Miten ruokaa hirvenlihasta?

Yllättäen saimme lahjaksi hirvenlihaa. Mutta mitä ja miten siitä ruokaa valmistetaan. Ei ole kokemusta. Lapset eivät niin ihastuneita voimakkeeseen makuun joten mitä lisäämällä siitä saisi miedomman makuista.
 
http://www.kaksplus.fi/keskustelu/?mode=viewtopic&tid=572151


ps. tuo haku juttu o tosi hyvä kun on kirjautunut mustaks ;)
 
metsästäjän vaimo
Meillä nuo liharuoat pääasiassa valmistaa mies,mutta sivustaseuraamalla voin antaa muutaman vinkin;
sen voi lihamyllyllä jauhaa jauhelihaks ja jos haluaa maultaan miedompaa, laita possua sekaan
Parasta minusta on käristys eli otat lähes jäisen lihakimpaleen ja vuolet siitä ohuvia, pieniä siivuja (siksi jäinen liha että saat vuoltua tarpeeksi ohuvia) ja laitat ne esim. kannelliseen paistinpannuun muhimaan. Tietty mausteita ja vettä sekaan. Saavat muhia muutaman tunninkin niin ei ole sitten milläänmuotoa sitkeää lihaa ja ai että on hyvää esim. muussin kanssa, nam!
 
Hirvenlihastahan voi tehdä vaikka mitä!!! Itse käytän hirvenlihaa semmoisenaan, en sekoita esim hirvenjauhelihaa naudan kanssa. Tuo käristys on meidänki herkkua ja mä teen sen sillai et ihan uhuita siivuja vuolen, laitan pannulle voita ja lihat sinne ruskistumaan. Kun ovat ruskistuneet niin laitan pannulle vettä, muutama desi, että lihat melkein peittyy, kansi kiinni ja poreilemaan kevyesti. Sillävälin pilko sipuli(kuutioiksi) ja heitä sipulit jossainvaiheessa pannulle ja lisää tarvittaessa vähän vettä(vettä siis sentakia ettei lihat kuivetu!!!) Mausteeksi laitan suolaa(tai lihaliemikuutio) ja mustapippuria. Käristys on valmista kun liha on hautunut ja maustunut. Voit hauduttaa kaiken nesteen pois jos tahdot tai jätä(lisää) hieman vettä. Tän "kastikkeen" joskus jätän ihan noin, eli ohut kastike tai joskus viskaan kermapurkin sekaan tai suurustan vehnäjauhoilla. Tarjoan perunamuussin keran ja hyvvää on :p

Ja muita hyväksihavaittuja on hirvipaisti(samalla tavala kuin karjalanpaisti) lihakeitto, pihvit, suikalekastike, jauhelihapullat tahi pihvit jne jne.

Yksi vinkki hirvenlihan käyttäjälle: LIOTA LIHAKIMPALETTA KYLMÄSSÄ VEDESSÄ NIIN KAUAN ETTÄ AINAKIN SUURINOSA VERESTÄ ON HUUHTOUTUNUT POIS.VAIHDA VETTÄ TARVITTAESSA. TAI KUUTIOI ESIM KEITTO JA PAISTILIHAT VISKAA KATTILAAN, KEITÄ VERI POIS(KERÄÄ VAAHTO) JOTKUT SANOO ETTÄ VAIKUTTAA MYÖS MAKUUN KUN NÄIN TELEE...
 

Yhteistyössä