miten saan 3v pojan...

pissaamaan pottaan???oon kokeillu houkutuksia esim. et saa hienon tarran ku pissa tulee pottaan,joskus on tullu vahingossa."tykkää"kyl istua potalla max10min.malttaa olla sillonki täytyy pitää siinä ja puhella,mut ei vaan tuu sinne.tietää ite et pissattaa mut ei pissi pottaan,pelottaako pojua joku vai eikö halua tehä sitä sinne??pönttöä on kokeiltu mut ei sinnekään.kuivaksharjottelu housut ostin kärkkäiseltä,mut ei niistäkää oo paljo hyötyä,ku ei halua pissiä pottaan.ilman sitä jos ois ni varppina ois kokoaja märät housut ja lattia.viel ku 8kk ikänen tyttö konttaa lattialla,ni ei oo kiva jos menee läträä johki pissa lätäkköön :x vaikuttaako se kun poika ei puhu selvästi,joitain selviä sanoja tulee ja vahingossa joku lause,onko kellään kokemuksia??kiitos teille jotka osaatte vastata :)
 
hitsiläinen kun en muista mitenkä se meidän ukkelilla meni aikoinaan...
Sen verran,että aluksi vaikka oli kuin kova pissa hätä,niin potalla istuessa pidätteli...ehkei ne vaan "uskalla" pissata?!?...voi kun olisi kesä niin olisi helppo sanoa,että kun pissattaa,niin käy vaikka pissalla jossain puun/pensaan juurella.. =)
 
Et kirjoittanut, että sujuuko nuo potalle menemiset ja siitä "keskustelu" ihan ilman mitään kiukkua eli mietin vain että olisko ottanut potalle pissaamisen uhman kohteeksi? Jos näin on ja muutenki niin ei varmaan kannata väkisin yrittää, koska silloin saattaa tulla vastarintaa ihan pelkästä periaatteesta. Auttaisko se jos pitäisitte potalle pissaamisesta tai sinne yrittämisestä taukoa? Toki pottaa kannattaa pitää koko ajan esillä, jos se vaikka sitten alkais kiinnostaa kun siihen ei kiinnitä huomiota. Mutta tuleehan se kesäkin sieltä eli jos ei muu auta niin kannattaa mun mielestä odottaa kesään. Silloin ei haittaa vaikka vahinko tulee ulkona ja pissaaminen vähän sinne sun tänne on muutenki helpompaa.
 
ei oo ongelmaa potalle menemisessä,monesti saattaa ite hakea potan vessasta ja haluaa istua siinä :heart: eilen oli hyvä,ku joni meni vessaan(tavallista..kiusaks aina menee vesihanalle..)mut nyt haluski pöntölle,siinä sit jonku aikaa pitelin siin,mut ei pissi tullu =)
 
Voihan tuolla puheenoppimisella ja pissimisellä ollakin joku yhteys, mutta kuitenkin voi myös olla, ettei poika vain ole itse "valmis" pottahommiin... vaikka ikää onkin jo 3 v. Meilläkin kokeiltiin äitin toimesta pottailuja moneen otteeseen, mutta tuloksetta, kunnes poika itse päätti että nyt on aika ja tarrailun avutta opittiin parissa viikossa päiväkuivaksi (ikää oli 2,4 v)... Unohda hetkeksi koko pottailu ja ota muutaman viikon kuluttua uudelleen käyttöön. Aina aamulla, ennen ulkoilua, ennen ruokaa, ennen unia jne. vain potalle istumaan ja kovat kehut päälle jos/kun pottaan jotain tulee... Tyhjästä potasta ei myöskään nuhteita... Tsemppiä! Ei poika varmaan enää koulussa vaippaile... :D
 
Meillä puheen kehitys jäljessä, mutta ei se kuivaks oppimiseen oo vaikuttanut. Meillä ei ole istunut potalla, vaan seissyt ja pissinyt siihen. Sit siirty korokkeen avulla pytylle ja pissii siis aina seisaalteen. Kun menee kakalle potalle, niin ensin seisten pissaa pytylle ja sit istuu potalle kakkimaan.
Eiköhän se teilläkin kohta suju!
Meillä oli ongelmana kakkaaminen, teki aina yövaippaan kakat. 3v ikä kun häämötti, niin joutu kakkaan pottaan mummolla. Siitä sitten parin auton kannustamana kotonakin suju pottaan.
Meillä sai siis auton palkkioksi, tarroista meillä ole ollut oikeestaan hyötyä.
Nyt meillä koitetaan saada yövaippaa pois, mutta aina se on aamusta märkä.
Ikää pojalla nyt 3.5v. Kyllä mäkin uskon, että koulussa sujuu jo vaipatta.
Tsemppiä vaan reeneihin!!
 
Meillä vajaa 3-vuotias oppi pissaamaan seisaaltaan suoraan pönttöön, niin kuin isi, kun hankimme pienen jakkaran vessaan. Saman tien oppi kakkaamaankin pönttöön, vaikka meillä ei ole käytössä mitään pienennysrengasta. Potta jäi meillä kokonaan väliin. Kakkoja palkitsimme muutaman kerran pikkuautoilla, mutta enemmän taisi palkitsi tunne, että on iso poika, kun osaa pissata SEISAALLAAN kuten isi. Ostimme myös halpisvaippoja, jotka ilmeisesti olivat tarpeeksi ikävän tuntuisia. Edelleen tulee joskus yöllä pissat housuun. Luulen kaiken kaikkiaan, että aika oli vain kypsä kuivaksi oppimiselle.

Muistelen, että pikkuveljeni oppi kuivaksi niin, että sai pissata seisaalta pissamukiin.
 

Yhteistyössä