisesti hoidossa aloittava lapsi sairastuu kolmannen hoitoviikon tienoilla. Sen jälkeen lapset alkavat hoitajan mukaan kestämään paremmin toistensa bakteereja.

En tiedä, kuinka totta tuo väite on. Syksyllä tämä nähdään, kun meidänkin poika menee hoitoon. Täytyy pitää itsellä allakassa kolmas työviikko hieman väljempänä jo valmiiksi :)
 
Kovin yksilöllistä on tosiaan lasten sairastelu ja kausiluontoista:joinakin syksyinä/talvina vaan on ärhäkkäämpiä viruksia liikkeellä. Meillä aikanaan 3-vuotiaana hoitoon mennyt tyttö, ei sairastanut yhtään enempää hoidossa, kuin sitä ennen ollessaan kotihoidossa. Nyt kotihoidossa ollut nuorimmainen lapsemme on sairastellut koko ajan viime vuoden loppu kesästä aina tähän kevääseen saakka...samoin muut kotihoidossa olleet tutut lapset. Viime talvi ja nyt kevät olivat tosin poikkeuksellisen taudikkaita.

Itse olen sitä mieltä, että lapset sairastavat kun sairastavat-sehän on ainut tapa saada vastustuskykyä flunssia ym. vastaan. Olkoot sitten pph:ssa tai kotihoidossa, niin pöpöt kyllä liikkuvat ja tarttuvat, vaikka kauppareissulla tai kylässä käyviltä tuttavaperheen lapsilta. PPh on paras vaihtoehto kuitenkin pienille lapsille. Omaa en veisi päiväkotiin. Ensi kuussa vien omanikin, nyt 1.4v pph:n totuttelemaan muihinkin kuin äitinsä naamaan =)
 
Meillä meni hoitoon 9kk iässä. On ollut kaksi kuumetta, yksi vatsatauti ja kaksi silmäulehdusta. Räkä roikkunut polvissa tasaisen tappavasti. Nuo silmätulehdukset on ainakin ihan puhtaasti tarttunut hoidossa, muutoin en tiedä onko sairastelu hoidossa olon syy vai ei. Itse, ja mies myös, olen opiskelun ja töiden vuoksi paljon tekemisissä ihmismassojen kanssa joten saattaa tauti tarttua meidänkin kautta.
 
Meillä mentiin hoitoon 1v 4kk. Nyt ikää 2v 1kk ja sairauksia ei välillä ollut, kunnes nyt sai silmätulehduksen ,- eikä sitäkään hoidosta. Hoidossa kyllä on ollut pari eri mahatautia flunssat ja vesirokko, mut eivät oo tulleet. Hyvä niin. Luulisin olevan kovin tapauskohtaista.
 
Meillä tyttö oli 1v 7kk kun aloitti pph:ssa ja aluksi meni hyvin kunnes alkoi keuhkokuumerumba. Kaikki pikku yskät muutui pahoiksi ja sairaalasaa spirassa vähänväliä. No nyt tyttö 4v ja todettu astma. eli kaikki ne keuhkokuumeet enteili astmaa ja nyt kunnossa lääkityksen voimin. Vatsatauti oli kerran. Oli aivan mahtava hoitaja. Olemme vieläkin läheisissä väleissä vaikka olen kotona lasten kanssa.
 
Meillä poju alotti pph:lla reilut 9kk ikäsenä. Muutaman kuukauden oli ollut hoidossa kun alkoi sairastelut. Viime syksystä lähtien on sairastanut nuha-kuume-räkätaudin vähintään kerran kk. Joskua jopa 2xkk! :kieh:
Terveyskeskus lääkäri lähetti meidät keskus-sairaalaan lastenlääkärin tutkituttavaksi, kun noin usein sairastelee. Tosin lääkärin aika on vasta elokuun lopussa, eli kauan saadaan vielä odotella ja sairastella ennen kun sinne päästään. :/
 

Yhteistyössä