N. 1,5v:n siirtyminen omaan huoneeseen nukkumaan...

  • Viestiketjun aloittaja "mievain"
  • Ensimmäinen viesti
"mievain"
...Kuinka sen toteuttaisi? Ajattelin lähinnä kahta vaihtoehtoa, olisiko parempi...


a) muutos kerralla kuntoon; sänky huoneeseen ja sillä siitä lähtien kaikki unet siellä?

b) pehmeämpi lasku; matkasänky huoneeseen ja aluksi päiväunet siellä, kunnes jonkin ajan kuluttua vaihdetaan oma sänky tilalle ja sen jälkeen kaikki unet omassa huoneessa?


Lapsi on 1v 5kk ja pikkuhiljaa olisi hyvä siirtyä omaan huoneeseen nukkumaan, koska pikkusisarus on tulossa ensi vuoden alussa. Ja siksi jo nyt, jottei yhdistä tätä "hylkäystä" sitten siihen vauvaan... Lisäksi olisi tarkoitus tästä toivuttua vielä vaihtaa lastensänky tuon pinniksen tilalle...
 
"nekku"
En osaa staretegiassa auttaa, mutta voin oman kokemuksen mukaan kannustaa muuttoon. Me ei jaksettu "kiusata" pientä ja totuttaa nukkumaan omassa huoneessa. Nyt vauva kotona ja taapero herää aina vauvan itkuun eli pakko siirtää vauvan tieltä omaan huoneeseen, mikä varmaan tuntuu hylkäykseltä :(
 
"mievain"
Juuri siksi, että isompi saisi sitten unirauhan kun vauva huutaa öisin.

Kyse ei siis ole nyt siitä, miksi laitan ja laitanko sen toiseen huoneeseen, vaan että miten laitan?
 
"vieras"
[QUOTE="mievain";26877286]Juuri siksi, että isompi saisi sitten unirauhan kun vauva huutaa öisin.
[/QUOTE]

1,5v on pieni lapsi vielä itsekin. Vaikka hän on isosisarus pienemmälle vauvalle niin ei se tee siitä taaperosta isompaa lasta. Vaan edelleen hän on pieni lapsi jolta moni vanhempi vaatii enemmän kun on pienempi vauva talossa.

Eikö isä voisi nukkua isomman lapsen kanssa toisessa huoneessa ja äiti vauvan kanssa toisessa huoneessa?
 
Meillä esikoinen nukkunu ihan pienestä asti päikyt omassa huoneessa, taisi olla n.5kk kun siirty yöunetkin sinne nukkumaan.. Tavalliseen sänkyyn siirty 1v iässä kun ei enää pinnasängyssä pysyny eikä ollut mitään ongelmia.. Päinvastoin unet parani kaikilla heti omaan huoneeseen päästyä. Muutaman kerran yritti karkailla tai viereen kömpiä mutta takasi palauttaa vaan :) Eikä antaa periksi :)
 
"mievain"
Jep, moni tuttuni on laittanut 1,5v iässä omaan huoneeseen eikä siitä ole kenelläkään ollut mitään huonoa sanottavaa. Tietenkin itkuhälyttimet asennetaan niin että herään yhtälailla tämän isomman lapsen heräämiseen. Tämä ei siis nyt ole se, mitä tulin tänne jauhamaan.

Isommalla tarkoitan siinä hetkessä isompaa lasta, en korota häntä "isoksi" lapseksi, vaan ainoastaan erottaakseni hänet vauvasta johon verrattuna taapero on väistämättä isompi. Ja kuten huomaatte, moni laittaa jo vauvankin omaan huoneeseen.

Meidän lapsi herää helposti yöllä ääniin (kissan mourunta ym), joten en usko hänen nukkuvan kovin antoisasti pienessä makuuhuoneessamme jos vauva huutaa kaiket yöt.
 
tartsika
Mä siirsin lapsen viikko ennen 1-v synttäreitä omaan huoneeseen nukkumaan. Aiemmin ei ollut montaa yötä nukkunut edes pinnasängyssä.. Kerralla vaan vein sängyn lastenhuoneeseen ja lapsi sinne nukkumaan. Koko perhe on nukkunut sen jälkeen paremmin, me ei herätä lapsen levottomaan pyörimiseen, uniähinään tai siihen että unissaan potkii pinnoja, eikä lapsi herää jos me metelöidään yöllä.
Toki muutamat illat ja päiväunet meni totutellessa ja nukuttaessa, mutta nopeasti oppi ja sopeutui.

Lisäys; nukutaan siis viereisissä huoneissa ovet auki niin kuullaan kyllä jos lapsi itkee.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
"Vieras"
Tässä tilanteessa siis kuitenkin lapsi n jo lähellä 2v kun vauva syntyy?

Siirtäisin sängyn kerralla uuteen huoneeseen ja nukuttaisin alkuun niin että makoilisin lattialla kunnes nukahtaa. Jos siirrossa om ngelmia niin voihan jompikumpi teistä nukkua jonkun aikaa siellä lapsen huoneessa patjalla.
 
"vieras"
[QUOTE="Vieras";26879120]Tässä tilanteessa siis kuitenkin lapsi n jo lähellä 2v kun vauva syntyy?

Siirtäisin sängyn kerralla uuteen huoneeseen ja nukuttaisin alkuun niin että makoilisin lattialla kunnes nukahtaa. Jos siirrossa om ngelmia niin voihan jompikumpi teistä nukkua jonkun aikaa siellä lapsen huoneessa patjalla.[/QUOTE]

Minäkin tekisin näin. Meillekin on tulossa vauva kun esikoinen on 2v2kk. Lapsi on nukkunut noin 8kk ikäisestä omassa huoneessaan. Ekat 4kk meni perhepedissä kunnes lapsi alkoi nukkua huonosti ja tilanne parani heti ekana yönä kun siirtyi pinnikseen. Kesti jokusen kuukauden kun vauva alkoi taas nukkua levottomasti ja heräillä siihen kun mies kuorsaa tai kääntyilee kovaäänisesti, mä käyn vessassa jne. Päivisin lapsi oli ihan väsynyt jatkuvasti ja nukkui pitkin päivää vartin unia ja loput ajasta oli kiukkuinen ja silät pilkki. Tilanne muuttui taas samantien kun lapsi siirtyi omaan huoneeseen.

Itse nukkuisin mieluiten perhepedissä, mutta vauva oli toista mieltä :D Että voi voi raukkareppanaa, kun joutuu nukkumaan omassa huoneessa...
 
"jenni"
Siirrettiin meidän 1v4kk ikäinen tyttö ihan "kertarysäyksellä" omaan ihanaan huoneeseen nukkumaan.
Niin että päiväunet nukkui siellä ensin. Vein tytön sänkyynsä ja sinne nukahti. Pusuttelen ja halittelen ja pistän sänkyyn ja menen pois. Sinne nukahtaa. Yöunet ovat vieläkin paremmat kuin ennen. Ennen saattoi herätä itkemään pari kertaa yössä. Nyt viimeiset 3viikkoa nukkunut putkeen ilman äännähdystäkään klo 21-09.
Suosittelen! :)
Ja elä nyt ihmeessä jää siihen viereen makaan/silitteleen jos ei siihen ole tarve. Pusuttele/halittele toivota hyvät yöt ja mene pois. Jos itkee ja kovaa, mene huoneeseen toista äskeiset ja mene pois.
 
"Xxxx"
Ihan ensimmäinen kysymys;nukkuuko tämä 1,5 v yönsä hyvin nyt?koska uusi sisarus tulossa?

Meinaan että jos heräilee nyt, halpointa olisi oitaa kaikki samassa huoneessa. Ja tarv se töihin lähtevä isi nukkuu olohuoneessa.

Mut jos nukkuu hyvin, niin sitten omaan huoneeseen, joko eka niin että nukkuu päiväunia siellä, ja sit kaikki unet, tai sit kerralla kaikki. Meillä siirrettiin yks kaks päiväunille ja siitä samantien jäi omaan huoneeseen.
 
"mievain"
"Pusuttele/halittele toivota hyvät yöt ja mene pois. Jos itkee ja kovaa, mene huoneeseen toista äskeiset ja mene pois. "

Juuri noin meillä menetellään nukuttamisessa nytkin, eli illalla aina samat rutiinit, sen jälkeen sanotaan olohuoneeseen jäävälle vanhemmalle (ja kissoille) hyvät yöt ja pusut, halit. Sitten toisen vanhemman kanssa makkariin lukemaan iltasatu ja pesemään hampaat. Siitä omaan sänkyyn jonne useimmiten jää kerrasta, mutta joinain iltoina siellä pitää käydä kerrasta muutamaan - tuohon ylläolevaan tyyliin.

Meillä oli vauvana käytössä perhepeti+oma sänky, eli meni nukkumaan omaansa, mutta yleensä nukahdettiin ekalle yötissille meidän sänkyyn ja joskus vaikkei nukahdetukaan niin tyttö ei jäänyt kuitenkaan enää yöllä sänkyynsä vaan nukkui ainakin seuraavaan syöttöön vieressämme. Jossain vaiheessa muutaman kk ikäisenä oma sänky alkoi tulla vielä enemmän tavaksi ja vieressänukkumiset harvenivat, yöstä riippuen. Tällä hetkellä tyttö nukkuu useimmiten sen 9-11h heräämättä, tai sitten yhdellä "heräämisellä", jolloin joskus riittää tutin antaminen ja peittely, joskus viereen siirtyminen. Jälkimmäistä tapahtuu ehkä kerran pari kuussa. Ja tämän toivoisin loppuvan vauvan syntymään mennessä, ei varmaankaan mahduttais kaikki neljä samaan sänkyyn ellei ole pakko o_O
 
"Ihmettelijä"
Kyllä teillä on hurjan pitkään lapset makuuhuonessa. Pakko kysyä et milloin teillä on sitä "omaa aikaa" kumppanin kanssa? Meillä laitettiin Peppi nukkumaan 4kk jälkeen omaan huoneeseensa. Ovet on tietenkin auki ja itkun kuulee kyllä ihan yhtä hyvin, kuin että olisi samassa huoneessa.
 
ohpo
[QUOTE="Ihmettelijä";26900977]Kyllä teillä on hurjan pitkään lapset makuuhuonessa. Pakko kysyä et milloin teillä on sitä "omaa aikaa" kumppanin kanssa? Meillä laitettiin Peppi nukkumaan 4kk jälkeen omaan huoneeseensa. Ovet on tietenkin auki ja itkun kuulee kyllä ihan yhtä hyvin, kuin että olisi samassa huoneessa.[/QUOTE]

Öö, mä en hoksaa miten oma aika ja lapsen nukkumissijainti liittyy toisiinsa? Meillä on omaa ja yhteistä aikaa lapsen nukkuessa päiväunia ja 2-4h lapsen nukahdettua yöunille, mutta ei me sitä makuuhuoneessa vietetä nukkuipa lapsi missä tahansa.
 
meillä näin...
eihän se nyt hyvänen aika lasta riko jos omaan huoneeseen tulee muutto. Vanhempi voi edelleen olla nukahtamishetkeen vaikka pitämässä aluksi kädestä kiinni, ennen kuin muuttuu rutiiniksi. Teette vaan asiasta jännittävän ja kivan lapselle, luette iltasadun ja olette tukena ja turvana. Osaahan se lapsi kömpiä teidän luokse yöllä jos herää :) Itse olen siirtänyt suoraa lasten sänkyyn. Tosin tuohon sisarusten ääniin heräämiseen kommentoin sen verran, että meillä ainakin 3 lapsen kohdalla niin, että eipä ne tutut äänet hyvää unta riko, vaikka tulisi kunnon itkujakin pienemmillä :)
 

Yhteistyössä