Mitkä ovat tyttöjen mieluisimmat leikit? Kuinka teillä leikitään?

Mitkä ovat tyttöjen mieluisimmat leikit?


  • Äänestäjiä yhteensä
    36
Status
Viestiketju on suljettu.
Leikki on lapsen työtä. Leikki on elämän opettelua, ja erilaisten roolien testausta. Leikki kasvattaa lapsen fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia taitoja.

Vastaa kyselyyn tyttöjen mieluisimmista leikeistä!

Koostamme vastaukset tälle sivustolle viikolla 7. Sen jälkeen kyselemme poikien mielusimpia leikkejä.

Täältä löydät tietoa lapsen kehityksestä, leikkimisestä ja oppimisesta:

Kaksplus - LEGO
 
"vieras"
Vaikea sanoa yhtä, kun tällä hetkellä tyttöni 4v ja 8v leikkivät olohuoneessa balettikoulua, elli ovat pukeutuneet ballerinoiksi ja hyppivät ja tanssivat musiikin tahdissa, välillä vaihtavat vaatteita "kulisseissa" eli sohvan takana, ja nukkejakin on leikissä mukana :D
 
Meillä asuu pieni taiteilija. Tyttö 6v. on kertonut sen olevan haaveammantinsa kun hänestä tulee iso. En kyllä ihmettele jos tämä toteutuisi, ei ole päivää kun tytöllä ei olisi kädessä kynää ja edessään monta piirrustusta, eskaristakin tulee joka päivä mukaan vähintään 5 taideteosta. Niinä hetkinä kun tyttö ei ole kynien ja paperin suurkuluttaja, osoittaa hän suosiotaan barbeille tai pyörii ympäriinsä prinsessamekossa ja juhlakengissä.
 
1v8kk tytön äiti
Olipas paha valita yhtä noista, mutta valitsin legot (duplot). Muita mieluisia leikkejä on nukkeleikit, kotileikit (ruoanlaittoa, siivousta, kotityöleikit oikeestaan), autoleikit, piirtäminen, palapelit sekä liikunnalliset leikit (eli tyttö juoksee ympäri asuntoa yleensä vetäen tai työntäen jotain).
 
"neljän äiti"
Meillä tytöt 8v ja 6v ovat jo ihan pienestä asti leikkineet tosi hyvin kahdestaan ja tälläkin hetkellä kummallakin on samanlaisia mielipuuhia joita sitten kahdestaan tekevät.Varsinkin isompi tyttömme on todella taitava piirtämään ja ihan joka päivä piirtelee ja usein myös askartelee itse keksimiään askartelujuttuja.Yleensä aina lastenohjelmia katsellessaan hänellä on paperi ja kynät edessä ja hän piirtää lastenohjelmien ajan ohjelmissa näkyviä hahmoja.Pienempi seuraa perässä tuossa piirtely ja askartelu hommassa ja olenkin huomannut kuinka vauhdilla heillä kädentaidot kasvavat.Papereista tekevät usein myös paperinukkeja.Piirtävät paperin täyteen nukkeja ja niiden vaatteita ja sitten leikkelevät ne irti.Välillä vaatteita ja vauvan kuvia leikellään myös lehdistä.Monet kerrat on äidin kaksplussat meinanneet saada saksista.Barbileikit ovat myös oikein suosittuja.Kasaavat barbitalon ja sitten leikkivät barbeilla kotileikkiä.Kummallakin on oma perheensä.isä,äiti ja lapset.Usein leikkivät barbeilla myös päiväkotia tai koulua.Kumpikin on kiinnostunut hoivaamisesta ja myös nukkeleikit ovat suosittuja.Pienempi tyttäremme on ollut pienestä asti oikea prinsessa fani ja nykyäänkin pukeutuu roolivaatelaatikosta valitsemiinsa prinsessan asuihin ja asusteeseen kuuluu myös juhlakengät.Nykyään ei enään joka päivä pukeudu prinsessaksi mutta varmaan vuosi sitten oli päivät roolivaatteet päällä.Vaikka annoin aamuisin puhtaat päivävaatteet niin hetken päästä ne oli riisuttu ja prinsessa kipitteli kopinan kanssa mekko hulmuten esiin :) Täytyy vielä mainita että kumpikin pitää myös kirjoista ja pelaamisesta.
 
Olipa todella vaikeaa lähteä valitsemaan vain yhtä mieluisinta, kun samalla viivalla on niin monta. Mutta tyttömme - reilu 2.5- vuotias - on innokas legoilla leikkijä, yhdessä mm. isoveljiensä kanssa. Varsinkin Autot2- legot ovat saaneet suuren suosion. Samaten ylipäätänsä kaikki leikit, mitkä liittyvät autoihin, ovat tärkeitä ja takuuvarmoja - isoveljien perässä on pysyttävä ja vauhtia ylläpidettävä, ja siinä tyttö onnistuu ikäisekseen hyvin.

Toki hän tykkää myös piirtää ja askarrella, kukkien keskelle löytää tiensä todella hyvin ralliautot ;). Myös muut fyysisesti aktiiviset toiminnot ovat in. Toisaalta varmasti leikkeihinkin tulee iän myötä muutoksia ja varmasti myös meilläkin leikitään jossain vaiheessa niitä prinsessa- ja hoivaleikkejä, joita meiltä ympäristö tuntuu vaativan...

Ja tuohon edeltävään sivuhuomautukseen vielä palatakseni ihan OT: minusta on aivan käsittämätöntä, että yhä leikkiminen luokitellaan kaikkea muuta kuin sukupuolineutraaliksi alueeksi. Että on olemassa ns. tyttöjen ja poikien leikkejä. Tähän ikävään puoleen olen saanut tyttöni kanssa törmätä varsin kiusallisen usein, viimeisin jopa kasvatusalan ammattilaisen toimesta leikkikaverimme synttärijuhlilla - hän katsoi asiakseen lähteä puuttumaan ja arvostelemaan tyttömme luomaa auto- leikkiä. En voi uskoa todeksi, että yhä kasvatustyön piirissä on vallalla aataminaikuinen sukupuolijaottelu leikkien parissa - valitettavasti vain tämä törmäämämme kasvattaja ei ole ainoa ajattelutapansa edustaja, vieläkään.
 
Viimeksi muokattu:
tosiaan,yhtä oli vaikea valita..meidän 3v tyttö leikkii kauppaleikkejä,legoilla,roolileikkejä,liikkuu paljon(ja riehuu),tykkää pehmoleluista ja potkuautoilla ajamisesta..nyt on ehkä mieluisin leikki "auton korjaus" veljensä kanssa leikkivät autokorjaamoa,korjailevat potkuautoja:)
 
Meidän 3-vuotiaan suosikkeja on juurikin koti- ja kauppaleikit sekä erilaiset roolileikit (yleensä ollaan joko kilttejä tai ilkeitä/tyhmiä mörköjä, dinoja, noitia, eri eläimiä ja prinsessoja). Liikunnalliset leikit on myös suosiossa, erityisesti kiipeily "vuorilla" (lumikasoissa) nyt talvella. Kaikenlainen juoksentelu ja jumppa ovat myös kivoja. Lukemisesta tyttö on aina tykännyt tosi paljon, pelaaminen kiinnostaa myös koko ajan enemmissä määrin.
 
Jukka6000
Kyllä ne mieluisimmat meidän Jessikalle (5 vuotta) on sotaleikit. Yksi syy sille voi toki olla, etä Jessikalla on kaksi isoveljeä, joista vanhempi aikoo sotilaaksi.
 
"vieras"
Jaa-a, 2-vuotiaan kohdalla valinta on helppo: ehdottomasti nukke- ja kotileikit, niitä on leikkinyt pienestä asti. Hyvänä kakkosena tulevat roolileikit, harvoin on tyttö nykyään oma itsensä. :) 4-vuotias pitää ehkä eniten askartelusta, piirtämisestä ja lukemisesta, laskemisesta ym. Roolileikit ovat myös suosittuja sekä liikunnalliset leikit.Legoilla leikkivät varmaan päivittäin.
 
Kolmen tytärtä
Meillä lempileikkejä ovat kaikilla kolmella tytöllä (8v, 5v ja 1v 9kk) Play Mobil -leikit ja Pet Shop -leikit. Isommat leikkivät yhdessä eläinhoitola-leikkejä molemmilla edellämainituista ja pienin keskittyy vauvaleikkeihin ja ottaa molemmista lelusarjoista käyttöön vaunut, tuttipullot ja vauvat hoitotarvikkeineen... Piirtäminen, värittäminen, maalaaminen, muovailu ja askartelu on myös erittäin suosittua puuhaa koko kolmikon mielestä. Isommat leikkivät lisäksi myös pehmoeläimillä ja Barbeilla/Moxieilla ja pienin vauvanukeilla ja leikkikeittiöllä ruokineen.
 
petterivirtanen
Meidän tyttöjen lempileikit ovat tappeluleikki, murhaajaleikki, kiroiluleikki, kuolemisleikki, synnytysleikki, hautajaisleikki, vammaisena olemis-leikki, piereskely- ja röyhtäilyleikki, toisten ihmisten kiusaamisleikki, riitelyleikki ja lääkärileikki.
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä