miten saan 30 kg pois?

  • Viestiketjun aloittaja sandu
  • Ensimmäinen viesti
sandu
en liiku muuta kun töissä,syön 2 ateriaa päivässä,vähä kalorisia,ei lähde kun tyyliin 0,5kg 2vk,juon vettä 3l päivässä,juoksen vessassa kun sieni,auttakaa joku,että onko se liikunta se ku ei tipu,vaikka töissä kävelen varmaan 4km päivä,tai antakaa ruoka ohjeita? =) =)
 
Kokeilepa merkata muutaman päivän ylös, mitä syöt vrk:n aikana -ja merkkaa aivan kaikki! Usein tulee syötyä "huomaamattaan".
Mieti myös, millaisia määriä syöt. Paino alkaa varmasti hiljalleen pudota, jos syö vähemmän kuin kuluttaa =)
 
Jos syöt koko päivänä vain kaksi ateriaa, niin se on aivan liian vähän. Paino ei lähde laskemaan silloinkaan, jos syö liian vähän (tai vääriä ruokia). Paras tapa pudottaa suuria määriä kiloja, mikä ettei pieniäkin, on ensin ottaa selville oma energian tarve. Myös ryhmistä esim painonvartijat tms on hyötyä. Niissä saa vinkkejä hyvistä ruuista ja ruokamääristä.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 23.10.2006 klo 00:52 adalmiina kirjoitti:
vettä ei pelkästään kantsi juoda vaan esim. laihaa mehua /kivennäisvettä, vesi menee vain elimistön läpi ja wc kutsuu kokoajan , kivennäisvesistä kivennäisaineet imeytyy elimistöön ja pitää hyvää nestetasapainoa yllä.Kantsii syödä veteen tehtyjä kokojyvä puuroja
ja ruisleipää, koska ne pitävät yllä pitkään täysinäistä oloa, mutta ei lihota, koska niissä on paljon kuituja. Syö salaatti (vihanneksista), hedelmä parin tunnin välein, tällöin verensokeri pysyy tasaisena, eikä tule hirmunälkä (jolloin ahmii mitä tahansa nopeasti paljon)ja sitten pääaterioilla aina puolet lautasella kasviksia / salaattia. noin 1200 kcal/pvä on yleensä sopiva kalorimäärä aikas monelle....
Kuitu ei estä energiaa imeytymästä, mutta tekee olon täydemmäksi pidemmäksi ajaksi ja pitää verensokerin tasaisena (ei äkkinäisiä huippuja ja laskuja). Kyllä täysjyvätuotteet energiaa sisältävät, joten ei niitäkäänvoi ylettömiä määriä syödä.

Minä itse olen puhtaan veden puolella, koska mehuista tulee turhia lisäaineita ja kivennäisvedestä suoloja (joita saa ihan ruoastakin). Toki suola sitoo nestettä, joten vesi jää elimistöön. Veden ylenmääräsitä juomista pitää kuitenkin varoa, ei ole sekään terveellistä liian suurina määrinä, mutta 2-3 litraa päivässä sopii monelle. Lisää veden määrää vähitellen, ei yhtäkkiä, koska muuten vessassa joutuu todella juoksemaan vähän väliä.

Elimistön energiamäärä riippuu painosta ja pituudesta, joten tuo 1200 kcal ei ole mitenkään ohje kaikille. Netistä löytyy kyllä laskureita, joiden avulla voi laske atarvitsemansa energiamäärän ja kun siitä hieman vähentää, niin paino alkaa tippua. Liian vähäisellä energiamäärällä ei ole painopudistusta nopeuttavaa vaikutusta kuin hetkellisesti. Seurauksena olet kärttyinen, nälkäinen, sokeritasapainosi vaihtelee ja silloin retkahtaa helposti makeaan.

Salaattia puolet lautasesta on tosiaan hyvä ohje. Vatsa täyttyy ja saat paljon kuituja, joten suolikin toimii. Lsäksi saat tarvitsemasi vitamiinit ruokalautaselta. Älä kuitenkaan unohda sitä toista puolta eli ruokaa. Lämmin ruoka pitää nälän paremmin poissa kuin kylmä. Kun syö ihan rauhassa ja hyvin pureskellen, tulee syötyä vähemmän.

Tsemppiä ruokaremonttiin ja sen mukana painonpudotukseen!
 

Yhteistyössä