Naapurin törkyinen piha harmittaa - onko mitään tahoa johon asiasta voisi ilmoittaa?

  • Viestiketjun aloittaja "Fiia"
  • Ensimmäinen viesti
"Fiia"
Muistan lukeneeni joskus jostain, että taajama-alueella ei kaatopaikkaa saa pitää ja jos joku näin toimii, niin piha voidaan määrätä siivottavaksi. Nyt vain en löydä mistään sitä tietoa, että mikä taho tämän vaateen voi toteuttaa? Onko jollakulla tietoa asiasta?

Naapurin piha on nimittäin lähtenyt niin sanotusti aivan lapasesta. Tämä on tosi kivaa aluetta, joten törkyinen piha oikein hyppää esille maisemasta. Pihalla lojuu tyhjiä muovipulloja, rakennusjätettä, rättejä/vaatekasoja (mitä lie ovat), lasten tavarat hujan hajan (olivat talven ajan hangen alla..) - kaiken kruunaa sekasotkun keskellä seisova JOULUKUUSI jossa on edellen koristeet ja valot... Lisäksi pihassa on kasvava röykkiö tavaraa, joka vaikuttaisi olevan kaatopaikan kuorma. Mahtaako se vain ikinä tietään kaatopaikalle löytää.. He ovat asuneet naapurissa vasta pari vuotta, joten pahempaa lienee luvassa.. tavara vain kertyy kertymistään. Jonnekin tästä on ilmoitettava, mutta minne...?
 
"car"
Kunnan ympäristötoimeen, jos kyseessä omakotitalo. Tai ainakin sieltä osaavat ohjata eteenpäin. Luultavasti eivät pysty puuttumaan, jos kyseessä ei ole mitään vaaralliseksi luokiteltavaa.
 
"vieras"
[QUOTE="car";28375350]Kunnan ympäristötoimeen, jos kyseessä omakotitalo. Tai ainakin sieltä osaavat ohjata eteenpäin. Luultavasti eivät pysty puuttumaan, jos kyseessä ei ole mitään vaaralliseksi luokiteltavaa.[/QUOTE]
Ei pidä paikkaansa. Ihan esteettiset syyt sanelevat sitä, ettei kaupunkialuella ole laillista pitää pihaansa törkyisenä. Mitään tip top -kuntoa ei tarvitse pihan edustaa eli ap:n kannattaa miettiä aidan ja suojaavan kasvillisuuden hankkimista omalle pihalleen.
 
"vieras"
Että ilmoitusta jonnenkin ympäristötoimeen jos lasten lelut on hiekkalaatikolla talven yli?

Voi elämän kevät teidän kanssanne. Kannattaisko jutella nyt ensin sen naapurin kanssa jos noin paljon harmittaa.

Nimimerkillä meilläkin leikittiin hiekkalelulla läpi talven. Ja nyt keväällä löytyi osa hangen alta, edelleen leikkikelpoisina.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28375405]Että ilmoitusta jonnenkin ympäristötoimeen jos lasten lelut on hiekkalaatikolla talven yli?

Voi elämän kevät teidän kanssanne. Kannattaisko jutella nyt ensin sen naapurin kanssa jos noin paljon harmittaa.

Nimimerkillä meilläkin leikittiin hiekkalelulla läpi talven. Ja nyt keväällä löytyi osa hangen alta, edelleen leikkikelpoisina.[/QUOTE]

Hei, olihan siellä muutakin kuin ne lelut. Onko jotenkin vaikea ymmärtää lukemaansa?
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28375409]Hei, olihan siellä muutakin kuin ne lelut. Onko jotenkin vaikea ymmärtää lukemaansa?[/QUOTE]

No mitä tekemistä niillä lelulla on asian kanssa sitten?
 
"vieras"
Minulla oli aikanaan sama ongelma naapurin kanssa ja otin naapurin pihasta kuvat, jotka lähetin alueemme aluearkkitehdille (kaupungin viranomainen, joka ohjaa sitten asiaa eteenpäin) sähköpostitse arvioitavaksi. En muista monestako kaupungin yksiköstä tuli vastaukset,mutta kaikki totesivat ettei asialle voi mitään kun ei se näy yleiselle tielle. Joku ruostunut tynnyri oli ainoa, josta olisi voitu tehdä "tarkastus" olisiko sen sisällä jotakin ympäristöä vaarantavaa.

Niinpä ei auttanut muu kuin kysyä naapurilta suoraan voisinko olla avuksi pihan siivouksessa. Kävi tuuri: naapuri ilahtui ja oli oikein tohkeissaan meidän purkaessa romukasoja sekä purkaesas muutama merkillinen hökötys. Lisäksi sain luvan hoitaa yhteisen raja-alueemme myös hänen puoleltaan sekä kaataa pari kuivettunuta koristepuuta meidän laskuun. Ja sen jälkeen olimme suorastaan hyviä naapureita toisille sillä selvisi että naapuriamme karsastettiin aika lailla hänen elintapojensa vuoksi. Yksinkertainen naisihminen, joka hoiti sairaseläkkeellä olevaa juoppoa ukkoaan ja sairasta äitiään.
 
  • Tykkää
Reactions: Mamma italiana

Yhteistyössä