Miten pienellä vauvalla voi paino nousta kovaa kyytiä ylöspäin

  • Viestiketjun aloittaja "äitee"
  • Ensimmäinen viesti
"äitee"
, vaikka pidän reiluja ruokavälejäkin eli 2 - 3 tuntia?

Viime viikolla neuvolassa paino oli jo 8,4kg ja kotivaa'alla 8,5 kg. Tämän viikon alussa jo 8,7kg.

Ikää pienellä on vähän yli 3kk.
 
"vieras"
No tuollaiseen painon "heilahteluun" vaikuttaa jo se koska vauva on viimeksi pissannut ja syönyt. Vauvahan helposti juo maitoa 1-2dl kerralla eli 100-200 g. Eli paino saattaa heilahdella tuon kuvailemasi verran, vaikka tekisit punnitukset saman vurokauden aikana.

Etkai mitenkään tahallisesti yritä pitkitää ruokailuvälejä? Neuvolassa seurataan vauvan kasvua ja kehitystä, kyllä sieltä ilmoittavat jos syytä huoleen.
 
"Vieras"
Vauvan painon kuuluukin nousta. Eihän se voi olla nelikilloinen lopunikäänsä. Älä ole huolissasi. Kotivaaka ei ole niin tarkka että sillä kannattaisi mitata.

Jotkut vauvat painaa sen 10kg puolivuotiaina ja silti vaan 11kg vuoden iässä, painonnousu tasaantuu sitten kun lähtevät liiikkeelle. Vauvat ei oi olla ylipainoisia.
 
Lapset lihoo kun ne syö. Ne syö, jotta jaksavat kasvaa. Painosta ei kannata murehtia, jos pikkuvauva-aikana tulee hieman pulleutta niin se häipyy viimeistään siinä vaiheessa kun muksu saa jalkansa alleen ja löytää suunnan "eteenpäin". Neuvolasta kyllä sanotaan jos painonnousu menee liialliseksi.

Terveisiä vaan 8kk ikäisen pojan äidiltä, painoa reilu 11 kg ja pituutta 77 cm, eikä tunnu missään vaikka tuolle sen koolle nauretaankin :)
 

Yhteistyössä