Munakas
5 kpl munaa
5 dl kevytmaitoa
1 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
Täyte
1/2 rkl rypsiöljyä
300 g naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
2 kpl sipulia (hienonnettuna)
1 rkl lihafondia
1/4 tl mustapippuria
2 tl yrttimaustesekoitusta (suolaton)
100 g tuorejuustoa (rasvaa 15 %) (valkosipuli)
3 kpl tomaattia (kuutioituna)
Kuorrutus
100 g juustoa (raastettuna)
Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, jauhot, suola ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
Paista munakasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia ja kumoa vähän jäähtyneenä toiselle leivinpaperille.
Valmista täyte pohjan paistuessa uunissa. Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja lisää joukkoon sipulit. Mausta seos fondilla, mustapippurilla ja pizzamausteella. Hauduta pannulla noin 10 minuuttia ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomaatit.
Levitä täyte munakaspohjan päälle ja pyöräytä levy leivinpaperia apuna käyttäen melko tiukalle rullalle. Pane munakasrulla takaisin leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja ripottele päälle juustoraastetta. Kuorruta 200- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin.
.Koristele tuoreella basilikalla. Tarjoa raikkaan salaatin kera.
.Vaihtelua munakasrullaan saat lisäämällä taikinaan esimerkiksi pakastepinaattia, tomaattipyreetä tai yrttejä. Täytteeksi sopivat myös sienet, kasvikset ja kala.
.Keliaakikolle sopivan munakasrullan saat käyttämällä taikinaan hiivaleipäjauhoja vastaavan määrän gluteenitonta jauhoseosta.