näytettiimpä sit kissalle haulikkoa tänään..

Eipä tarvii miettiä enää mitä sen kanssa tekee kun kelit kylmenee ja tulee talvi.
Kiinni ei saanu, oli semmonen puolivilli. Kerran ruualla saatiin kuljetuskoppaan mutta pääsi karkuun kun ovi ei jotenkin mennyt kopasta kunnolla kiinni. Ja sit sitä ei saanu lähellekään mitään loukkuja tai koppaa, tajus homman nimen.

Isäni luokse tuli hoitoon keväällä 3 kissaa, ja omistaja ei sitten koskaan tullut hakemaan vaan hylkäsi ne kissat. Hieno teko.

Yksi kissa pääsi naapurin maataloon, yhden kissan isäni piti itse, leikkuutti, madotti, hoiti korvapunkit, kissa oli ell:n mukaan jo myrkytystilassa tms.

Tää yks luikki siellä pihalla olla taapersi, ruokittiin että josko omistaja sen tulis hakemaan ja sais kiinnikin. Ehkä viissataa kertaa oltiin yhteydessä ja vähemmänkin nätisti käskettiin jotain asialle tehdä, ja sanottiin että kaksi on saanut kodin.
Eläinsuojeluihmiset anto niitä loukkuja joihin kissa ei sitten suostunut tulemaan..

No, kelit kylmeni ja ei omistajasta kuulunu pihaustakaan edelleenkään.. Nyt oli pakko jotain tehdä, joten kun kissa sattui pihalla lähellä tallustelemaan, poks vaan ja se oli siinä. Plussaa se että todellakin kuoli samantein, huh.

Mutta tässä taas nähdään, miksi maatiaiskissoistakin pitäisi pyytää edes 50e kun niitä antaa uuteen kotiin pentuina.. Tuntuu että kissat oli "omistajalleen" yhdentekeviä, ainahan saa piru vie uusia.. mitäpä tommosista leikkaamattomista aikuisista narttukissoista onkaan iloa, näin kärjistettynä.
Tietysti ei se raha ratkaise hyvää kotia, mutta tässäkin omistaja vetosi aina siihen että ei ole rahaa tulla (30km!) hakemaan, ei ole kyytiä.. no oli kuitenkin kyyti tuoda ne kissat aikanaan sinne hoidettavaksi.. AAAAARGH.

Ja mitään ongelmaa siinä ei ole, että tää kissa ammuttiin. Tarkastettiin asia monelta taholta, ja kissat voitiin jo katsoa hyljätyksi kun ei omistajaa kiinnostanut, ja noita kahta muuta ei kyllä enää itselleen voi vaatia. Pakko oli tehdä tuollainen ratkaisu tuon yhden suhteen vaan.

Kiitos, sain avauduttua.
 
[QUOTE="vieras";24622491]=( Kauheaa... Miten se niin villiksi olisi päässyt?
En itse olisi raaskinut ampua, olisin jatkanut kissa pyydystysyrityksiä ruoan avulla.[/QUOTE]

Voi kuule, maalla on aika paljon villejä kissoja..
 
Semmonen luikki se vähä oli alkuunsakin, ja pääs tohon pihamaalle kuljeskelemaan kai vähän puolivahingossa, luikahtanut jossain välin, paha sanoa kun en asu isäni luona :) Hänen kissansa elävät sisällä.

Ei sitä ihme kyllä napannut mikään elukka, vaikka ilveksiä kulkee siinä ihan lähellä ja karhukin kerran pihalla tallusteli.

Kissaa kokeiltiin pyydystää siis koko kesä vaikka minkä avulla, ei se ns vieraille antautunut kiinni ja hoksas epäonnistuneen yrityksen jälkeen että yritetän loukuttaa.

Pakkasethan sen toki olis tappanut, mutta melko lailla inhimillisempää ehkä näin.
 
ja luulempa että tuolla maalla elää suurin osa kissoista vapaana... toi tuli kyl ihan taajaman tuntumasta mut kaipa se siellä oli ulkoillu, ku tehokkaasti tuhosi pikkulintukantaa pihamaalta.. tai sit oli nopee oppimaan :p

Kyl siitä ilmoiteltiin "omistajalle" että kissa muuten nukkuu nyt eikä oo heräilemässä. Metsän reunaan haudattu niin syvälle et ei pitäs minkään elukan haistaa ja saada kaivettua ylös.
 
[QUOTE="vieras";24622539]Mutta tämähän oli lemmikkikissa, joka tuli ap:n isälle hoitoon. Niin miten se nyt niin villiintyi?[/QUOTE]

mistä tiedät millainen se oli tullessaan? ei mikään kesy silloinkaan..
 
Mun mielestä ei ole oleellista asuiko se katti saunamökissä, sisällä pihassa, oliko se kesy, villi tai jotain siltä väliltä, vaan se että mikä hitto ihmisiä vaivaa jos kissa on niin arvoton että sen voi hylätä noin vaan toisen nurkkiin??

Mulla oli kissoja ja niistä oli tosi suru luopua kun kuopukselle iski niin pahat allergiaoireet ja astmat, ja katsoin että saivat hyvät, asianmukaiset kodit. Niin sit joku vaan dumppaa elävän luontokappaleen toisen ristiksi ja hihhaaheei.
 
oltiin kyllä eläinsuojeluihmisiin yhteydessä ja tietoisia olivat tilanteesta, saatiin siis sieltä niitä loukkuja jne.
Pitää huomenna heille soitella että ei ollu niistäkään apua ja kissa on nyt lopetettu parhaaksi katsomallamme tavalla, ja kysyä voiko ko. ihmisestä tehdä jonkun ilmon kun hylkäsi ne 3 kissaa kuitenkin.
 
.. ja siis eläinsuojeluihmiset olis kyllä etsineet sille varmaankin kodin, jos olis vaan saatu katti kiinni. Mutta jos ei koko kesänä antanu kiinni ja muuttu vähä villimmäksi aina vaan, niin enpä usko et olis saatukaan kiinni ja liekö semmoselle sit olis kotiakaan enää saanu et varmaankin lopetus olis ollut sielläkin edessä.
 

Yhteistyössä