naapuri ja yksityisyyden rikkominen

kertokaa nyt jos täällä on ihmisiä
noista yksityisyyden rikkomisesta ja kotirauhan rikkomisesta..

sain jo 4 kirjeen naapuriltani..
asumme itserakentamassa omakotitalossa, omalla tontilla..
Ja naapuri lähettelee kirjeitä
viimeisessä haukkui meitä mustalaiseksi vaikka ihan valkolaisia ollaan..
ihmetteli kun en leiki 4kk (lapsi syntyi keskosena)ikäisen lapseni kanssa kesällä nurmikolla..
mitähän siellä kuumassa auringossa leikkiä kun terassilla voi niin pienen kanssa tehdä sen kun meillä nurtsi on itsestäänkin niin kuiva koska siinä tontin kuumin kohta...
töissäkään en saisi käydä kun aamulla otan lapseni mukaan vaikka olisi paukku pakkaset...onneksi autossa on webasto..naapurin nainen ei vissiin sitä tajua..

en jaksa enää nuota kirjeitä..tänään yritin mennä keskustelemaan rauhallisesti mutta nainen ei ollut mitenkään suopuvainen vain lähti pois paikalta.. viimeisen kirjeen huippu oli että olimme yrittäneen pommittaa häntä ilotulitteilla...harmi vaan paikalla on 4 muuta aikuista todistamassa jotta kaikki 2 lähtivät taivaalle ja siellä räjähtivät..

onko kukaan täällä koskaan hakenut kotirauhan rikkomis juttuja tai vastaavia..?paljonko naapurimme saa meitä herjata jotta saisin viranomaiset tähän..
 
Ihmisiä on monenlaisia, sanoo paritalossa asunut. Me muutimme pois kodistamme tulehtuneiden välien vuoksi. Oli todella raskasta, kun aina ahdisti mennä kotiin. Varaa muuttoon ei olisi ollut, ei haluja ja tarkoitus oli muuttaa vasta vähän ennen esikoisen eskariuran alkua, mutta arvosimme mielenterveyttämme taloustilannetta enemmän.

Onko teillä naapurin kirjeet tallessa? Toivottavasti. Menkää niiden kanssa poliisiasemalle kysymään neuvoja (kotirauha, yksityisyys, herjaaminen tulee itselle mieleen). Koittakaa ottaa niin vähän kontaktia naapuriin kuin ikinä mahdollista. Älkää puhuko naapurille ilman todistajaa varsinkaan hänen tontillaan/jos hän on tontillaan (kotirauha).
 
En mäkään osaa muuta kuin lähettää myötätuntoa :hug: ja neuvoa menemään kirjeiden kanssa poliisin juttusille.

Ja yrittää jättää tuommoiset kommentit huomiotta, eihän noissa ole mitään järkeä - itsehän tiedät parhaiten miten lastesi kanssa leikit ja toimit!
 
Jospa naapurilla on pari ruuvia löysällä -sellaista sattuu. Itse yritän kasvattaa aitoja ja suojaista pihaa vaikka meillä ihan mukavat naapurit ovatkin. Outoa touhua.. mietin et mitäs jos palauttaisit hänen kirjeen avaamattomana postilaatikkoon, jos tiedät sen olevan naapurilta. Ja kysy virkavallalta -onhan se vähän pelottavaa ja ennen kaikkea ahdistavaa.
Tsemppiä.
 
Anoppilassa ollut samanlainen tilanne ja kyseessä selvisi naapurin mielenterveysongelmat. Kuulostaa aika samanlaiselta. Appivanhemmat tekivät juuri noin, eivät ottaneet kontaktia naapuriin, ellei tietty naapuri ottanut heihin (kerran ryntäs heille sisälle, kun oletti heidän salakuuntelevan häntä). Ottivat yhteyttä virkavaltaan. Poliisit kävivät tutkimaan asiaa ja saivat naapuri omaiset liikkeelle. Tämä naapuri oli todellakin psyykkisesti todella sairas ja aina kun jätti pois lääkkeensä, hänelle tuli näitä harhoja ja sitten soitteli tai lähettli kirjeitä appivanhemmilleni, kerran lensi kivi kodinhoitohuoneen ikkunasta sisälle.
Uskon että tilanne on varmaan todella ahdistava, tsemppiä!
 

Yhteistyössä