Miten tästä eteenpäin?

Kuukautiset alkoivat aika ajallaan. Raskausoireita oli, mutta ajttelin kyseessä olleen jälleen joko kemiallinen tai "kuvitellut" oireet...
Menkat kestivät normaalit n. 6 päivää ja vuoto loppui. Oireet ei kuitenkaan hävinneet mihinkään. Tein testin ja tulos oli tämä:



Viiva näkyy kuvassa heikommin kuin luonnossa, mutta kuitenkin selvä vaaleanpunainen viiva.
Vuoto alkoi uudestaan, tosin aika niukkana; vaalenapunaista valkkaria silloin tällöin, yhtenä päivänä vähän runsaammin ihan kirkasta verta. Kipuja ei kummemmin ole.
Voiko testit antaa noin selvän väärän plussan? En ole vielä testannut toisella testillä, mutta ainakin rinnat aristavat edelleen...
Kaiken huipuksi menkkojen alettua söin vielä lääkekuurin, jossa varoitetaan isolla, ettei raskauden aikana saa syödä, edes jos on mahdollisuus olla raskaana. Ja miten plussa voi tulla nyt, juuri menkkojen loppumisen jälkeen?
Muutama päivä ennen menkkoja en ainakaan selvää plussaa saanut, jotain hämyä menkkojen alkamispäivänä, mutta niin hämy se oli, että tulkitsin sen viivanpaikaksi.

Mitä tästä eteenpäin? Odotanko vain vuodon loppumista ja testaan uudelleen, soitanko neuvolaan, mitä ihmettä teen. Enhän edes tiedä kuinka pitkällä mahdollinen raskaus on, jos kerta menkatkin tulevat!
 
Nuo kuvailemasi menkat ovat voineet olla valemenkat, eli joillain naisilla joissain raskauksissa saattaa esiintyä verivuotoa aivan raskauden alussa ja nämä "kuukautiset" voivat tulla jopa useana kuuna aivan ajallaankin ja sitten se loppuu.
Joissain raskauksissa voi esiintyä runsastakin veristä vuotoa alkuraskaudessa, joskus jopa läpi raskauden, jolloin tilannetta seurataan neuvolassa ja ultrauksilla.

Kuvailit myös, että nyt sinulla on ollut vaaleanpunaista vuotoa, eli tavallaan välivuotoa.
Ja sitten vielä tuo haalea punainen viiva raskaustestissä.

Tilanne voi olla joko sellainen, että olet ollut raskaana, mutta on tullut varhainen keskenmeno ja testi vain ei ole sitä jostain syystä vielä nähnyt, mutta jotenkin se kuulostaa hassulta, omaan korvaani siis.

Tai sitten olet tosiaan raskaana, ollut jo jonkun aikaa, mutta istukkahormonin määrä on noussut hitaasti.

Sinuna ottaisin kyllä yhteyttä neuvolaan ja kysyisin mitä tehdä.
Todennäköisesti saat joko ensin ajan lääkärille tai sitten saat lähetteen suoraan naistensairaalaan ultraukseen, jossa tarkistavat kohdun ja mahdollisesti myös kohdun ulkoisen raskauden mahdollisuuden.

En sinuna jäisi nyt enempää odottamaan, vaan soittaisin heti huomenna aamulla terveyskeskukseen, jotta asia saadaan selville.

Toivotaan, että olisit onnellisesti raskaana.
Ja lohdutukseksi voisin vielä sanoa, että alkio on kyllä kovin suojassa ihan ekoina viikkoinaan, joten lääkekuuri ei välttämättä ole saanut mitään aikaan. Kannattaa silti mainita tästäkin.
 

Yhteistyössä