Neulojat taas helppiä

  • Viestiketjun aloittaja "piip"
  • Ensimmäinen viesti
"piip"
Neuloksesta ilmeisesti karkasi silmukka niin miten sen saa takaisin? En netistä löytäny ohjetta mutta oisko teillä jotain linkkiä tai apua tähän? Ja vielä semmonen jännä juttu että en tiiä missä se silmukka on.. siis tiedän että siinä pitäis olla yksi oikea silmukka kun olen neulonu 2 o ja 2 n niin yksi vaan on yhtäkkiä hävinnyt :eek: miten minä ees poimin mitään silmukkaa kun en tiiä missä se on?
 
"vieras"
Surkeimmassa tapauksessa purat siihen saakka, että löytyy.

Nyt vaan katselet, missä se on hävinnut ja sitten kaivelet virkkuukoukun esiin. Sillä saa nopeimmin tehtyä ne silmukat takaisin sieltä alhaalta, tosin jonkin verran pitäisi löytyä sitä lankaakin sen silmukan kohdalta. Jos se on vaan pudonnut, niin tarvittava lankamäärä pitäisi löytyä itse silmukoitakin varten.
 
No katsot tietty resorin läpi. Kyllä sinä siitä näet, missä kohtaa resorissa se puuttuu (jossain on vain yksinäinen oikea/nurin) ja sormella alaspäin bongaamaan töröttävää silmukkaa. Silmukan voit joko puikolla tai virkkuukoukulla pujotella takaisin.
 
Virkkuukoukulla saat helposti sen noukittua. Kun silmukka on tippunut niin silmukoiden väliin on jäänyt pidempi langanväli puikoilla oleviin silmukoihin nähden. Otat pudonneen silmukan sisään sen välilangan.
 
Virkkukoukku apuna hyvä, jos ei pysty puikolla poimimaan. Täällä kuva Osa 10: Neuleen viimeistely – Ellit – Plaza

Mutta jos et löydä pudonnutta silmukkaa, niin voisiko olla, että olet erehdyksessä neulonut kaksi silmukkaa yhdeksi silmukaksi? Kannattaa katsoa siitä kohtaa, missä nyt on kahden silmukan tilalla vain yksi, ja mennä neuletta alaspäin, kunnes löytää sen kohdan, missä vielä on kaksi silmukkaa, ja päättää sitten, mitä tekee. Tietysti, jos löydät pudonneen silmukan, kannattaa yrittää poimia se ylös ensin, ja vasta sitten purkaa, jos ei onnistu.

Jos taas olet neulonut kaksi silmukkaa yhteen, niin joko purat, tai sitten jos teet esim. paitaa, ja tuo silmukka on hävinnyt reunaosasta (ts. saumasta, joka jää piiloon, kun ompelet kappaleet yhteen) ja käyttämäsi lanka ei ole kovin paksua, kannattaa vain kylmästi luoda tilalle uusi silmukka, ja jatkaa eteenpäin.
 
"piip"
Juu.. Kiitos avusta kaikille. Vaikka mitään ei ollutkaan karannu.. jotenki kattoin että yksi silmukka puuttuu mutta olihan se sittenkin puikolla.. silmissä vaan vikaa vissiin :)
 
"martta"
[QUOTE="piip";22051076]Juu.. Kiitos avusta kaikille. Vaikka mitään ei ollutkaan karannu.. jotenki kattoin että yksi silmukka puuttuu mutta olihan se sittenkin puikolla.. silmissä vaan vikaa vissiin :)[/QUOTE]

Oliko silmälasit kirjahyllyn reunallaniin kuin mullakin.
 
"Help"
Eli neuloin tässä villasukkaa kunnes rupesin purkamaan väärin mennyttä kohtaa. No sitten laskin että kaikki silmukan on tallella ja oli. Mutta hetken kuluttua laskin uudestaan ja yksi puuttui. Kuitenkaan en löydä tästä työstä pudonnutta silmukkaa. Mikä neuvoksi? Voiko pudonneen silmukan korvata neulomalle uuden sen tilalle? Jos voi miten? Kiitos jos autatte
 
Vierras
[QUOTE="Help";30437927]Eli neuloin tässä villasukkaa kunnes rupesin purkamaan väärin mennyttä kohtaa. No sitten laskin että kaikki silmukan on tallella ja oli. Mutta hetken kuluttua laskin uudestaan ja yksi puuttui. Kuitenkaan en löydä tästä työstä pudonnutta silmukkaa. Mikä neuvoksi? Voiko pudonneen silmukan korvata neulomalle uuden sen tilalle? Jos voi miten? Kiitos jos autatte[/QUOTE]

Otat langankierron puikolle ja seuraavalla kierroksella neulot sen takareinasta mukaan työhön.
Kyllä se puuttuva silmukka siellä varmasti on, sitten kun myöhemmin löydät sen niin päättelet sen parsineulan ja langan kanssa nurjalle ettei lähde purkaantumaan.
 

Yhteistyössä