Moniruoka-aineallergisten vanhemmat!

Hei!
Haluaisin tietää kokemuksia muilta moniruoka-allergisten vanhemmilta, että minkä ikäisenä tilanne on alkanut helpottaa. Meillä on nyt 1-vuotias poika, jolle sopii vain kaksi ruokaa (bataatti ja biisoni) sekä Neocate. Eri ruokia on kokeiltu paljon ja lähes kaikki siis huonolla menestyksellä. Viimeisimpänä kokeiltiin karpalo, josta seurasi kaksi unetonta yötä ja pahat iho-oireet. Annos oli siis teelusikallinen...Pojalla on lisäksi refluksi, johon lääkityksenä Losec ja lisäksi antihistamiini päivittäin.

Nyt vaan on sellainen olo, etten jaksaisi enää näitä kokeiluja : / Lääkäri sanoi, että 2,5-vuotiaana monella on viimeistään helpottanut selvästi. On vain kovin pitkä aika vielä sinne...

Mutta haluaisin tietää, että oletteko te muut vaan jatkaneet sinnikäästi kokeiluja ja sitten jonain kauniina päivänä joku onkin sopinut? Ja jossain vaiheessa pitäisi varmaan kokeilla uudestaan niitä sopimattomiakin.

Sitä vaan väsyy tähän ruokarumbaan ja jatkuvaan oireiluun. Onneksi poika on kuitenkin kasvanut hyvin ja vaikuttaa kaikesta huolimatta tyytyväiseltä elämäänsä.
 
hei!
meillä on allerginen muksu 4.5v. vauvasta lähtien masuvaivat ja ruoat tuntuivat aiheuttavan taaperonakin ongelmia. n. 3v. puhkesi allerginen refluksi (astmakin 1v. alkaen).
lääkkeillä ei oikein pysy kurissa (ehkä losec jotenkin menee, lisänä antihistamiini myös). ruokavaliota karsittiin lopulta oli vain neocate advance, bataatti ja poro. allergisoitui myöhemmin myös neocatelle.
kuitenkin epätyypillisiä allergiaoireita ei tunnistettu altistuksissa (koska refluksi ei näkynyt tavallisessa ph-mittauksessa, eivät usko diagnoosia, pyydetty päästä impedanssi ph-mittaukseen) ja jouduttiin sairaalan kontrolleihin.


meille sanottiin myös, että 3-vuotiaana helpottaa... silloin sitten paheni :headwall:

Nyt vaan on sellainen olo, etten jaksaisi enää näitä kokeiluja : /
samoin.. meilläkin oireet huonontavat muksun olon ja yöllä voi pyöriä ja refluksi aiheuttaa myös muiden oireiden lisäksi hengitysvaikeuksia ja kröhää. sopivia ruoka-aineita ei löydy, vaikka kokeilisi tuon teelusikallisen.. lisäksi ruokavalio sekaisin, kun altistuksissa määrätyt ruoka-aineet ei sovi. koetettu vaikka mitä.. tosin ei biisonia :D mistä sitä saisi kokeiluun?
 
Hei Maiskuttelija!
Biisonia löytyy pakasteena tai säilykkeenä joistakin kaupoista. Tässä on lähistöllä biisonitila, mikä tietysti edesauttaa tilannetta. Meillä on onneksi vähän helpompaa lihojen suhteen, kun sianlihakin käy silloin tällöin. Helpottaa aika paljon, kun tosiaan tuota biisonia on vähän huonosti saatavilla. Onneksi bataattia sentään löytyy melkein kaikista kaupoista.

Ikävä juttu, että teillä on vieläkin noin vaikeaa. Olen yrittänyt jaksaa sen voimin, että muutaman vuoden kuluttua viimeistään helpottaisi, mutta ilmeisesti sekään ei sitten ole varmaa :headwall:

Nyt mietityttää myös töihinpaluu. Ei vielä ole ajankohtainen, mutta jossain vaiheessa edessä. Huoliikohan mikään hoitopaikka noin ruokarajoitteista lasta? Miten teillä, onko lapsi jossain hoidossa? Jos on, niin miten ruokailut ovat sujuneet?
 
Helpottaa aika paljon, kun tosiaan tuota biisonia on vähän huonosti saatavilla.
omissa lähikaupoissa ei ole.. pitänee vielä tarkistaa isommat kaupat. on kyllä hinnakkaan oloista, on tuo porokin vähän.

voihan teillä alkaa käymään ruoat nopeamminkin, meillä ollut kaikenlaista mutkaa näissä ruoka-asioissa ja nyt kun pitää antaa valvottua ruokavaliota, joka ei käy.. niin ei pääse tilanne paremmaksi. oma yksityinen lääkäri tunnistanut oireita, julkinen ei.

oletteko kokeilleet teff-viljaa, jänistä, uuden seelannin lammasta, kengurua, strutsia, marja-aroniaa..

muksu on kotihoidossa, ruokarajoitteisien lapsien pääsemisestä hoitoon en tiedä. kuitenkin on ankeaa ja raastavaa se, kun ei voi antaa kohta 5-vuotiaalle lapselle mitään, mikä ei aiheuta refluksia..
 
Hei!
Meillä oli tuo keskimmäinen joskus melko allerginen, tilanne alkoi helpottaa yhenäkin lapsen ollessa n.1,5v.
Juurikin vuoden iässä tuntui ettei mikään uusi sopinut, pidettiinkin liki kk tauko ettei kokeiltu _yhtään mitään_ uutta.
Nyt enää on jollain tavalla allerginen laktoosille, ts. se tekee iho oireita suolisto-oireiden lisäksi. ja guava on toinen mille on allerginen. ja raaka kanamuna.

Vuodeniässä sopivia ruoka-aineita oli 10 joista yksi oli äidinmaito ja 5 lihaa, eipä paljon naurattanut.
viljoina oli allergiakautena riisi, tattari, amarantti ja quinoa, pahimmat oireet tuli maissista, hirssistä ja kaurasta, ensimmäinen kotimainen mikä alkoi käydä oli ruis.
Tuon maissin takia ei sopivaa korviketta löytynyt, mutta yllättäen kaupan soijamaito kävi.
Toivokaamme että muillakin helpottaa rumba.
 
Meillä oli esikoisella vuoden iässä yksi sopiva kiinteä (bataatti) + neocate. Kuitenkin jo 2 -vuotiaana alkoi sopia viljat ja tavallinen maito, eli meille tuo vuosi teki ihmeitä.
Meillä ruokavaliota saatiin kasvatettua rotaatiolla, se olikin meidän ja pelastus ja antoi myös minulle uskoa ja rohkeutta kokeilla sitkeäasti uusia ruoka-aineita.
Raskasta se oli, meillä oli lisänä vaikea refluksi ja astma. Refluksi ja astma ovat edelleen, tyttö on nyt 5-vuotias. Refluksi ei ollut allergiaperäinen, nyt näyttää että ikä tuo helpotusta siihen ja lääkitystä on saatu jo vähän purettua.
 
Meillä 4 v tyttö, allergiat alkaneet n. 1-2 kk iässä, tällä hetkellä käy n. 25-30 ruoka-ainetta ja helpotusta ei vielä ainakaan ole muuten kuin pitämällä ruokavaliolla oireet kurissa.

Lapsi on ollut ryhmäperhepäiväkodissa 1 v 8 kk saakka. Muuten on sujunut hyvin, paria maito tapaturmaa lukuunottamatta, eli vaikka ihan pienenä ei ollut kuin n. 7-10 ruokaa niin silti keittiöltä tuli ruuat.

Pidin tärkeänä että menee päiväkotiin missä useampi hoitaja, jos joku sairastuu ainakin joku tietää allergioista. Eikä tarvi joka vessareissuun raahata allergista myös mukaan ettei vaan saa väärää ruokaa.

Meillä ollaan pahiten allergisia; maito, kananmuna, vehnä, ruis, ohra, riisi, soija, kana ja peruna. Allergioiden lisänä on astmaepäily.
 
Kiitoksia kaikille vastauksista. Olen ajatellut kokeilla jossain vaiheessa rotaatiota, jos sillä saisi vähän laajennettua ruokavaliota. Ensin taidan pitää kyllä hieman taukoa kokeiluissa ja kerätä omia ja pojan voimia. Nyt kun vielä tuntuu olevan koko ajan flunssaa tms. päällä.

Ja kai sinne hoitoonkin uskaltaa sitten aikanaan viedä. Toivottavasti silloin olisi edes vähän parempi tilanne..
 
Tulin pitkästä aikaa tänne lueskelemaan ja muistelemaan menneitä. Siis pari lohdutuksen sanaa : ) Meillä lapsi kohta neljä vuotias. Historiaa on ihan muutaman kuukauden ikäisestä asti. Vuoden iässä söi ainoastaan bataattia, poroa ja vadelmaa + neocatea. Kun ei mikään ruoka-aine sopinut otettiin rauhoittelujakso, jolloin mitään uutta ei kokeiltu. Sitten piirsin viikkokalenterit kaikista ruoka-aineista rotaatioksi, ts. yhtäkään ruoka-ainetta ei syötetty kahta kertaa peräkkäin, ei edes samalla viikolla. Silloin tuntui että se kesti iäisyyden mutta jälkikäteen se taisi mennä ohi muutamassa kuukaudessa. Aina ruksittiin kalenteriin mitä oli saanut milloinkin ja seuraaville päiville oli olemassa oirekalenteri. Näin yritettiin saada kiinni mahdollisia pahiksia, mutta ruoka-ainerotaatiolla niitä ei tullutkaan. Ruokavalioon saatiin tällä tavoin puuroiksi, tattari, hirssi ja quinoa, hedelmäksi vadelma, mustikka, persikka ja vihanneksiksi bataatti, kukkakaali, ja hui enpä muistakaan enää. Kahden vuoden ikäisenä alettiin siedättää vähitellen rotaation avulla ruista ja kauraa ja lopulta meni sitten leipä kuin leipä. Allergioiksi jäi edelleen muna, maito ja soija, ja oireet sellaiset että epipen-kynä kulki jatkuvasti lapsen matkassa. Nyt siedättämällä hyvin hitaasti ja tuumaillen olemme saaneet sopimaan soijajogurtin ja jäätelon ja tänä keväänä on syöty ensi kerran jo juustoa pizzan päällä ja ensimmäisiä lusikallisia tavallista jäätelöä. Sitä en tiedä päästäänkö munan kanssa koskaan sinuiksi, epäilen vähän kun on niin rajut oireet. Mutta näin kun historiaa katsoo, niin saadaan olla onnellisia että vain muna ja osin maito on tällä hetkellä allergisoivia. Ensimmäisenä synttäripäivänä tarjolla oli bataattilastuja, nallekarkkeja ja tattarista tehtyjä lettuja. Tänä syksynä ei tarvitse enää juuri murehtia mitä pöytään laittaisi. Kakkua ei saada vieläkään, mutta eihän lapset siitä niin tykkääkään. Kynttilät on puhallettu jäätelöltä tai vaikka lättykasalta. Tsemppiä teille, asia helpottaa kyllä vaikkei sitä tuossa vaiheessa millään usko!
 

Yhteistyössä