Nelihenkiset perheet ok-talossa, montako neliötä teillä on ja riittääkö se?

  • Viestiketjun aloittaja "muuttaja"
  • Ensimmäinen viesti
"muuttaja"
Sopivaa talon kokoa suunnitellaan. Ollaan kohtuuden ihmisiä, joten väljyyttä saa vähän olla, muttei turhia huoneita. Itse ollaan ajateltu 125-135 -neliöistä taloa. Millaisia kokemuksia muilla kaksilapsisilla perheillä on?
 
---
Varmaan juuri sopiva teille. Silloin kun meitä oli neljä,talon asuinpinta-ala oli 115,siihenkin mahduttiin,kun lapsia tuli lisää,laajansimme autotallin puolelle ja nyt neliöitä on 145 ja asukkaita 6. Mahdumme ihan hyvin,kaikilla lapsilla omat huoneet.
 
meak
Meillä on 210 neliötä joista 110 asuinneliötä. Sopiva meille: ei asuinneliöissä on mm. harrastehuone missä saa soittaa rumpuja tai kitaraa niin ettei häiritse ketään.
 
"aapee"
Niin tosiaan unohdin mainita, että puhun huoneistoalasta. Hyvä kuulla, että noin 120-neliöinenkin voi hyvin riittää. Millekään kirjasto- tai takkahuoneille ei ole käyttöä, ennemmin käytämme neliöt lastenhuoneisiin, keittiöön ja tilavaan eteiseen.
 
"nanna"
jos on yhdessä tasossa käytännölliset neliöt niin 130neliötä kelpuuttaisin mutta ku on kahdessa tasossa ja portaatkin syö neliöitä eikä oo kauheen kätevästi suunniteltu tää pohja niin 150neliötä on tässä ja yhtään vähempi ei olis kiva.
 
"viivi"
Meillä 170m2 , lapsilla omat huoneet ja meillä oma makkari + työhuone. Haluttiin tuo "ylimääräinen huone jonne majoittaa vieraat ja nörtin majoittaessa myös taloa pitää noita atk vehkeitä jne olla.
 
"Sanna"
Neliöitä 105/165. Yhden huoneen verran saisi olla lisäneliöitä, jotta saataisiin vieras/työhuone. 10 neliön lisäys olisi jo ruhtinaallinen. Jos takkahuoneessa olisi lisää neliöitä vaikkapa kolme, niin sekin jo riittäisi vieraiden majoittamiseen.
 
"Kemeli"
Meillä n. 160 neliötä ja kyllä tämä tuntuisi hyvin riittävän. Kovin paljon pienempää en haluaisi, mutta eiköhän siinäkin pärjättäisi. Meille vaan ainakin työhuone on ihan pakollinen juttu.
 
"vieras"
Löydettiin hiljattain vintiltä talon papereita, ja selvisi, että meillä on neliöitä vähemmän kuin olin kuvitellut. Ihan varma en ole neliömäärästä, koska paperit on tosiaan vanhat ja niissä ei näy kaikkia muutoksia mitä taloon on tehty vuosikymmenien aikana, mutta asunnossa näyttäisi olevan asuintilaa n.85 neliötä. Lisäksi on lämpöeristämätöntä ullakkoa, joka on vielä toistaiseksi niin täynnä entisten asukkaiden jättämää roinaa, ettei voida itse sitä käyttää :D.

Meitä on toistaiseksi vielä kolme, toinen lapsi syntyy talvella. Sinänsä tilaa on riittävästi, mutta se on jakautunut niin surkeasti, että asunto on ihan mahdottoman epäkäytännöllinen ainakin lapsiperheelle. Olkkari on aivan turhan iso ja hukkaneliöitä paljon, kunnollista eteistä taas ei ole tai siis siinä mistä tullaan sisään, ei ole yhtään ehjää seinää niin että saisi edes yhden kunnollisen kaapin vaatteille... Meille onkin tulossa remontti ja huonejärjestys pistetään ihan uusiksi, ja vintille rakennetaan myös hieman lisää asuintilaa. Tässä nyt on tietysti pakon edessä oppinut asumaan, niin en tiedä miten hulppeita kodinhoitohuoneita ja eteisiä ihmiset sitten kaipaa, mutta meidän perheelle tuntuu riittävän nämä neliöt ihan hyvin, kunhan vaan saadaan hyvä pohjaratkaisu :) Mies tosin haluaa ylös vielä niitä lisäneliöitä ;)
 
Turkilmas
Mulla oli tänään ystävä kylässä, joka asuu valtavan isossa omakotitalossa. Neliöitä en tarkalleen tiedä, mutta niitä siis on todella paljon. Ovat kyllä todella tyytyväisiä kotiinsa. Meillä taas on neliöitä ainoastaan 110 ja ollaan kovin tyytyväisiä kotiimme.

Ystävälläni on talossaan muutama huone, joille ei vielä ole keksinyt käyttötarkoitusta. Meillä taas voisi olla hiukan isompi kodinhoitohuone ja lisäksi yksi makuuhuone työ- ja vierashuoneeksi. Mutta näinkin kyllä pärjää. Ideaali olisi ehkä sellainen 130 neliötä, josta kymmenen neliötä kodariin ja 10 yhteen lisähuoneeseen.
 
gsddgs
90 ja mahdutaan kun halutaan mutta jos saisi päättää niin semmoinen 180 jossa 4 mh (joista 1 työhuone/ muu ) ja sitten kunnon iso tilava keittiö. Nykyään kaikki huoneet tehdään niin pieniksi että kun sinne lyö parisängyn ei mahdu edes lipastoa lisäksi. Ahdistavia koppeja
 

Yhteistyössä