Miten tunnistaa endometrioosi?

  • Viestiketjun aloittaja Lapsetonko sittenkin
  • Ensimmäinen viesti
Lapsetonko sittenkin
En tule raskaaksi yrityksestä huolimatta. Voiko tuo olla ainoa oire endometrioosista?
Kuukautiseni alkoivat 12-vuotiaana ja vuoto oli todella järkyttävää, verta saattoi tulla niin ettei jättimaxi-sidekään riittänyt. Sittemmin vuodot normalisoituneet.

Menkkakivut alkavat menkkojen alettua, ja ensimmäisenä päivänä on kipua alavatsassa sekä tunnen itseni sairaaksi. Oireita kestää vain yhden päivän. Kuukautiset ovat tarkat, 30-31 päivää. Kärsin väsymyksestä, joka voi tosin viitata myös muihinkin asioihin.

Yhdyntäkipuja tai muita kipuja ei oikeastaan ole. Voinko silti sairastaa endometrioosia?

Mitä oireita teillä oli ja miten se todettiin, missä iässä?

Gyne on katsonut ultralla kerran ja todennut että munasarjat näyttää normaalilta, lievää rakkulaisuutta mutta kuulema sen kuuluukin olla. En oikein luota nuoren lääkärin arvioon...
 
Eipä sitä ihan varmaksi voi tietää pelkästään oireiden perusteella. Käy toisella lääkärillä vielä, jos epäilyttää. Kiinnikkeitähän saattaa jossain olla.
Itsellä endometrioosi alkoi etenemään hiutaleista ja kiinnikkeistä ja myöhemmin alkoi kehittyä endometrioomat joista toinen meinasi nielaista toisen munasarjan. Kipuja oli lähinnä peräsuolen seutuvilla vain aina menkkojen aikaan ja vuoto oli mulla aika niukkaa. Yhdyntäkipuja menkkojen lähestyessä. Ultrattiin pari kertaa. Leikkaukseen ei alettukaan, koska ehdin kuitenkin raskautua ensin ja annettiin raskauden edetä normaalisti. Endometrioomat ovat lähes kadonneet itsekseen ja nyt mennään jo ihan viimesillä viikoilla. :)
Ei se ole satavarma lapsettomuustuomio.
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä