Muita yhtä vähän nukkuvia 2v5kk ikäisiä?

Meidän 2v5kk ikäinen poika jätti kesällä päikkärit pois. Nukkuu kyllä n. kerran viiikossa autossa puoli tuntia. Illalla menee nukkuun n.klo 20 ja herää aamulla klo 6. Välillä on mennyt klo 21 nukkuun ja heränny silti kuudelta. Yöllä herää pari kertaa. Puolen päivän aikaan on selvästi väsynyt mutta häntä ei saa millään nukkuun. Oon aina välillä yrittänyt mutta vaikka tunninkin nukuttais, hän vaan huutaa ja pistää vastaan.Ja saa lopulta kauheen raivarin.Eikä nukahda.
Pikkasen kyllä huolestuttaa, että nukkuuks toi kaveri tarpeeks? Ja miks se ei voi päivällä nukkua, vaikka on tosi väsynyt. Onko muilla kokemuksia vastaavasta?
 
Muistan jostain lukeneeni että n. 3-vuotiaan unen tarve olisi 10-13h vuorokaudessa, joten niihin puitteisiin pääsis tuolla unimäärällä. Tosin lapsen unentarve iästä riippumatta on henkilökohtainen. Meillä kans 2,5v, joskus nukkuu päiväunet (1,5h) ja on päiviä milloin ei saa millään nukkumaan. Yöunia nukkuu 10h.
 
Meillä tyttö jätti 2v3kk iässä päikyt vaikka olisi silloin vielä tarvinnut jokusen päivän viikossa niitä. On kotihoidossa joten on saanut kyllä nukkua kunnon yöunet, nukkuu keskimäärin 11h yössä.
Muutama kuukausi sitä "siirtymävaihetta" kesti, eli nyt on jostain keväästä olleet unet balanssissa, pahimman uhmavaiheen helpotuttua.
Teilläkin on poika varmaan päättänyt olla nukkumatta vaikka kuinka nukuttaisi, aika auttaa tässäkin. Kyllä se siitä tasoittuu. :)
 
Meillä tyttö nyt 3v1kk. Päikyt jäi pois 2v7kk. Nukkuu öisin 22-8, joskus jopa klo 9. Tuossa vaiheessa, kun päikyt jäi pois nukkui vain 8-9h yössä ,mutta nyt muutaman kuukauden vähän enemmän.
 
meillä 2.5v nukkuu noin 11h yössä ja 1.5h pvällä... ja selvästi tarvii ainakin tuonverran unta.. toki koitti tuossa reilu2v jättää unet pois ja hetken oli vaikeaa mutta sitten yliväsynyt ja kiukkusi ja huijaamalla aloin uudelleen nukuttaan ja nyt taas nukkuu hienosti... kyl musta 12h tarvii tuon ikäiset viä ainakin.
 
Meilläkin saman ikäinen laittaa hanttiin, kun nukuttaa päikkäreille, mutta kun selvästi tarttee vielä ne päikkärit, niin nykyään nukutan matkasänkyyn (ei pääse sieltä itse pois) ja vaikka 1,5 tuntia, niin kyllä nukahtaa. Nyt homma alkaa jo sujua, kun meen itse pötköttämään sängylle viereen ja sanon "ettei tartte nukkua, mutta levätään vähän aikaa, äitikin lepää." Aikasemmin nukutin pojan ulos rattaisiin, mutta sekin alko olla sen verran työlästä, että helpompi huudattaa kotona kuin raitilla tai pihassa.
 

Yhteistyössä