Muiden lapset kipeiksi hampaiden tulon yhteydessä?

:xmas: moikka moi!

Ihan mielenkiinnosta halusin kysyä asiaa. Meillä on n. 8,5kk tytär ja jokaikinen kerta kun tulee hampaita tytölle tulee paha flunssa. Ja aina tulee kaksi hammasta kerrallaan (huh,mikä helpotus) Nyt löytyy neljä hammasta. Ja nyt olis tulossa kaksi hammasta lisää. Eilen ilalla iski flunssan pahaksi, eikä meillä siis juuri nukuttu. Onnekis tuli nytten eikä jouluksi =)

Siipä haluaisin tietää josko muillakin olisi näin? :p
 
No meillä pojalla on nyt pieni flunssa ja hampaat kuultaa alhaalla ikenistä. Sais nyt tulla läpi asti, että päästäis jatkamaan kiinteissä makujen vallotusta. (Allegikko kun on, niin ei saa oireillessa uusia alottaa) Kaks hammasta näkyy sellasena lasimaisena, mut veikkaan kuitenki puhkeevan yhden kerrallaan... Saa nähdä miten käy ja millon. Ois kiva joululahja, niin päästäs noista vaivoista. :D Kutinan takia on myös heräilty öisin ja välillä suppoakin tarvittu.

Korvatulehduskin oli, vaikka flunssa ei missään vaiheessa o ollu paha. Se kyllä seurausta siitä, kun oli röörit tukossa... Ei saatu millään imettyä räkää pois. Onneks nyt ei o enää tarvistakaan, kun lähinnä yskimisenä ja rohinana ilmenee.

Kuinka kauan teillä on tosta flunssan alkamisesta menny siihen, ku hampaat tulee läpi? Poika on hautonu noita sen verran monta viikkoa, että alkaa tuntua loputtomalta. :)

Myy ja poikanen 6kk
 
Hmmm.. Hyvä kysymys.. =) oiskohan vajaa viikko. "Oireet" alkaa jo monta viikkoa aiemmin. Kiukkusuus, levottumuus(varsinkin yöt) ja sylissä pitäs saada olla koko aika. Mut onneks heti aina helpottaa kun hampaat on tullu ikenistä läpi. Niin ja ne kiukku päivät tuntuu kestävän loputtomiin =) Ja näin iltasin tyttö alottaa sellasen pienen porsaan vinkumisen, inisee ja vikisee kun ei oo mikään hyvä. Vitsaillaan miehen kanssa että joulupöytään pitäs laittaa possuks :LOL: Yöksi täytyy aina laittaa suppo, ei tule muuten nukkumisesta mitään.
 
Meillä kans suppo aina yövaipan vaihdon yhteydessä... Joskus pitää aamuyöllä pistää toinen, mut ei kovin usein. Oli väliä, ettei tarvinnu, mut nyt taas... Loputtomalta tuntuu toi hampaiden hautominen. |O

Meillä kans vikistään ja kitistään iltasin... Väsymystä. Ennen puolta ysiä ei kuitenkaan nukahda vaikka mitä tekis. Annan sit rauhottua syöissä pötkötellen ja nukahtaa omia aikojaan. Aika säännöllisenä on kuiten nyt pysyny. Yöllä heräilee aika paljon edelleen, mut on kyllä pahimmasta helpottanu kovasti... Nyt on tunti tai joskus parikin välissä eli yhteensä heräilyjä yössä ehken viis entisen kymmenen (ja enemmänkin) sijaan.

Ei taida meillä päteä tuo aikataulu... Korvatulehdus todettiin viikko sitten keskiviikkona (antibioottikuurikin loppui jo) ja flunssa alkoi jo edellisenä keskiviikkona tai torstaina. No0, odotellaan vielä... Eihän tässä muutakaan voi. :LOL:
 
meil on kans ollut tosi räkästä, krohissu, yskää ym.. entiä oisko hampaista,paljon mahd.ensin 2 alahammasta samaan aikaan ja sitten alko pukkaan 3 kulmahammasta samaan aikaan ja viäkään ei oo kokonaan :/ .tyttö nyt reilu9kk.
 
Löytyipä mielenkiintoinen ja samalla ajankohtainen aihe. Meillä tuli keskiviikkona alhaalle eteen yksi hammas näkyviin. Nyt sitten iski eilen nuha ja yskä. Lämpöä ei ole. Poika on vajaat 6kk vanha.

Lieneeköhän lisää vastaavia tapauksia ja kokemuksia? Onko jollain faktatietoa aiheesta esim. jotain lastenlääkärin kommenttia tai artikkelia tms.?
 
Täällä on hampaiden tulon yhteydessä aina noussut kuume ja kova flunssa..tyttö ihan tukossa ja kiukkuinen. Lääkärin mukaan yleistä ja aivan normaalia :) Tuolla syntyneissäkin oli pino aiheesta ja sitä lukiessa huomaa ettei tod ole ainut kenen vaaville näin käy. Meille hampaat tulleet aina kaks kerrallaan, nyt tulossa kerralla neljä hamppia ja kiukku ja flunssa sen mukainen |O

Särkylääkettä yöksi vaikkei illalla olisikaan itkuinen niin saa yön nukuttua..
 
Eilen just törmäsin lastenlaakari.com sivulla tälläseen pätkään

"Hampaiden puhkeamista syytetään usein kuumeen syyksi. Kuumetta uudet hampaat eivät kuitenkaan aiheuta vaan kyse on yhteensattumasta: lapset alkavat sairastella infektioita 1/2-1 vuoden iässä eli samaan aikaan kun hampaat ilmaantuvat."

Nuha on meilläki tullu hampaiden tulon yhteydessä, kolme hammasta löytyy nyt :)
 
täällä on kans ollut flunssassa ja köhinyt, kun on hampaita tullut. nyt on 2 hammasta. taas on nuha, mutta en tiiä tuleeko hampaita samalla kertaa. Ekat hampaat tuli, kun oli muutamaa päivää vaille 7 kk. Nyt ikää 8kk. Ei ollut kiukkunen, kun hampaat tuli. pitää koputtaa puuta, ettei seuraaville ole kiukkunen :headwall:
 
Meillä on ollut aivan järkyttäviä tuskia puhkeavien ylähampaiden kanssa. Alhalle puhkesi kaksi hammasta yhtäaikaa 5kk:n iässä. Nyt tytön ollessa 9kk näyttäisi siltä, että ylös puhkeaa neljä (!) hammasta yhtäaikaa. Tätä ihmeteltiin lekurinkin kanssa. Voi sitä ilon päivää, kun ne hampaat sieltä ilmaantuvat =)
 

Yhteistyössä