Muutorverokortti sosiaalietuuksiin??

Elikkäs, miten sitä käytännössä haetaan? Pitääkö olla Kelan päätös mukana sosiaalietuuksien määrästä ja sen päätöksen kanssa mennä verotoimistoon hakemaan muutosverokortti vai miten se käytännössä haetaan?
 
No mie otin sen paperin minkä kela lähetti, siinä lukee kaikki maksut mitä tuleman pitää bruttona. Sitten täti laskeskeli ja kyseli lisää (pitää myös olla tiedot mitä JO tienattu alkuvuodesta) ja laittoi paperin kouraan.
 
Etsit
tiedot alkuvuodelta tienatuista ja nyt tästä eteenpäin/kk päätöksen mukaan, soitat verohallinnon numeroon (löytyy vero.fi muutoskorttia varten oma numero!) ja soitat sinne, luettelet tienatut ja jatkosuunnitelman, tai sitten käyt suoraan verotoimistossa näillä samoilla ohjeilla. Tuo puhelu on yksinkertainen, ja aina olen saanut hyvää palvelua. Otat sen näillä tiedoilla nyt sitten toistaiseksi, ja jos tiedot vielä ennen vuoden loppua muuttuu, soitat uudestaan. Niitä voi pyytää vaikka joka kuukausi, pääasia että on prosentit kohdallaan, eikä tule maksettavaa mätkyjen muodossa!
 
Mä eilen just tein muutosverokorttihakemuksen netin kautta. Syötin sinne tähän saakka tienaamani + vielä tulevat lomarahat. Sitten vaan laskin mitä suuurinpiirtein saan äippärahaa ja muita etuuksia. Laitin vähän yläkanttiin ettei sitten ole prossa liian pieni. Veroprosentti tippui silti 6 prosenttiyksikköä. Aika paljon enempi saa rahaa käteen.
 

Yhteistyössä