Neuvoja 4-5kk yöheräilyyn?

Meillä vauva nukkui hyvin n. 3,5kk ikään asti, heräs 2 kertaa yössä syömään. N.3,5kk iästä asti (nyt 4,5kk ikänen) herää 3-5 kertaa yössä, välillä 6kertaa. Nukahtaa 21-22 välillä, Herää joskus klo 23 aikoihin, välillä eka herääminen vasta klo 1-2 maissa. Jokatapauksessa ton 1-2 jälkeen herää vielä vähintää sen 3 kertaa.
Neuvolasta ei sanottu muuta kuin että "elää päivää yölläkin" kun oppii uusia asioita, ja että syöttää ei saa kuin maksimissaan 3 kertaa yössä ja maks. 1dl kerrallaan! Korviketta on annettu 1kk iän jälkeen. Nykyään menee sosetta 1 purkki päivässä. Aamupäivällä puoli purkkia, iltapäivällä 15-17 välillä toinen puoli purkkia, illalla ennen nukkumaanmenoa menee 1-2dl velliä ja nyt on alettu maistatteleen puuroakin pikkuhiljaa. Maitoa menee aina soseiden jälkeen 100-150ml ja soseiden välilläkin muutama kerta toi sama määrä.

Me ollaan itse vain tosi väsyneitä! Mies tekee vielä 3-vuorotyötä, nytkin hänellä on juuri yövuorot. Ja mulla on nyt täysin uneton yö takana! En vain saa nukuttua siinä 1-2h välillä kun vauva nukkuu sen 1-2h. Tai ehkä saan juuri unenpäästä kiinni niin vauva taas herättää heti. Itsellä muutenkin ollut univaikeuksia jo ennen vauvan tuloa, joskus jouduin turvautumaan unilääkkeisiin kun ei muu auttanut. Ne auttoi silloin niiden lopettamisen jälkeenkin pitkäksi aikaa. Raskausaikana taas alko ongelmat. Ja tää ei ainakaa taida yhtään auttaa et vauva ei anna nukkua kuin korkeintaan 2 tuntia yössä! Mies heräilee kun on vapaalla tai muutenki jos ei oo yövuoroissa, syöttämään, mutta itsekin herään siihen itkemiseen. JA varsinki siihe ku sitä syöttämistä ei saa tehdä kun sen 3 kertaa yössä, ja ne 2-3 muuta heräämistä pitää sit saada rauhottuun jollai muulla tavalla, ja se vie monesti aikaa 15-30 minuuttia että rauhottuu uudelleen nukkumaan!

Neuvoja?
Olisko näitä kotiunikouluohjeita kenelläkää? Huudattamista ei kuulemma suositella enää nykyään?
Ja oon lukenu et tän ikäselleki voi sitä jo aloittaa jos vanhemmat alkaa olla väsyneitä?
 
taisit kirjoitella vauva-lehden palstallekin? en tiedä kumpaa seuraat tarkemmin, joten laitanpa tännekin tämän linkin: paula-perhe-elamaa.blogspot.com.
satuinki tänään selaileen just näit chat sivuja. :D meillä oli ihan identtinen tilanne ku teillä aikoinaan, mut ratkes hoggin unikoululla. kirjoitin vauvan sivuille enemmän. =) toivottavasit nuo konstit toimii. sivuilta löytyy paljon eri unikouluvaihtoehtoja. :hug:
 
tiedätkö, mä olin eilen vielä ihan samassa tilassa, aivan poikki. tyttö 5kk syö jo päivisin kiinteitä, nukkuu 2 päikkärit ja oli helppo laittaa nukkumaan omaan sänkyyn n.19-19.30..mutta just 22.30-23 heräsi ja ite olin niin väsynyt et otin vaan aina viereen ja sitte nukuttiinkin huonosti joka yö ja vauva myös teki kakkaa aamutunnit..eilen sitte tuntu et nyt saa riittää..luin uutta vauvalehteä ja siinä oli unikoulusta ja sitte päätettiin et nyt jätetään yösyötöt pois(vauva on hienosti käyrillä ja paino siis ok). ja niin tehtiin..vellipullo 19 aikoihin ja nukkumaan..heräs puol kympiltä ja annoin aina huutaa vähän aikaa ennenkuin menin huoneeseen..ajattelin että hänellä ei ole hätää,on vain hämmentynyt ja kiukkuinen kun ei tissi tule heti suuhun..sitten menin sisään ja taputin pepulle ja sshh ja ulos kun rauhottui..ja meidänyö meni niin et eka kerran sain juosta n.3 kertaa sisään ennenku nukahti..sitte nukku n.23-02 ja sitte protestoi puoltuntia ja nukkui 02.30-06 jolloin sitten sai eka kertaa rintaa ja noustiin ylös,eli päivä alkoi..nyt ollaan hereillä n.8.30 ja sitte ekat päikkärit n2.30 h-hereillä taas 2-3 tuntia,lounasta ym.ja sitte päikkärit ehkä 1-2 tuntia ja sitte illan tapaa olla hereillä n.19 asti ja nyt tosiaan ajatellaan mennä näin ja täytyy sanoa että hyvältä tuntuu tää alku. tsemppiä teille
 
Se on ihan sinusta kiinni kuinka monesti yössä vauvaasi syötät. Ei niitä neuvolan tätejä kannata ihan jokaikisessä asiassa noudattaa kirjaimellisesti. Sinä tunnet vauvasi parhaiten ja tiedät kyllä milloin hänellä on nälkä ja milloin ei. Jos vauva on nälkäinen ja herää eikä saa ruokaa vaan nukahtaa uudelleen, herää hän todennäköisesti kohta uudelleen siihen samaan nälkään.
Tosin, meillä poika on 4kk:tta ja nyt on alettu tekemään sitä että jos hän herää 2-3 tunnin kuluttua edellisestä yösyötöstä, nukutan uudelleen. Jos edellisestä syötöstä on pidempään, annan suosiolla maitoa.
Meillä herättiin ensimmäiset 3,5kk:tta tasan kahden tunnin välein jokaikinen yö, mies tekee 3-vuorotyötä ja rakennetaan omakotitaloa. Tiedän kyllä ettei yöherääminen ole helppoa. Ja meillä kun poika ei nuku kuin 30 minuutin mittaisia päikkäreitä niin en ehdi päivälläkään nukkumaan. Pakko vaan jaksaa kun ei muutakaan voi. Lasta ei kukaan, ei edes neuvolantäti voi pakottaa nukkumaan enempää kuin vauva haluaa.
Nyt nukutaan sitten jo 3-4 tunnin pätkissä joka on minusta ihan luksusta :)
 
Meillä tyttö oli korvikkeella sairaalasta asti, ja yöt meni pääsääntöisesti ihan hyvin. Lähempänä 4kk ikää alkoi heräämään sen 3-4krt yössä ihan pelkän nälän takia. Meillä alettiin maistella kiinteitä 3,5kk iässä ja 4kk iässä oli kiinteistä 1 ateria/pvä. Heti kun päästiin 5kk ikään ja saatiin puurot totutettua ruokavalioon niin tyttö nukkui täytet yöt. Aina välillä hän heräsi ja annettiin maitoa, mutta kerrat on yhden käden sormin laskettavissa seuraavien puolen vuoden ajalle.

Neuvolatätejä ei aina kannata kuunnella, ihmisiä hekin ovat ja toiset kärkkäämpiä jakamaan neuvoja jotka eivät perustu yhtään mihinkään todenperäiseen... Kyllä äiti tuntee oman lapsensa paremmin kuin kukaan muu. Kokeile, jos maistuu ruoka niin syötät niin paljon kuin maistuu. Sitten kun iltapuurot on ohjelmassa ja heräilyt vielä jatkuu ottaisin unikoulun käyttöön.

Toinen mitä käytettin oli tiukahko kapalo, jotta heiluvat kädet ja uniin tulevat taidot eivät sekoita liikaa öitä. Unipussi käytössä nyt isompana niin ei herää viluun, kun potkii peiton pois.
 
Mä peesaan edellistä kirjoittajaa. Eli kokeilisin myös antaa ruokaa niin paljon kuin syö ja maitoa päälle. Sitten, kun on täydet ruokamäärät; aamupuuro, lounas, välipala, päivällinen ja iltapuuro, ja siltikin herää yöllä, miettisin unikoulua vasta.

Meillä on pian 5kk poikavauva ja herää yöllä 1-2krt, ja nälkäinen on. Meiltä puuttuu vielä aamupuuro ja muillakin aterioilla en ole antanut 1 prka ruokaa vielä. Meillä tuntuu ainakin jo tarvivan ruokaa lisää. Ens viikolla aloitellaan viljat ja lihasoseet. :)
 

Yhteistyössä