Näkeekö yksivuotias unia?

Tyttömme on nyt viikon ajan herännyt öisin itkemään noin tunnin-parin välein. Aletaan olla aika lopussa. Itku on selvästi hätäitkua. Tyttö saattaa seistä tai istua sängyssä, mutta on ihan unessa. Aikaisemmin hän on nukkunut heräilemättä noin 10kk lähtien. Mietinkin voisiko tyttö nähdä unia. Näkevätkö yksivuotiaat jo unia? Olemme aamuisin katselleet telkkarista lastenohjemlia, ihan pikkukakkosta yms. ei siis mitään örkkimörkkiohjelmia. Tyttö on ohjelmista innoissaan eikä ole kertaakaan osoittanut pelkäävnsä niitä. Voisivatkohan lastenohjelmat tuoda uneen levottomuutta? Päivisin nukkuu ihan hyvin eikä uusia taitojakaan ole tullut (kävelyä, puhetta tms isoa).
 
Kyllä näkee ja lapsihan elää päivän tapahtumat unessa tavallaan uudestaan eli jos päivä on ollut vilkas niin yökin saattaa olla levottomampi, mut ei vättämättä.
Se että tuoko ne lastenohjelmat uneen levottomuutta selviää helpolla; jätätte lastenohjelmat väliin esim.viikon ajan ja katsotte oliko vaikutusta.
Toivottavasti oli joatin apua, näin mä nään asian.
 
Meillä oli sama juttu, likka oli aivan umpiunessa ja itku aivan tolkuttomasti... Eikä rauhoittunut millään vaikka otti syliin jne... Kerran puhuin sitten asiasta neuvolassa terveydenhoitajan kanssa, hän kertoi myös omalla lapsella oli samanlaista riehumista öisin niin hän vei lapsen ulos, joka kerran rauhottui... Kokeilin itse samaa ja kyllä se auttoi... Nyt likka on 2 eikä juuri öisin itke...
 

Yhteistyössä