Miten tutti pois?

  • Viestiketjun aloittaja Sarke
  • Ensimmäinen viesti
Sarke
Kaipaisin vinkkejä miten lopettaa tutin syömisen...
Poika kohta 1.v6kk ja syö vain tuttia kun menee yöunille. Tutit laitan aamulla piiloon. Jos löytää niin tykkää kyllä lutkuttaa.

Olen aatellut,että häviääkö tutit,kun päätän koska loppuu....
viedäänkö tutit pupu vauvoille...
vai leikkaan tutin pään pois....

Miten teillä toisilla?
 
uppo
Meillä leikattiin tutista pää pois. Pikkuhiljaa leikattiin isompi pala, ja sit poju olikin jo kyllästynyt koko tuttiin. Alkuun kyllä protestoi. Ikävin asia oli se, että unet meni huonoks, heräilee ja nukahtaminen vaikeaa, mut eiköhän helpota joskus :)
 
Meillä juuri viikonloppuna tutti "meni rikki". Leikkasin pään pois. Hetken aikaa tyttö lutkutti iloisena jämätuttia kun sai sen vielä suuhun mutta pyysin että tuo tutti roskikseen kun on mennyt rikki niin tyttö laittoi itse tutin roskiin ja se oli siinä. Iltaisin kyllä kädellä etsiskelee sängystä tuttia kun on nukahtamassa ja vielä vähän äänellään vaatii sitä mutta nukahtaa ilman eikä yöllä ole kaivannut ollenkaan tuttia. Tytöllä ikää 1v4kk.
 
Meillä tutit vietiin linnunpoikasille,tyttö silloin 1v9kk.Ei paljoa kysellyt tutin perään(silloin tällöin)nukahtaminen oli alussa vaikeampaa,ei oikein malttanut rauhottua sängyssä ilman tuttia. :)
Enää ei kysele ollenkaan tuttia ja ihan hyvin laittaa nukkumaan,unirätti ja nalle kainalossa =)
 
Meilläkin oli pitkään pelkkä unitutti. Yks ilta unohdin ottaa hyllyltä tutin. Huomasin sen, kun meni sänkyyn. Päätin sitten yrittää ilman tuttia ja menikin ihan ilman itkuja sun muita. ISO IHMETYS! Seuraavina muutamina päivinä iskänsä antoi päiväunille tutin, mutta pari päivää ja oli kokonaan tutitta. Ikää oli 1v10kk.

Tsemppiä!!
 
meilläkin leikattiin tutti ja tyttö koitti laittaa suuhunsa muutaman kerran ja huomas,että ei saa sitä syötyä..sitten vietiin tutti roskiin yhdessä..itkeskeli sen pvän ja seuraavana yönä heräsi muutaman kerran..mutta ei ole sen koommin kyselly ja kaipaillu tuttia.Ihmeen helposti se kävi!ikää oli 1,7v...
 
Miili harmaana
\
Alkuperäinen kirjoittaja 06.09.2006 klo 14:45 vieras kirjoitti:
Huh, onko tosiaan kaikki jättäneet tutin jo kokonaan pois em. ikäisiltä... :ashamed: onko muita, joilla vähennetty, mutta ei jätetty kokonaan pois
Meillä ihan kohta 2 v poitsu ja tutti nukkuessa tooosi tärkee. Tavotteena ois ottaa se pois ennen 2 v synttäreitä. Minustahan se on kiinni milloin tutti lähtee :'( .
 
Meillä tyttö nyt 1v 3kk ja tutti on ollu pois käytöstä kolmisen viikkoa. Neiti nukahti aina silloin tällöin ilman tuttia päikkäreille ja oli elokuun 18, kun ajattelin kokeilla, että miten käy yöunillemeno ilman tuttia ja ei ois voinu paremmin sujua :) Kertaakaan ei oo itkeny sen tähden, että ei oo tuttia saanu, kiukkukohtauksetkin menee jotenkin paljon helpommin ohi, kun ei neiti odota, että kohta sen tutin saa suuhun! Tyttö on aina ollu hyvä nukahtamaan nukkumaan, mut nyt nukkumiset on ollu jokseenkin ekstrahelppoja, yöunille nukahtaminen kestää nykyään korkeintaan 5 minuuttia ja yöllä ei tarvii nousta tuttia antamaan....kannattaa ehdottomasti kokeilla, josko aika olis kypsä tutittomuuteen. Mä oon ainakin huomannu, että tähän mennessä kaikille asioille on löytyny aikansa ja paikkansa, tällä kertaa meillä oli aika sanoa hyvästit tutille, ennenkin ollaan kokeiltu pari kertaa, mut nyt onnistu =)
 
Meillä on tutti käytössä eikä ole kiireitä sitä lopettaa tyttö 1,7v ja syö sitä vain nukkumaan mennessä. Meille hammaslääkäri sanoi että 2v rajapyykkinä ja ei sen kustannuksella että sitten alkaisi syödä peukkua ja jos peukku menee suuhun, tutti takasin ja jonkin ajan kuluttua koittaa uudelleen josko olisi oikea aika jättää tutti. Eli meillä lopetellaan, jos ei ennemmin tule vastaan omasta halustaan niin tuolla likempänä kahta vuotta.
 
pihlanmamma
Meillä tyttö 1v 7kk syö vielä unilla tuttia. Jos ei olla annettu, osaa jo pyytää ja hakea sitä. Pitäisi kyllä luopua mokomasta pian, leikkaamista ollaan ajateltu kokeilla. Mutta kun on tuo vauva ihan pian syntymässä!!!Ei vissiin ole hyvä idea tässä vaiheessa ottaa tuttia pois? Jostain luin että olis pitänyt ainakin 2kk ennen vauvan syntymää toimia.
 
Meillä poika söi tuttia lähinnä vain nukkumaan käydessä ja sitten jos esim. kaupassa iski poru. Muuten tutti pidettiin pojan ulottumattomissa, sillä pisti sen kyllä suuhunsa jos käsiinsä sai. 11 kk ikäisenä sitten yksi ilta vaan päätettiin kokeilla miten nukkuminen onnistuisi ilman tuttia. Poika maiskutteli suutaan sen näköisenä että tuttia voisin syödä mutta ei itkenyt sen perään. Seuraavana iltana pisti kyllä meteliksi, mutta sen jälkeen ei oikeastaan mitään. Pari viikkoa pidettiin tuttia vielä jemmassa varalta jos pienelle olisi kamala hinku tullut sen perään, mutta kun ei tullut niin heitettiin tutit roskiin. Pari viikkoa tämän jälkeen poika yritti vielä viedä toisilta lapsilta tutit suuhunsa jos vaan ehti, mutta nykyään 1 v 2 kk ei enää edes taida tajuta mikä tutti on.
 

Yhteistyössä