Näppylöitä Nutri-Juniorista?

  • Viestiketjun aloittaja Heppunen
  • Ensimmäinen viesti
Heppunen
Hei!

Meidän pojalla, 2,5 kk, todettiin maitoallergia pari päivää sitten altistuksessa. Ennen poika oli oireillut vain suolistollaan (paukuttelu ja vatsanväänteet, eniten yöllä), mutta altistuksessa NANin sively huuliin sai aikaan muutaman paukaman reisiin.

Olemme osittaisimetyksellä, oma maitoni ei ole koskaan riittänyt ja vastikkeen reilu lisääminen huonon painonnousun jälkeen sai vatsavaivat lisääntymään. Menimme allergialääkäriin, jossa saimme Almiron-Pepti reseptin sekä minä aloitin maidottoman ja kananmunattoman dieetin. Pari viikkoa tätä auttoi aika paljon, mutta koska poika ei täysin oireettomaksi tullut (paukutteli edelleen ja kakka oli vihertävän limaista, vaihdoimme korvikkeen Nutri-Junioriin. Puolitoista vuorokautta altistuksesta ja Nutri-Juniorin aloituksesta meillä alkoi näkyä pientä punoitusta poskissa. Sekä poskissa, leuassa että rinnassa on muutamia näppylöitä. Ei vielä kovin pahasti mutta kuitenkin.

Nyt siis olen ymmälläni, mikä voi nuo näppylät aiheuttaa. Näppylöitä edeltävänä päivänä olin syönyt esim. naudanlihapihvin, naudanlihaa en ole tosin muutenkaan vältellyt.

Onko joku saanut samanlaisia oireita kyseisestä korvikkeesta, vai onko se yleensä hyvin siedetty?
 
Meillä on käytössä Nutri Junior ja hyin poika on sitä sietänyt. Almiron Pepti ei hänelle sopinut. Voisiko näpyt johtua rintamaidosta? Vaikka siitä mainitsemastasi naudanlihasta tai viljoista. Jutteleppa lääkärin tai hoitajan kanssa vielä asiasta.
 
pitää paikkansa
Suosittelen juttelemaan lääkärin kanssa paitsi oireista niin myös toisesta korvikkeesta. Nutri-Junior kuuluu valikoimasta poistuvien korvikkeiden listalle.
 
mie
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.12.2005 klo 16:07 äippä77 kirjoitti:
siis onko nutri-junior poistumassa valikoimista? miksi ihmeessä?
Kyllä on poistumassa, nutri-junior, peptidi-tutteli ja soija-tutteli ja liittyy siihen että kun näiden tuotteiden markkinointi siirtyi nutricialle niin heidän mielestään menekki on liian pientä.
 
HMM
Todellinen syy lienee Kelan uusi korvaussysteemi, ajoituskin sopii täydellisesti ainakin Nutri-Juniorin kohdalla.

Kelan uusi linjaus on se, että ennen aminohappopohjaisiin korvikkeisiin siirtymistä täytyy olla kokeiltuna halvempia vaihtoehtoja. Tämä tulee tarkoittamaan vähentyvää menekkiä kalleimmille korvikkeille. Jolloin tietty useampaa eri merkkiä ei kannata pitää myynnissä.
 

Yhteistyössä