Miten saada koiran hyppiminen pois?

No niin eli meillä isokokoinen koira (pyreneittenmastiffi), lutuinen ja kiltti kaveri muuten mutta hyppiminen on jotaki ihan käsittämätöntä.

Koira täyttää kesällä 2v ja koko tämän kahden vuojen ajan tuo hyppiminen on ollut ongelma. Välillä menee paremmin, välillä tulee takapakkia ja kunnolla. Tiedän että koira on vielä pentu, mutta kyllä parin vuoden iässä haluan jo saada koiran tajuamaan että ihmisen päälle ei hypitä. Tympäsee suunnattomasti kun tulee vieraita, niin koiraa ei voi pitää sisällä vaan pitää pistää tarhaan. ja kun haluaisin niin kulettaa koiraa mukanani enempikin, mutta kun sama hösötys jatkuu niin kotona kuin muualla missä on ihmisiä, niin eihän siitä mitään tule.

Kaikki keinot on kokeiltu, mutta ei mikään auta. Niin kauan kuin ihminen silittää ja rapsuttaa niin menee hyvin, mutta samantien kun lopettaa niin alkaa se hyppinen ja hiasta repiminen. Ja mitä enempi kieltää, sitä enempi jatkaa, mutta vaikka olis hiljaa eikä huomiois mitenkään ei myöskään auta. kaikki suihkepullot ym kokeiltu.

Ja sanoakseni vielä, että koira siis EI ole vihainen, ei siis agressiivisesti hypi päälle vaan leikillään. Muuten on aivan unelma tapaus, mutta en tiedä mitä tuon hyppimisen suhteen tekisi. mites muilla on saatu tuo hyppiminen kitkettyä pois?

 
Teidän kannattais ihan tehä tämmösiä harjotuksia, "lavastettuja tilanteita", joissa opetatte koiraa olemaan hyppimättä. Ja vieraille pyritte sanomaan ennen koiran tapaamista että heidän ei tule antaa koiran hyppiä vasten.
Ite kiellän ja samalla "potkaisen" polvella koiran pois. Nykyään uskoo kiellolla. Vieraat onkin haasteellisia; he kun eivät aina ymmärrä miksi koira ei saisi hyppiä... :/ :headwall:
 
Alkuperäinen kirjoittaja laakeri:
Aiva, ja sitte kun monet vieraat alkavat ns. höpöttämään koiralle, joka ei mielestäni auta tilannetta yhtään..
Ei muutaku nyt JOKA KERTA puututte tuohon, ja vieraille sanotte että älkää lässyttäkö ja rapsuttako koiralle kun se hyppää!
:kieh: ;) Kyllää se koira oppii jos ei ihan latvalaho ole! :D
 
Meillä kesällä 2v täyttävä ex-hyppijä myöskin. Saatiin päin hyppiminen karsittua siten et aina koiran tullessa kohti käännettiin selkämme ja huomattiin koira vasta kun nätisti odotti istumassa.
 
KÄÄNNÄ KOIRALLE AINA SELKÄ KUN SE HYPPII ÄLÄKÄ SANO SILLE MITÄÄ ENNEN KUIN KAIKKI NELJÄ TASSUA ON MAASSA....
Sama kaikkien asioiden kanssa. Jos sen tarvii saada/päästä johonkin, niin sen täytyy ensin istua.
Ihan pennusta asti kun opettaa, niin oppii.
Meillä ei saa istumatta ja silmiin tuijottamatta ruokaa, ei saa mennä ovesta ulos (ja minä menen aina ensin), en avaa tarhan ovea, jos ei istu jne.
Joka asiaan vaaditaan istuminen ja katsekontakti.
Jos hyppää, niin tosiaan käännät selkäsi, etkä huomaa, ennenku istuu.
Virhe on varmaan tapahtunut siinä, että olette silittäneet sitä silloin, kun se on itse tullut rapsutettavaksi. Kun lopetatte, niin vaatii lisää.
Koira kutsutaan rapsutettavaksi ja jos se tulee itse, niin se jätetään huomiotta.
 

Yhteistyössä