Miten usein pitää 5-v lapsen vaatteet vaihtaa?

Lapseni leikkii siististi, eikä sotke ruokaillessaan - niinpä maanantaina puetut vaatteet ovat vielä perjantainakin kuin kaapista otettuja.

Pitäisikö vaatteet vaihtaa viikon aikana, vai voiko ne pestä vasta viikonloppuna?
 
...............
päällysvaatteet vaihdetaan sit kun tulevat likaiseksi.. turha niitä on päivittäin vaihtaa ja pestä päivän käytön jälkeen, kulahtavat nopeeta jos kokoajan pesus
 
gggg
Meillä vaihdetaan kaikki vaatteet joka päivä. Siis sisävaatteet eli housut, pusero, paita, sukkikset/kalsarit ja tietysti alushousut. Tosi harvoin pidetään samoja kaksi päivää. Eikä nuo nyt niin hirveästi sotke, monesti vaatteet ovat ihan puhtaat.
 
"äitix3"
Meillä vaihdetaan joka päivä vaatteet. Jos päälli housut on puhtaat, niin niitä voi pitää 2-3 päivää. Mutta sukat, alushousut, aluspaita ja paita vaihdetaan päivittäin.
 
No mun on vaikea uskoa että ne nyt ihan kaapista otetun näköisiä olisivat, kyllähän ne väkisinkin vähän nuhraantuvat tai siis tulevat nuhruisen näköisiksi. Hihansuut ja kaulus yms. Mut sinunhan asiasi se on koska vaihdat lapsen vaatteet.
 
"vaatteet"
Meilläkin on melko siisti 5v ja ei ole vaatteissa useinkaan ruokaa tai muutakaan likaa, mutta kyllä ne nuhraantuu ja esim. polviin tulee helposti sellaiset paikat et näkee kuin on leikitty kontallaan lattialla ja sukat/sukkahousut pohjistaan aika likaantuneen näköiset vaikka pitävät päiväkodissa sisäkenkiä. Et kyllä meillä melkein joka päivä vaihdetaan kaikki vaatteet, jos joku on pysynyt erityisen siistinä niin sit ehkä kaks päivää jotain päällysvaatetta.
 
"vieras"
[QUOTE="äitix3";23125369]Meillä vaihdetaan joka päivä vaatteet. Jos päälli housut on puhtaat, niin niitä voi pitää 2-3 päivää. Mutta sukat, alushousut, aluspaita ja paita vaihdetaan päivittäin.[/QUOTE]

Miksi housuja voi pitää 2 päivää, mutta ei paitaa?

Meillä joka päivä vaihtuu sukat ja alushousut. Muut vaatteen menee joko päivän tai kaksi yleensä.
 
yök
Sä olet varmaan just niitä äitejä, joista supistaan kerhoissa ja päiväkodissa että se ei vaihda muksulleen vaatteita..kyllä ne kuule haisee likaiselle ne vaatteet jo parin päivän jälkeen. Miten usein peset lapsesi?
 
no meillä on 4-vuotias, mutta vastaan silti :) Joka päivä vaihdetaan alusvaatteet, sukat/sukkahousut ja paita. Samat farkut saattaa olla joskus pari päivää päällä, mutta yleensä housutkin vaihtuu päivittäin. Joskus päällysvaatteet varmaan voisi olla pari päivää samat, mutta ei kyllä tosiaan viittä päivää!
 
Mun 5 v poikakin syö siististi ja harvemmin sottaa vaatteitaan, mutta vaatteet alkaa näyttää 2 päivän jälkeen nuhjuisilta, joten pistän ne pesuun. Alusvaatteet vaihdetaan tietty päivittäin, sukat myös, collegehousut ja paita/huppari menee sen 2 päivää (tai joskus harvoin jopa 3), farkkuja en pese ihan yhtä usein (tuuletan käytön jälkeen ja laitan kaappiin).

Vaihdan silti päiväkotiin joka päiväksi edes eri paidan, vaikka housut olisikin samat kuin eilen.
 
"simppu"
[QUOTE="äitix3";23125369]Meillä vaihdetaan joka päivä vaatteet. Jos päälli housut on puhtaat, niin niitä voi pitää 2-3 päivää. Mutta sukat, alushousut, aluspaita ja paita vaihdetaan päivittäin.[/QUOTE]

Meillä myös näin. Kyllä leikki-ikäinenkin haisee loppuviikosta, jos koko viikon on samat kuteet päällä.
 
"piipero"
Meillä 5v:lle vaidetaan yleensä joka päivä puhtaat vaatteet ainakin tarhapäivinä, viikonloppuisin saattaa housut ja paita mennä kotona 2pv, mutta alusvaatteet toki vaihdetaan päivittäin. Farkut tai neuletakki toisen paidan päällä menee yleensä 2-3pv jos ei ole näkyviä tahroja.
 
"viiru"
joka päivä vaihdetaan hoitoon vaatteet. Joka päivä erilaiset vaatteet. Jokin villapaita saattaa olla pari
päivää päällä poikkeustapauksissa. Kotona ollessa vaatteet voivat olla parikin päivää samat.
 
Hmm... Minä pidän omia farkkuja usein jalassa koko viikon. Tuuletan vain välillä - eivätkä ole haisseet (haisteltu on) likaiselta.

Tällä perusteella olen lapsenkin vaatteita pessyt ja tuuletellut. Lapsen hikihän ei haise, kuten aikuisen, eli vaikka itse vaihdan paidan päivittäin, niin ei lapsen paita ole haissut likaiselle. Tuuletus raikastaa kummasti - näinhän Martatkin kehottavat :)

Mutta odottelen vielä lisää kommentteja - ehkä tosiaan olen väärässä. Käännyttäkää minut!
 
kiiski
Alkuperäinen kirjoittaja yök;23125553:
Sä olet varmaan just niitä äitejä, joista supistaan kerhoissa ja päiväkodissa että se ei vaihda muksulleen vaatteita..kyllä ne kuule haisee likaiselle ne vaatteet jo parin päivän jälkeen. Miten usein peset lapsesi?
Haisee likaselle vois olla sitä että ne ei haise vastapestyiltä.
ts. pesuaineelta tai tuuletetulta. Haisteletteks te toisten lasten vaatteita?
Miten määritellä toi likaisuus? Senhän kyllä näkee kauas, jos pyykinpesijä laittaa kaikenväriset samoihin koneellisiin. Ei näytä puhtailta, vaikka olis juuri kuivurista vetäistyjä.
 
"vieras"
Vaihdetaan muutaman päivän välein kun likaantuvat. Alusvaatteet päivittäin. Ja kun neiti on niin välillä varsinkin jos kotona ollaan niin vaatteet vaihtuu moneen otteeseen päivän aikana, mutta ei ne tosin pyykkiin mene :D
 

Yhteistyössä