Miten suhtautua tahallaan housuun pissaamiseen/kakkaamiseen?

Aihetta on varmasti käsitelty täällä aiemminkin, mutta jospa saisin tähän vielä apua teiltä.

Meidän jo vuoden täysin päiväkuiva kolmevuotias on alkanut mitä ilmeisimmin tahallaan pissaamaan ja kakkaamaan housuunsa. Syytä tähän käytökseen ei tarvitse kissojen ja koirien kanssa hakea, perheessä on uusi vauva ja esikoinen viettää nykyään päivänsä äidin ja vauvan kanssa kotona, kun ennen oli päiväkodissa.

Kysymys kuuluukin kuinka tähän käytökseen tulisi reagoida, jotta se menisi mahdollisimman pian ohi? Olemme kokeilleet kaikenlaista suuttumisesta asian täydelliseen sivuuttamiseen (vaatteet toki vaihdettu kuiviin), mutta mikä olisi "oikea" tapa? Tai siis mikä teillä on mahdollisesti tepsinyt?

Kiitos avusta etukäteen.
 
On ihan normaalia, että lapsi taantuu, kun saa pikkusisaruksen. Ajan kanssa menee ohi eikä asiasta pidä tehdä numeroa. Suuttumisesta ja huutamisesta ei ole mitään hyötyä, häpeällä ei lasta saa kasvattaa. Tuo asian sivuuttaminen saattais olla se paras keino, koska sillä lapsi ei saa positiivista eikä negatiivista huomiota osakseen käytöksellään. Jaksamista pikkuisen suttaajan kanssa :hug:
 
Meillä poika teki noin 2-vuotiaana tahallaan pissin housuun jos suuttui jostain.
Vaikka oli juuri käynyt potalla niin väkisin väänsi muutaman tipan pissiä.. :headwall:

Kävin vain siivoamassa pissin sanomatta mitään ja ottamatta edes katsekontaktia. Tällä keinolla loppui aika pian kun ei saanyt minkäänlaista huomiota käytöksellään. =)
 
Meillä oli myös sama ongelma vauvan tultua taloon ja on vieläkin kesäisin ja ikää pojalla jo 5v, nyt tosin on varmaan vaan, se ettei malta tulla sisälle kakalle kesken leikkien. Ajan kanssa menee varmaan ohi ja jos kakkavahingot harmittaa, niin laita vaippa ei se ole lapsesta mukavaa. Koita antaa huomiota mahdollisimman paljon, kehua kuinka reipas ja iso jo on jne. ja jos tekee housuunsa, niin reagoi mahdollisimman vähän, just niin kuin Tuisku kirjottikin. Itse teen samalla tavalla 2v:n kanssa, joka haluaisi itse siivota jälkensä, mutta enää en anna, vaan sanon, että "äiti pyyhkii, pyyhi sinä sitten kun minä pissaan lattialle". ;-)
 
joo,entiä, meillä alkoi esikko 2.5v kuivaksi ja 2v myöhemmin alkoi pissaileen uusiksi, öisin etenkin.. ja pikkusisarus syntyi noihin aikoihin joten aattelin liittyvän siihen MUTTA on nyt juur 7v ja edelleen ilman minirin lääkitystä alkaa öisin kastelu, en tod tajua mitä tää on ja tuntuu kurjalta lapsenkin puolesta. ollaan käyty lääkärissä, ultrattu ym eikä ainakaan rakenteellista vikaa. :|
 

Yhteistyössä