neocate ja kakka

meillä on maitoallerginen poika (4kk) joka käyttänyt almiron peptiä pian 3kk: ajan. Lisäruokana ollut riisiä. Ilmavaivoja ja vatsakipuja on ollut almironin aloituksesta saakka ja pierujen mukana tulee yleensä hieman kakkaa vaippaan, muuten kakka ei meinaa tulla.
Nyt lääkäri meinasi ettei almiron kävisikään ja määräsi neocatea viikoksi minkä jälkeen siirrytään takaisin almironiin ja katsotaan oireita (nyt käytetty 4vrk). Mitään eroa en ole entiseen ilmavaivojen ym. suhteen huomannut, mutta tänään tullut kakka oli niin omituista, tumman vihreää, melkein mustaa ja kittimäistä. Liki samanlaista kuin se vastasyntyneiden kakka. Kuuluuko sen olla sellaista?
Itkuisuus on ehkä saattanut hieman vähentyä nyt mutta muuta eroa tosiaan en ole havainnut. Onko neocate sellainen maito mikä pitäisi sopia vai voiko olla että se ei sovikaan mutta almiron sopii?
mitä mieltä?
 
flikka
meillä sama ongelma almironin kanssa. Vatsa vauvalla 9 kk kivikova. Voi hitto, kun juotiin normaalimaitoa niin vatsa ripulilla ja nyt sitten ummetusta!
Tänään annoin kaurapuuroa ja posket vaikuttavat nyt parin tunnin päästä aika rauhallisilta. Luulen nimittäin että riisipuuro on sellainen joka myös kovettaa vatsaa. Pieruja tulee kovasti.
 
Neocate kakka on juuri tuollainen ja alkuunhan voi tulla muitakin totuttelu oireita (ilmaa, ummetusta yms.), vaikka se sopisikin. Neocate sopii lähes kaikille, joille Almiron ei sovi. Ja Almiron taas ei sovi läheskään kaikille allergikoille. Teillä oireita saattaa aiheuttaa myös riisi korvikkeenlisäksi, oletko jutellut siitä lääkärin kanssa? Itselläni on riisiallergikkovauva. Olethan allergologin hoidossa, koska allergia-asiat vaativat paljon asiantuntemusta lääkäriltä.
 
flikka
Torstaina saadaan allergiaveritestin tulokset ja sitten viikon päästä on aika lastenlääkärille. Harmi jos toi Almiron ei sitten sovikaan, kova työ oli sen sisäänajossa! Toivottavasti se Neocate olis sit ainakin sopiva. Maistuuko se paljonkin erilaiselta kuin Almiron? Ettei vaan ois vielä pahempaa... :'(
 
flikka
No nyt saatiin allergiatestin tulokset. Ei ole mitään allergioita, ei viljaa, maitoa eikä yleisallergiaa veritestin mukaan. Voi hitto! Silti on posket kun paloautolla vähintään pari kertaa päivässä. Viime yö oli taas rauhaton ja kun annoin maitoa vauvalle niin oli ihan punainen poskiltaan. lastenlääkärille on aika ensi viikolla. Jotain häikkää tässä nyt on, mutta en tiedä mikä. Tylsää!!! Almironiin siirtymisen jälkeen ei ole ollut ainakaan ripulia ja yöt ovat olleet aika rauhallisia paitsi tuo viime yö. Mutta ehkä rauhattomuus johtui nyt sitten siitä että 9 kk vauva oppi eilen nousta seisomaan tukea vasten. Mene ja tiedä. Yleislääkäri neuvoi, että kokeilisin tavallista korviketta teelusikallisella että tuleeko oireita, en tiedä uskallanko, nyt saan hikisesti menemään sen 500-600 ml päivässä almironia, jos tottuu taas normaalikorvikkeeseen ei suostu ainakaan mitään Neocatea juomaan jos maitoallergiaa onkin. Luultavasti pitäisi pyytää lastenlääkäriltä prick-testeihin tai altistukseen?
 

Yhteistyössä