Montako talofirmaa kilpailutitte?

Kastelli, Kannustalo, Puutalo 10, Lapponia, Klassikkotalot. Eli ganska monta.. Mutta kannatti, sillä jo kilpailutusvaiheessa oli palveluissa, täsmällisyydessä jne. suuria eroja. Paketteja oli vaikea verrata suoraan toisiinsa, sillä osassa oli enemmän mukana kuin toisissa jne. Hinta, laatu ja palvelu vaikuttivat kovasti.

Meille on tulossa kesän mittaan Kannustalo. =)
 
JukkaTalot, Herrala-talot ja Vaajatalot kilpailutettiin, ja nyt hinnat ihan samoissa 1000-2000? heittoa.. Herralan pohjalla tehdään talo, joten ehkä se on sit se Herrala. Vaikka palvelu on ehdottomasti ollu parasta JukkaTaloilla!
 
Moikka,

Me pyydettiin tarjous 3 firmasta; Kannustalo, Teri-Talo ja Sivo. Päädyttiin Kannustaloon ja heillä harjakattoiseen Rauhalaan!! IHANAA!! Mitä Kannustalon malleista te muut valitsitte?

Hämmästyttiin että heillä paketti oli todella kattava ja hyvän hintainen! Kaikki oli pelotellu meitä aiemmin "on se Kannustalo vaan niin kallis" - ei ollut meidän tapauksessa. Tammikuussa tulee talopaketti tontille ja myös vauva, joten tosi kiva yhdistelmä! :LOL: Saa nähdä kumpi ensin ;)
 
Alkuperäinen kirjoittaja JonnaP:
Moikka,

Me pyydettiin tarjous 3 firmasta; Kannustalo, Teri-Talo ja Sivo. Päädyttiin Kannustaloon ja heillä harjakattoiseen Rauhalaan!! IHANAA!! Mitä Kannustalon malleista te muut valitsitte?

Hämmästyttiin että heillä paketti oli todella kattava ja hyvän hintainen! Kaikki oli pelotellu meitä aiemmin "on se Kannustalo vaan niin kallis" - ei ollut meidän tapauksessa. Tammikuussa tulee talopaketti tontille ja myös vauva, joten tosi kiva yhdistelmä! :LOL: Saa nähdä kumpi ensin ;)
Meille on tulossa Aurora, kakskerroksinen (huoneistoala 248), kaikki on pankin siunausta vaille valmista. Pystytys meillä myös näillä näkymin tammikuussa.
 
Meidän Kannustalo mallimme on Harmaja ja siitä oma malli. Eli omien piirrustuksien pohjalta heidän arkkitehtinsä piirsi meille talon Harmajan henkisesti. Ihana! :heart:

Ja samaa pelottelua mekin saimme kuulla Kannustalon "järkyttävän kalliista hinnoista". Vaan toinen oli totuus.. :p
 
MinnaV: Pakko kysyä et mikä on teidän budjetti/talopaketin hinta? Entä mikä Auroran malli/muunnos on kyseessä? Itse olen haaveillut jo pitkään Kannustalosta ja haaveena on aurora tai long island, noin 250 neliötä. Tonttia etsitään ja sen jälkeen aletaan suunniteleen taloa enemmän. Olisi kiva kuulla muiden budjettia, niin tietäisi vähän os.viittaa =)

Voit myös mailata, jos et tahdo tänne budjettia laittaa: viitanen@hytti.uku.fi
 
Me kysyttiin Kannustalolta, Omatalolta, Avainkodilta, Kastellilta, Jukka-talolta, Mittava Kodilta, Klassikko Talolta ja Vaajataloilta tarjoukset. Osa oli samalla pohjalla, osa oli saman tyylisiä heidän oman mallistonsa taloja. Klassikkoon lopulta päädyttiin.
 
Alkuperäinen kirjoittaja lilliputti:
kaksi kilpailutettiin;kastelli ja mammuttihirsi.päädyttiin mammuttihirteen-laadun ei hinnan takia.kastelli olisi kyl ollut halvempi.
Meille tulee hirsitalo. Katselin just Mammuttihirren malleja vaihtoehtona Kontio, Finnlamelli, Honka, Lapponia..tiedätkö Lilliputti muita firmoja?

Miten kilpailuttamisessa kannattaa toimia? Onko jossain sivuilla tietoa, mitä kannattaa ottaa huomioon? Kuinka paljon voi vaikuttaa suunnitteluun? Aika linnoja noiden talofirmojen sivuilla, meille riittää pieni näpsäkkä talo, jossa saisi olla huvilamaisia piirteitä. Tarkoitan toisen kerroksen isoa terassia. Onko lakisääteisiä juttuja siitä, millaisia piirteitä täytyy olla ympärivuoden asuttavassa talossa? Nämä säädökset ovat kuulemma kiristyneet?

Kiitoksia vastauksista.

:flower:
 
Hei,

Kilpailutettiin kastelli, mittava ja lappli talot. Lappli talo valittiin ja ollaan asuttu nyt 1 1/2 vuotta, tyytyväisiä ollaan oltu valintaan. Niin ja pohja oli eri firman malli kuin mikään noista aiemmin mainitsemistani ja siihenkin vielä tehtiin joitakin muutoksia meille sopivaksi.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Rania:
Onko lakisääteisiä juttuja siitä, millaisia piirteitä täytyy olla ympärivuoden asuttavassa talossa? Nämä säädökset ovat kuulemma kiristyneet?
Mitä tarkoitat noilla lakisääteisillä jutuilla? Rakennuslaki määrää vaikka kuinkas paljon asioita, miten talo pitää rakentaa, muttet varmaankaan tarkoita sitä.
Ympärivuotisessa asunnossa pitää olla mm. toimiva vesi- ja viemärihuolto ja rakenteen energiatehokkuus pitää olla tietyn rajan alle, eli ympärivuotiseen asumiseen tarkoitetun talon seinistä ei saa tuuli puhaltaa läpi :)
Jos tarkoitat ulkonäköä, siitä määrää kaavoitetulla alueella kaava. Periaatteessa voi rakentaa minkä näköisen talon vain, mutta kaava saattaa määrätä, että pitää olla "1½ kerroksinen, puuverhoiltu, harjakattoinen, vaaleanvihreä" tai vaikkapa "1 kerroksinen, tiili- tai rappaus pintainen vaalea, pulpettikattoinen".
Monet ovat palkanneet vastaavan mestarin jo talon suunnitteluvaiheesta alkaen ja hän on auttanut tarjousten vertailussa ja laskenut lopullisia kustannusarvioita eri vaihtoehdoista.
Suurin osa talotoimittajista tekee talon ihan omien suunnitelmienkin mukaan. Poikkeuksena ns. avaimet käteen paketit, joissa muutokset eivät ole mahdollisia.
 
justiinsa
Jukka-talo, Kastelli, Herrala, Omatalo/Puutalo, Kannustalo.

Kannustaloilta ei löytynyt sopivaa pohjaa. Olisivat kopioineet toisen talofirman pohjan, jos sopiva löytyisi, mutta hinta ei natsannut kohdalleen.

Omatalo/puutalo, kastelli ja Jukka-talot olivat aika tasaisia. Herrala tipahti kalleutensa takia.

Lopulta päädyimme Jukka-talon malliin. Löytyi vain sopivin pohjapiirustus meidän 6 henkiselle perheellemme. Hinta oli edullinen verrattuna Kastellin vastaavaan malliin ja toimituspakettiin kuului enemmän tavaraa. Lisäksi pystytysporukka tuli talotehtaan kautta eli siinä oli tehdastakuu. Kastellilla olisimme joutuneet tekemään sopimuksen pystytyksestä erikseen jonkin porukan kanssa, jonka työn jäljestä ei sitten olisi ollut takuita.

Pakettiin tingattiin vielä hinnanpudotuksen jälkeen vuoluxin 10,5W kiuas ja saunanlauteet.

Nyt on asuttu uudessa kodissa reilut puoli vuotta. Tyytyväisiä ollaan oltu kaikkeen toimintaan. Jokin tavara on voinut loppua kesken, mutta soitto tehtaalle ja olemme saaneet heidän piikkiinsä hakea lisää lähimmästä rautakaupasta. Ystävällistä ja asiantuntevaa neuvontaa olemme saaneet aina kun olemme tarvinneet ja ison plussan ansaitsee myös Jukka-talojen paikallinen myyntiedustaja. Häneltä saimme paljon vinkkejä ja neuvoja.
 
Me ollaan kilpailutettu Jetta-Talo, Heikius-Talot, Vaaja-Talot ja Kastelli. Paras kaksikko jäljellä, Heikius ja Vaaja, joista voittajaksi ilmeisesti Vaaja-Talot. Meillä oli ratkaisija valinnassa, kuljetus. Rakennamme nimittäin saaristoon joten huomioon piti ottaa kuljetusmahdollisuukset, jossa tuli ilmi että Heikius-valmis talo-toimitus ei ole mahdollista ahtailla saaristolaivoilla. Joten, ilmeisesti otamme siis Vaajatalon, suurelementti ja samalla talonedustajalla on myös rakennusyritys, joten saamme talon valmiina mutta tehtynä paikanpäällä. Vaajatalon edustaja oli myös kaikista taloedustajista rehellisin ja sai plussan siitä että hän itse on saaristolainen ja tuntee saaristoympäristön ja sen olosuhteet.
 
Vaula
Me kilpailutettiin Herrala, Vaaja-talot ja kastelli.

Kastelli putosi sen takia, että meille sopi paremmin rakentaa suurelementeistä. Herrala ja Vaaja olivat aika tasaväkisiä. Herrala jäi kuitenkin vähän halvemmaksi, joten siihen päädyttiin. Meidän talopaketti tulee vasta maaliskuussa, joten vielä en osaa sanoa miten asiat Herralan kanssa sujuu. Tähän asti kaikki mennyt mukavasti.
 
Kilpailutettiin Jukka, Jetta ja kastelli, päädyttiin kastelliin, koska oltiin itse valmiita tekemään paljon talon valmistumisen eteen, kastelli otettiin sateelta suojaan asennuksena ( eli http://www.kastelli.fi/kastelli/miksikastelli/jarkeva_rakentamistapa/asennusvaihtoehdot/sateelta_suojaan )
 
Barbuto: mihinpäin rakennatte? Meillä nimittäin kävi ihan samanlaisesti Teritalon edustajan kanssa- ihan uskomatonta heidän "palvelu", joka oli aika olematonta...

Mekin päädyttiin Kannustaloon (Rauhala 1.5 krs harjakatto) ja meillä samat mietinnät tuon itse tehtynä vs urakoitsija. Meidän laskelmien mukaan talon rakentamiseen palaa n 1000-1500 h, jos siitä hakee tuntuvaa säästöä, pitäisi olla aika reippaasti joka ilta ja viikonloppu töissä, mikä meillä oli ihan mahdoton ajatus, kun mies tekee aika pitkiä päiviä ja meillä on 2 pientä touhujaa (alle 3 v.). Eli puhutaan että oman työnosuus pitää jo olla aika monissa sadoissa tunneissa, ja vielä ottaen huomioon että oma työtahti on hiukan eri kun ammattilaisten eikä tule turhia mokia matkan varrella, jotka entisestään lisää aikaa = kustannuksia. Pääsee sitä paitsi nopeammin muuttamaan, jolloin ei tarvitse asua muualla esim vuokralla = säästää siinäkin :) LIsäksi aikaa kuuluu kyllä yllättävän paljon ihan näissä taustahommissakin.

Mutta kukin tyylillään, näin me vaan kanssa tämä itsellemme perusteltiin tähän elämäntilanteeseen, kun halutaan viettää niin paljon perheenkeskeistä aikaa kun mahdollista:)

Nyt meillä laitetaan jo väliseiniä ja pian pintoja ja täytyy sanoa kun homma alkoi tammikuussa, niin aika mutkatonta on ollut. Toukokuussa jo muutetaan sisään, jos ei jotain yllättävää tässä käy, mikä on aina tietty mahdollista ;)
 
Arvatkaa mitä meillä tapahtu Teritalojen kanssa!?! Heiltä tuli ihan tässä vähän aikaa sitten taas tarjous siitä talosta jota silloin aluksi kyseltiin ja josta saatiin jo viime syyskuussa 07(?) tarjouskin. Ei kuulkaa ihme, jos ei palvelua ehdi kaikille antaakaan, kun mekin sinne ilmoitettiin heti että ei oteta hein tarjoustaan vastaan, vaan Kannustalojen... ja nyt tuli taas samat paperit.

Barbuto! Toinen oma talo menossa mieheltä, ja muutama vieraskin tullut tehtyä. Ei tarvi olla pappa tai lukkoseppä välttämättä ;)
 
Parahin Hyacinth: nii-i, eikös sun ukkos ollutkin ammattilainen? Ei riitä aika, eikä kiinnosta opetella.

:whistle: [/quote]

Joo-o, metallipuolen käynyt asentaja-koneistaja ja metallialan yrityksessä työnjohtajana. Mitä tuollain sivubisneksenä rakentanut yhtä ja toista huvin ja mielenkiinnon vuoksi. Sitä vaan, että ei sitä tarvi olla ammattilainen, kyllä sitä voi muutenkin osata. Ja uskon, että monesta meistä löytyy monitaitureita muistakin ja ainakin kovaa tahtoa. Ei voi sanoa yks kantaan, että parempi jättää ammattilaisille nuo hommat. Monen unelma on tehdä jotain suurta ihan itse. Niin ku mieheni, kun teki ekan talonsa, ja se oli se mein eka koti. Sokkelia kun alettiin muurata, paikalla oli viis miestä, joista yks, kaivinkonekuski, oli nähnyt kerran miten harkkoja muurataan. :D :wave:
 

Yhteistyössä