miten palkitssit 13v teinin, joka ulkoilisi 5v pikkusiskonsa kanssa tunnin ulkona?

  • Viestiketjun aloittaja tahtoo rahaa
  • Ensimmäinen viesti
"..."
Työtään ei voi aina valita ja töissä pitää noudattaa esimiehen ohjeita. Mutta siitä saa korvauksen ja se on aika olennainen pointti, miksi töissä käydään. ;) Ja siitähän tässä oli kyse, maksetaanko lapsenvahtina toimivalle teinille vai ei.
Jep. Teillä teinit sitten ilmeisesti saavat valita, huvittaako mennä kouluun vai ei. Tai huvittaako tulla kotiin sovittuna aikana vai ei. Ja jos äiti haluaa lapsen tulevan kotiin esim klo 10, mutta teini haluaa olla myöhempään, pitää äidin maksaa teinille aikaisemmasta kotiintulosta. Ihanaa.
 
dddd
[QUOTE="hmm";30723072]Tässä kysyttiin että miten palkita teini, ei koko porukan pizza ole teinin palkitsemista.[/QUOTE]

Teini saisi myös pizzaa. Jos ei olisi ollut pikkusisaruksensa kanssa, niin jättäisin pizzan tekemättä ja limut tarjoamatta.
 
Kyllä lapsenvahtihommista pitäisi teinille jotain maksaa... Olen maksanut vähän vaihtelevasti parista eurosta kymppiin... Meillä teini kyllä viettää aikaa ihan vapaaehtoisestikin 10 vuotta nuoremman sisaruksensa kanssa. Pelaavat yhdessä, laittavat toistensa hiuksia ja välillä köllöttelevät yhdessä sohvalla sängyssä ja juttelevat. Mutta jos pyydän teiniä tulemaan kotiin tiettyyn aikaan ja olemaan passissa, vastuussa niin silloin on ihan korrekstia myös maksaa jotain.
Mutta jos käyn vaikka kaupassa ja teini on jo valmiiksi kotona niin ei siitä mitääne rityistä korvausta tule.. pari euroa ehkä joskus... Joskus meillä on teini myös jäänyt (ihan mielellään) pienempien kanssa kotiin katsomaan elokuvaa kun vanhemmat käyvät jossain.

Ei sisarukset saa olla ilmaisia lapsenvahteja...
 
"vvv"
Jos vanhemmat kaipaavat teiniltä lapsenlapsia, niin silloin kannattaa vahdituttaa teinin ehdoilla, koska tutkimusten mukaan lapset, jotka ovat joutuneet osallistumaan pienempien sisarusten hoitoon liikaa, eivät ole yhtä lisääntymishaluisia.
 
kdfkl
Minä kyllä olettaisin, että olisin kasvattanut lapseni sen verran hyvin, että niillä on kiintymyssuhde ja teini viettää tunnin pikkusisaruksensa kanssa ihan vapaaehtoisesti :)
 
teinin äiti
Riippuu tilanteesta

Joskus meidän teini lähtee 8 vuotta nuoremman veljensä kanssa pelaamaan sählyä, laskemaan mäkeä tms omasta halustaan ja silloin siitä ei todellakaan makseta mitään.

Jos taas hän minun pyynnöstäni jää kotiin (kavereiden kanssa olemisen sijaan) hoitamaan sisarustaan niin siitä maksetaan vähän taskurahaa (muutama euro tunnilta).
 

Yhteistyössä