Miten saa vauvan nukkumaan?

  • Viestiketjun aloittaja Vauvan äiti
  • Ensimmäinen viesti
Vauvan äiti
Vauva 3kk nukkuu puolen tunnin pätkissä. Pienempänä nukkui hyvin. Tämä koskee siis päiväunia. Ei ole merkitystä, ollaanko autossa, lenkillä, onko omassa sängyssä, onko vieressä, onko pihassa, nukkuu aina sen puoli tuntia, vähän alle tai vähän yli. Todella rasittavaa, päivässä saattaa siis olla 6 unet! Vauva onneksi nukahtaa ilman nukuttamista, se tässä ihmeellistä onkin, koska ei ole kyse siitä että olisi tottunut nukkumaan/nukahtamaan liikkeessä, tissillä tms.
 
Mulla samanikäinen vauva, nukkui kanssa ennen hyvin vaikka sohvalla, mutta viime viikolla unet muuttui lyhyimmiksi (ja niitä oli tosiaan useampia) Siirryin sitten nukuttamaan vauvaa ulkona, jossa nukkuukin makeasti taas pitkät unet! Esikoisen kanssa oli sama juttu tässä 3kk:n iässä, sillon auttoi myös ulkona nukuttaminen. Ootko kokeillut? :)
 
"Vieras"
En usko että tohon mikään auttaa kuin aika. Talvella kun lapsen saa topattua rattaisiin niin nukkuu yleensä pidempiä unia, kesällä kun pääsevät heilumaan ja tutkimaan käsiään jne niin heräävät heti kun vähän havahtuvat.
Mistä tulikin mieleen että ookkos koittanu kapaloa, yleensähän sanotaan että yli 3kk ikäiselle ei pitäis käyttää, mutta jos käyttäis vaan päiväunilla eikä yöllä niin tuskin siitä haittaa olis
 
"Xxxx"
Meidän esikoinen oli tuollainen. Oli pihalla/autossa/sisälläniin se oli puolituntia- 45 min. Tuossa vuoden iässä nukkui vielä välillä 3 unet..... Puoltoista vuotiaana tais nukkua enää yhdet.

Tää toinen on sitten nukkunut Pidempiä unia, ai sitä riemua kun ehtii niiden unien aikaan tekeen jotain..... Tosin esikoinen nukkui täydet yöunet, tää nuorempi vasta nyt reilun vuodeniässä....
 
miunmau
Miksi ei kapaloa yli 3kk ikäisellä?

Meillä neiti 3 ja puoli kk ja hyvin nukkuu yönsä ainoastaan tiukassa kapalossa (joka nykyisin tehdään isoon pyyhkeeseen, sillä varsinainen kapaloliina jäi pieneksi).
 
[QUOTE="Vieras";26679748]En usko että tohon mikään auttaa kuin aika. Talvella kun lapsen saa topattua rattaisiin niin nukkuu yleensä pidempiä unia, kesällä kun pääsevät heilumaan ja tutkimaan käsiään jne niin heräävät heti kun vähän havahtuvat.
Mistä tulikin mieleen että ookkos koittanu kapaloa, yleensähän sanotaan että yli 3kk ikäiselle ei pitäis käyttää, mutta jos käyttäis vaan päiväunilla eikä yöllä niin tuskin siitä haittaa olis[/QUOTE]

Miksei yli 3kk kapaloa? Oo tiennytkään. meillä jäi reilu 5kk pois kun siihen asti heilu ja huito niin armottomasti. kapaloissa sentää sai yöunille.
 
Täällä myös nukuttu enimmäkseen noita puolen tunnin päikkäreitä nyt pari kuukautta, jos vauvan vieressä nukkuu, niin silloin nukkuu helposti 2,5 tuntiakin.Uskon, että rytmi muuttuu jossain vaiheessa kuitenkin ja koska en ole työelämässä, en jaksa ottaa sterssiä asiasta.
Jos kovasti väsyttää, mene vauvan kanssa päiväunille :)
 

Yhteistyössä