Naisen oikeus omaan kehoon: Pitäisikö rajata ?

Sano Jaska nyt suoraan: Pitääkö sinun mielestäsi miehen voida päättää abortista?

Naurettavaa kiertelyä ja kaartelua, mitä hittoa sä oikeesti tasa-arvon nimissä taas kuvittelet paasaavasi? Jos on niin vaikea pitää munaansa kurissa, hyväksyy seuraukset. Eikö? Tai tietenkin aina on erittäin suositeltavaa pistää ne piuhat poikki ja lisäksi käyttää kumia, ei varmasti tule vahinkoja. Vai?
 
  • Tykkää
Reactions: Millenia
Vastuullisuudesta toki voidaan keskustella, tosin silloinkin kyse on siitä onko mies ottanut tietoisen riskin jolloin on tietenkin myös vastuullinen. Seuraukset on tiedossa, on turha väittää olevansa niin vitun tyhmä ettei tajua mitä tarkoittaa kun tungetaan melaa mekkoon.

Vanhemmaksi jos sinun mielestäsi ei miestä voida pakottaa, sehän tarkoittaa että miehen pitää voida päättää naisen abortista vahinkotilanteessa. Eikö?
Laillisesta vastuustahan tässä on nimenomaan kysymys.

Se että suostuu harrastamaan seksiä ei tarkoita että suostuu vastuulliseksi jostain seuraavaksi 18 vuodeksi.

Oletkin juuri asian ytimessä, olisi outoa että mies voisi pakottaa naisen äidiksi jos nainen tulisi raskaaksi, minusta tämä on naisen päätös, hänellä on hallintaoikeus omaan kehoonsa ja näin ollen myös vastuu.

Eikö siis ole yhtälailla outoa että nainen voi _laillisesti_pakoittaa_ miehen vastuulliseksi vaikka hän ei sitä halua.

Biologiaa on se että jos nainen haluaa pitää lapsen niin miehestä tulee vasten tahtoaan biologinen isä mutta naisen oikeus lain avulla pakoittaa mies vastuullikseksi tästä lapsesta jonka nainen itse on päättänyt synnyttää on selkeästi väärin.

Sinulla on oikeus olla tulematta vastuullikseksi myös minulla pitäisi olla siihen oikeus.

Oikeus tarkoittaa tietenkin mahdollisuutta valita, sama mahdollisuus mikä sinulla on.
 
"vieras"
Kyllä seksin harrastaminen nimenomaan on sitä, että tietää raskauden mahdollisuudesta. Ei voi saada rusinoita pullasta vaan realiteetit ovat mitä ovat. Ketään ei säälitä tyhmät miehet.
 
Täydellisen epätäydellinen
Jos mies haluaa harrastaa seksiä ilman että päätyy haluamattaan isäksi, käy viemässä spermapankkiin spermaa ja sen jälkeen käy pistämässä piuhat poikki. Sen jälkeen kun haluaa sitoutua omaan lapseen voi käydä hakemassa ne spermat ja saattaa tietty nainen raskaaksi.

Ja jos tämä tehtäisiin kaikille miehille niin naisten ei tarvitsisi rasittaa elimistöään turhilla hormoneilla eikä kortsun rikkoutumistakaan tarvitsisi pelätä (paitsi tautien osalta). Samalla myös poistuisi abortit ja ei-toivotut lapset sekä liikakansoitus.
 
Mikä politikko sinä jaska olet? Sano nyt vaan suoraan minkälaista lakimuutosta ehdoitat?

1. lakimuutos tilanteeseen, jossa tapahtuu vahinkoraskaus. Nainen tahtoo abortin, mies ei?
2. lakimuutos tilanteeseen, jossa tapahtuu vahinkoraskaus. Nainen tahtoo pitää vauvan, mies ei. Miehen pitää maksaa naiselle elatusmaksua, koska nainen kasvattaa miehen biologista lasta?
 
  • Tykkää
Reactions: Millenia
[QUOTE="vieras";28203754]Kyllä seksin harrastaminen nimenomaan on sitä, että tietää raskauden mahdollisuudesta. Ei voi saada rusinoita pullasta vaan realiteetit ovat mitä ovat. Ketään ei säälitä tyhmät miehet.[/QUOTE]

Kannattaa lukea koko ketju läpi niin et turhaan käytä aikaa joutavaan yritykseen argumentoida.

Realiteetit ovat mitä ovat, nainen voi valita halutessaan pullasta rusinat tai sitten ei, mies ei voi, tästähän se kysymys on.

Olisi lukenut keskustelun läpi ja ajatellut hiukan niin et päätyisi pitämään naisia lapsina joilla on oikeuksia mutta ei vastuuta omasta kehosta.

Ja seksin harrastaminen ei todellakaan ole sitä suurimmalle osasta ihmisistä että ne ajattelee raskautta vaan se on spontaani tapahtuma.
Jos jokaisella kerralla tulisi raskaaksi niin ehkä tuo sinun ajatus olisi perusteltavissa.
 
Viimeksi muokattu:
"vieras"
[QUOTE="vieras";28203754]Kyllä seksin harrastaminen nimenomaan on sitä, että tietää raskauden mahdollisuudesta. Ei voi saada rusinoita pullasta vaan realiteetit ovat mitä ovat. Ketään ei säälitä tyhmät miehet.[/QUOTE]

Tyhmät naiset kuitenkin säälittävät ja heille on ok tarjota rusinat pullasta.
 
Ja seksin harrastaminen ei todellakaan ole sitä suurimmalle osasta ihmisistä että ne ajattelee raskautta vaan se on spontaani tapahtuma.
Jos jokaisella kerralla tulisi raskaaksi niin ehkä tuo sinun ajatus olisi perusteltavissa.
Tällä perustelullahan sitä voisi vakka levitellä hiviä ympäri maailmaa. Onneksi se on rangaistavaa. Mikän takia äly pitäisi heittää spontaaneissa tapahtumissa nurkkaan?
 
[QUOTE="vieras";28203603]Sinulla on oikeus olla tulematta isäksi. Valinta vaan täytyy tehdä aikaisemmin eli joko et harrasta seksiä tai sitten huolehdit huolellisesta kondomin käytöstä. Jälkikäteen on turha itkeä.[/QUOTE]

Sinulla on oikeus olla tulematta äidiksi. Valinta vaan täytyy tehdä aikaisemmin eli joko et harrasta seksiä tai huolehdit huolellisesta ehkäisyn käytöstä. Jälkikäteen on turha itkeä.

Kielsit juuri naisilta oikeuden aborttiin, hallinnan omaan kehoon. Onneksi olkoon.
 
"vieras"
Mielestäni kaikista oikeudenmukaisin ratkaisu olisi se, että isä voidaan pakottaa tunnustamaan isyytenstä, mutta ei voida pakottaa maksamaan elareita. Näin toteutuu sekä lapsen, että isän oikeudet niin hyvin kuin ne näin vaikeassa asiassa voivat toteutua. Lapsi tietää kuka isänsä on, mutta isän ei tarvitse käytännössä olla isä, jos ei näin halua.
 
  • Tykkää
Reactions: Jaska-
"vieras"
[QUOTE="vieras";28203842]Mielestäni kaikista oikeudenmukaisin ratkaisu olisi se, että isä voidaan pakottaa tunnustamaan isyytenstä, mutta ei voida pakottaa maksamaan elareita. Näin toteutuu sekä lapsen, että isän oikeudet niin hyvin kuin ne näin vaikeassa asiassa voivat toteutua. Lapsi tietää kuka isänsä on, mutta isän ei tarvitse käytännössä olla isä, jos ei näin halua.[/QUOTE]

Mites toi periminen?
 
niinha
No mites sitten jos tullaan raskaaksi ja molemmat päättää että lapsi pidetään. Raskaus etenee ja yhtäkkiä mies päättääkin että hei, en mä tätä halua en ole valmis isäksi tmv. Siinä vaiheessa naisen on kuitenkin pakko lapsi synnyttää, jos raskaus jo pitkällä. Miehen on niin helppo muuttaa mielensä kun se lapsi ei kasva hänen sisällään. Tämän takia lain pitää olla naisen takana, koska nainen sen lapsen kantaa ja synnyttää ja lapsesta huolehtii jos isä on luikkinut karkuun häntä koipien välissä.
 
"vieras"
Pitäisikö naisen itsemääräämisoikeutta omaan kehoon rajata lainsäädännöllä, koskien aborttia, toisin sanoen koskien vapautta valita tulla äidiksi/vanhemmaksi tai olla tulematta.

Jos nainen harrastaa seksiä niin pitäisikö hänet velvoittaa lailla kantamaan mahdollinen seuraamus (raskaus) halusin hän sitä tai ei ?


Kysymys ei ole mahdollisen ehkäisyn tehokkuudesta tai siitä mikä olisi toivottava tapa käyttäytyä vaan kysymys on siitä että pitäisikö asiasta säätää lailla ?

Velvoittaako seksin harrastaminen vanhemmuuteen ?
Kaikkiin vastaus EI. Simple.
 
  • Tykkää
Reactions: Jaska-
yfrt
Vanhemmuuteen on kovin vaikea velvoittaa. Naiset miehiä paremmin sen edelleen velvoitteeksi kokevat ja jos jotakin paremmin vanhemmuuteen pitäisi velvoittaa niin enemmin miehiä kuin naisia. Aborttilain tiukennustakaan en kannata joten nykyistä käytäntöä tiukemmin en naisia velvoittaisi synnyttämäänkään.
 
Aina joku äijänkäppyrä jaksa jauhaa tästä kauheasta epätasa-arvosta, mutta ei kykene antamaan asialle mitään parempaakaan ratkaisua. Sitähän nämä raskaus-, abortti- ja vanhemmuuslait on, niitä parhaita kompromisseja, biologisten rajoitusten takia niissä ei voi saavuuttaa täydellistä tasa-arvoa.

Eniten minua kyllä ällöttää näiden miesten ajatus siitä, kuinka he "joutuvat tukemaan naista" kun todellisuudessahan kyse on lapsen oikeudesta, jota häneltä ei saa viedä pois. Jos miehellä on mahdollisuus "kieltäytyä" isyydestä, niin sehän tarkoittaisi käytännössä sitä, että yhdenkään miehen ei tarvitse ikinä ottaa vastuuta edes halutusta lapsesta. Kun voi vaan jälkikäteen väittää, ettei lasta halunnut. Tulisiko tälle kieltämiselle joku ikäraja, vai voisiko vaikka teini-ikäisen heittää pihalle, kun ei enää nappaa kiukutteleva nuori?

Sitten kun lapsia voi kasvattaa keinokohduissa uskoisin miestenkin saavan mahdollisuuden raskauden jatkamiseen, vaikka nainen sen haluaisikin keskeyttää. Tällöin nainen joutuu varmastikin samanlaiseen elatukselliseen vastuuseen kuin mies tällä hetkellä, ja kuin nainen itsekin silloin kun synnyttää lapsen ja antaa sen isälle. Jos joskus tulevaisuudessa miehet voisivat kantaa lasta keinokohdussa sisällään, niin en usko, että he kovin ilahtuisivat ajatuksesta, että nainen voisi pakottaa hänet abortoimaan kyseisen lapsen, tai että nainen voisi pakottaa hänet asentamaan sellaisia keinokohtuja itselleen.

Biologiaa vastaan on turha inttää ja puida nyrkkiä, vaan on pyrittävä löytämään sellainen ratkaisu, joka on mahdollisimman tasa-arvoinen.
 
"Sari"
Mitäisikö myös miehen oikeutta omaan ruumiiseensa rajata? Jos mies saattaa naisen raskaaksi, niin silloin mies voidaan velvoittaa kemialliseen kuohintaan, mikäli lapsi ei ole ollut toivottu. Kaikilta raiskaajilta voidaan leikata munat kokonaan pois ja pitää vielä varmuuden vuoksi lukkojen takana loppuikä. Pedofiilejä ei myöskään pitäisi ikinä päästää vapauteen. Eikös tässä ajateltukin lapsen oikeuksia?

Jos elatusmaksut eivät miehelle maistu, niin sitten mies velvoitetaan pakkotyöhön maksamaan velkansa lapsen elatuksesta.
 
"mariel"
Pitäisikö miehellä olla oikeus laistaa vastuusta tilanteessa kuin tilanteessa? Miten se rajattaisiin lakiin, missä tilanteissa voi painaa paniikkinappia ja kieltäytyä ottamasta vastuuta valinnoistaan? Satunnaiset panot paljaalla ei sisällä elatusvelvoitetta, jos tuotoksena onkin lapsi? Onko vain naisen tehtävä huolehtia ehkäisystä? Pitäisikö siitäkin laatia joku lakipykälä?
 
Jälkiabortit kunniaan!
Entäs jos vaan tehdään niin, että aikuisena jokainen hoitaa asiat isänsä puolesta loppuun asti ja pyytää lääkäriltä jälkiaborttia. Tehtäköön se lailliseksi abortin rinnalle. Äitihän oli surkea tapaus, kun synnytti lapsen, jota isä ei halunnut.
 
Biologia takaa sen että tasa-arvoon tässä asiassa ei päästä. Ei naisenkaan hyödytä valittaa sitä kuinka väärin on että hän joutuu läpikäymään raskauden ja synnytyksen mitä ehkä pelkää todella. Synnytyspelkoisen naisen on kuitenkin pakko jotenkin saada se lapsi pihalle, synnytyspelkoista miestä ei voi pakottaa mukaan sairaalaan jos tämä itse ei sinne suostu tulemaan. Abortti toki voi kuulostaa miehen korvissa helpolta ja kevyeltä ratkaisulta, naiselle se ei kuitenkaan aina ole sitä. Varsinkaan jos se pitäisi tehdä miehen mieliksi.

Tämän nykyisen systeemin isyydentunnustuksineen ja elatusmaksuineen näen kuitenkin parempana kuin sen mallin missä mies saa itse valita haluaako tunnustaa lapsen omakseen vai ei. Järkevämmältä tuntuntuisi että miehet valituksen sijaan keskittyisivät hyväksymään asian ja miettimään mitä itse voivat tehdä sen eteen etteivät joudu haluamattaan isäksi.
 
"paljon nähnyt"
Pitkäaikaistyöttömille lapsilukurajoitus ehdottomasti, ainakin ulkomaalaisille. Olen aika raaka, mutta olen sellaisella alalla että en haluaisi nähdä kuinka jotkut tekevät jatkuvasti lapsia vaikka ei ole toimeentuloa. Ollaan vaan ja hoidatetaan kaikki asiat yhteiskunnalla. Kun vielä omasta maasta mukana tuotu uskonto kieltää ehkäisyn niin voi hyvää päivää.
 
Kelpaisko Jaskalle sellainen että seksi on luvanvaraista, sitä saa harrastaa kun on ensin allekirjoitettu sopimus jossa joko:
a. sitoudutaan yhteisesti kasvattamaan ja elättämään yhteinen mahdollinen vahinkolapsi
b. nainen sitoutuu tekemään abortin vahingon käydessä
c. mies sitoutuu synnytyksen jälkeen ottamaan ja kasvattamaan lapsen yksin
d. nainen sitoutuu kasvattamaan lapsen yksin vailla velvoitteita isältä.

Sitten vaan penäämään sopimuksen kanssa omia oikeuksia raastuvasta jos toinen muuttaakin mieltään.

Jos taas sopimusta ei allekirjoita, on omalla vastuulla mihin munansa tunkee.

Jotenkin mua ei yllättänyt ollenkaan että Jaska on kadonnut lopulta ketjusta vastaamatta yhteenkään kysymykseen, ehdottamatta mitään järkevää, tai edes perustelematta miten hänen mielestään on tasa-arvoa että miehen pitäisi saada päättää kaikesta ja nainen vinkuu tai vikisee miehen mielen mukaan.

*lisäys*: Jaska, olet pelle. Jos biologisten realiteettien ymmärtäminen on sinulle noin täydellisen mahdotonta, suosittelen pitäytymään miesten välisissä suhteissa, siten vältyt epätoivotuilta raskauksilta ja kommunikoimasta meidän alempien ymmärtämättömien olentojen kanssa. Rauhaa sinulle ja pelkkiä kortsullisia halauksia :)
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: hallittu kaaos

Yhteistyössä